- Konu Sahibi dermanabla
-
Meslek lisesi öğrencisiyim seneye düz liseye geçip sözel okuyacağım.Edebiyatım 70 46 72 idi öğretmen sözlü ile beraber 4 yaptı.Söz verdim düzelteceğime ama nasıl yapıcam ben?Ezberliyorum ezberliyorum öğretmenin istediğini parçada bulamıyorum vs...Edebiyatta nsl başarılı olunur?
Bu arada gerçekten feni olmayıp tm dersleri iyi olupta eşit ağırlık seçenleri burada ayırıyorum.Çünkü çok tanıdığım var.Mateatiğin m sini kuzenim yapamıyor tmci bu yıl lise son dersanede sözel dersleride alıyorum sözele yöneldim diyor.Bu katsayı olayı meslek liselinin 10 puan düşürülüyorda tmden sözel tercih yapanın niye düşürülmüyor?
dermenabla problemini biraz daha açarsan sana ve edebiyattan zoru olan diğer kişilere yardım edebilirim
verdiği beyitlerin gazel mi kaside mi olduğunu anlaman için öncelikle bol bol gazel ve kasideleri okuman sonra kitaplardan bu türün kafiye dizilişlerinin konularının ne olduğunu öğrenmen lazım mesela diyorsun ki gazel mi kaside mi kasidelerde birinin övgüsü vardır mutlaka gazeller ise aşk ,kadın,şarap vb duyguları içerir
(bu arada edebiyatçıyım istediğini sorabilirsin)
Ya ezberliyorum ezberliyorum olmuyor.Anadolu lisesindeki-fen lisesindeki-düz lisedeki arkadaşlardan çok çok farklı soruyor bize.Mesela divan edebiyatının özellikleri nedir açıklayınız gibi sorular sorulmuş diğer okullarda havadan 20 puan alıyorlar.Bize veriyor şiiri Öyle 10 puanlıkta değil 1 soru.Her soru 2 puan ayrı şiir.İkinci sınavım tam bir felaketti zaten.Yukarıdaki şiirin geleneği nedir demiş.Hiç çalışma yapmadık ezberledik gelenek ne dedim kendi kendime.bilmiyorumkismileSorduklarını anlamıyorum.Şiiri yorumlayınız demiş ben oturdum ne anlatıyor onu yazdım.İstediği Şekil özellikleri yapı özellikleriymiş.Ama yorumla diyor orda mafoldumben Birde gazelleri anlamıyorum.Gazeli biliyorumda şiiri anlamıyorumki.Şiiri anlamadım hocam dedim edebiyat sınavında olduğunu hatırla dedi ohaoldumsmile Edebiyattan soğudum desem yeridir.Gazel ve kasideleri nerden bulupta okuyacağım ki?Öğretmene soruyorum 4 le sınıfı geçersin bölümünde 4 yıllığa yetenekle alıcak barajı geçmen yeterli devlette 20 puan vericek sınıfı geç yeter diyorlar.(Neredeyse bütün öğretmenler)Ya napıcam ben ya kafayı yemek üzereyim.Birde akşam puanlara baktım hacettepe odtü tarih adını duymadığım üniversitelerin edebiyat bölümünden düşük.Bildiğim kadarıyla edebiyat öğretmenleri kolay kolay atanamıyor vede çok zor bir bölüm.Ama puanı bir hayli yüksek.Neden?Meslek lisesinde kalmak istemiyorum.Ailem sözele katiyen karşı zaten.Numune misin sen 7 sülale doktor mühendis sendede sayısal zeka vardır diyorlar.Edebiyatım düzelmezse ya meslekte kalıcam yada düzde sayısal seçicem ama sayısal benim ilgimi çekmiyor senağlama Kısacası coğrafya ve edebiyat düzelmeli düzelmek zorunda :1no2: Meslek liseleri düz liselere rakip bile değiller 11 ve 12 de adam akıllı ders görmüyorlar stajları var 12 de vede meslek lisesinde görülen ders üniversitelerin 2 yıllığındaki derslerle aynıymış.Bu yüzden düze geçicem ama düzde sözel okunmaz diyorlar of off kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?