Efeme artık ek besin vermelimiyim?

efem19

SADECE SANA AŞIĞIM :)))))
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
20
0
86
35
Tokat
Bebeğimin 4, ayı bitti 5 inden gün alacak doktorum ek besinlere daha geçme 6, ayına kadar sütün yeterli dedi fakat oğlum doymuyo heralde süreli ağlıyo sizce ek besin vermeye başlasam bişey olur mu yada başlasam hangi marka ürünü kullansam daha ii olur bu ilk bebeğim yanlış bişey yapmaktan çok korkuyorum delikafadulden

benim oglusumda 2 ay emdi emmedi sutum asla doyurmadı onu ben 3 aylıkken baslamıstım ek besinlere mamalara ama dr un yetiyo diyosa genede sen bilin ...

benim oğlumda 5 buçuk aylık biz 4 aylıkken elma ve havuç suyuyla başladık ek gıdalara
ondan iki hafta sonra yoğurt ekledik 5.ayda sebze çorbası şimdide pekmezli muhallebi ekledik tabi esas olan hala anne sütü doymadığını hissedincede aptamil mama veriyoruz arada bir.
doyup doymaması değil demişti bizim doktorumuz 4.ayda çiğneme yeme refleksi çok iyi gelişir şimdideden başlaki yemek yemeyi sevsin küçük adam demişti bizde başladık oğlum seviyor yemeyi bizde seviniyoruz yedikçe.benim fikrim doyurmak amaçlı değil ama tadımlık geçsen iyi olur ek gıdaya

bende ek gıdalara 4. aydan sonra yavaş yavaş başlama taraftarıyım
6 aydan sonraya bırakınca bebekler ek gıdayı pek istemeyebiliyorlar
ben erken başladım ve hiçbir sorun yaşamadım
az az 1 2 çay kaşığıyla başlayabilirsin canım

benim kızımda aynı durumdaydı canım kızım doymadığı halde sağlık ocağından hiçbişey verme dediler ama aç kalmasına dayanamadım..
öğlen ve gece muhallebi yaptım içine mama ve cicbebe attarak yedirdim ilk günler sonra sabah kahvaltısına başladım sebze çorbası ve akşam üstüde yoğurt tabi ne zaman istese emzirdim 15 gündür böyleyiz ama kilosu farketti gibi geliyo bana ay sonu 6ay aşımız var o zaman bakıcaz kilosuna...
bebeğin aç ise hemen harekete geç yazık çocuğa..

benim bebeğim de 28 ekim doğumlu 4 aylıkmı demem gerekiyor bilmiyorum ben demilupanın elmalı muhallebisini 2 gündür veriyorum kızım çok sevdi yutma duyusunun gelişmesini istiyorum:ayerimsenibenyerimseniben

bencede ek besinlere başla 2 erkek çocuk annesi olarak biliyorumki erkek çocukları daha çok yiyor zor doyuyorlar günlük taze yoğurt yedirebilirsin kendin evde mayala 1 çay bardağı ama mutlaka günlük olsun ilk başlarda 1 tk ilerledikçe 1 yk.olarak başlayabilirsin aynı şekilde günlük taze m suları yemeğin sularından tadımlık mesela çocuğun damak tadı gelişir böylece büyüdüğü zaman yemek seçen çocuk grubuna girmez bazı anneler gibi elinde yemekle peşinde gezmezsin umarım banada dua edersin aklına gelirsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…