• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Edebiyat ve Türkçe Öğretmenleri Yardım Eder misiniz?

-lotus-

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
7.335
14.155
298
Ehh benim derdim biraz akademik yönde, pek heyecanlı ilgi çekici değil farkındayım. Öğrenci ve sosyal hayatı olmayan birinin dertleri de ancak bu kadar oluyor işte.:KK53: Ben de isterdim entrikalı, aksiyon dolu dertlerim olsun, hızlı yaşayayım ama elimizde olan bu işte:KK45:
Her neyse gelelim esas konuya... Arkadaşlar ben Türkçe öğretmenliği birinci sınıf öğrencisiyim. Ve aruz kalıpları konusuyla başım belada. Bir türlü öğrenemiyorum o kalıpları. Açık kapalı heceleri nasıl bulacağımı biliyorum, ama kalıpları birkaçı dışında bilemiyorum. Aklımda tutamıyorum, yok mudur bunun bir formülü, şifresi bir şeyi?
Siz nasıl öğrendiniz, bir el atın lütfen ya, vizeler de kapıda.:KK17:

Yöntemini öğrenirsen başarabilirsin.
Vallahi lisede bir Türkçe hocam vardı mum yaptı öğretti bize.
Unuttum tabi taaa seneler önce.:)

Yöntemini öğrenirsen başarabilirsin.
Vallahi lisede bir Türkçe hocam vardı mum yaptı öğretti bize.
Unuttum tabi taaa seneler önce.:)
Bende de var o aşk, bitse de göreve başlasam diye ölüyorum, çok hevesliyim çokkk.
Ama bazı dersler büküyor belimi işte:KK54:

Osmanlı Türkçesi...Canımmm,ne çok severdim o dersi.
Cancağızım bunun pratik bir yolu yok benim bildiğim kadarıyla.Bolca beyit üzerinde çalış.Önce bilindik beyitlerden başla,hani arama motoruna yazsan hemen karşına çıkacak cinsten.Su Kasidesi gibi.İnan zor değil ama emek istiyor.

Osmanlı Türkçesi...Canımmm,ne çok severdim o dersi.
Cancağızım bunun pratik bir yolu yok benim bildiğim kadarıyla.Bolca beyit üzerinde çalış.Önce bilindik beyitlerden başla,hani arama motoruna yazsan hemen karşına çıkacak cinsten.Su Kasidesi gibi.İnan zor değil ama emek istiyor.
Ehehe bir tane meslektaşım çıktı, tamam canım ya, artık çalışacağız napalım el mahkum.

baksana M.Bardakçı bile hobi olarak uğraşmış, çözmüş olayı :KK53: demek ki o kadar büyütülecek bişey değil. tabi yeni başladığın için zorlanman normal ama öğrendikten sonra keyifli bile olabildiğini görünce şaşırırsın :KK75:
not: biraz ritm kulağın varsa bu daha da iş görür :KK66:

Bende bu kaliplar yüzünden butunlemeye kalmistim ve butunlemede 90 almistim :)

Sen sorunca hatırlamaya calistim nasil ogrendigimi ama çok zaman geçmiş hatirlayamadim :)

Tek hatirladigim vahiy gelmiş gibi bir günde olayi cozmustum :D

Mezun olali 5 yil olmuş ama kaliplari hala ezbere biliyorum. Nasil ogrendim inan hatırlamıyorum. Ama simdi bile bi melodiyle söylüyorum. Sanirim sarki gibi ezberledim.

Keske hepsi failatun failatun failatun failun olsa dimi? Yok mefulu mefailun falan fisman.En gicigi de mustefilun dur bana gore :) Allah kolaylik versin :)

Aslinda acik hece kapali hece nedir ogrenmissindir. Nokta cizgi nokta cizgi semayi cikarirsin. Hece sayardim ben bir de yukarisi 16 heceyse asagiyi da denklestirme...
Buyuk olasilikla beyitler verip serh etmemiz istenirdi. Serhin sadece 5 puani kaliba ayrildigi icin cok da takmazdim ben.
Akrandan ogrenmek bu tur durumlarda cok etkili. Hocanin dedigini oturtamayabilirsin. Kalip bulabilen bir arkadasindan rica et nasil buldugunu göstersin. Ha ilk yildasin zaten cok kompleks degil de duz kaliplar cikar karsina.
Mezun olali 13 yil oldu okuyunca hâlâ bulabiliyorum ogrenince gerisi gelir. Atla deve degil kendine ket vurma. Biz nasil ogrendikse sen de ogreneceksindir.

Bende bu kaliplar yüzünden butunlemeye kalmistim ve butunlemede 90 almistim :)

Sen sorunca hatırlamaya calistim nasil ogrendigimi ama çok zaman geçmiş hatirlayamadim :)

Tek hatirladigim vahiy gelmiş gibi bir günde olayi cozmustum :D
Bana da gelsin o vahiy lütfen. Osmanlı Türkçesinde bu kadar zorlanmadım ama edebiyat dersinde tosladım bir güzel.
Bu arada atandın mı? :D

Mezun olali 5 yil olmuş ama kaliplari hala ezbere biliyorum. Nasil ogrendim inan hatırlamıyorum. Ama simdi bile bi melodiyle söylüyorum. Sanirim sarki gibi ezberledim.

Keske hepsi failatun failatun failatun failun olsa dimi? Yok mefulu mefailun falan fisman.En gicigi de mustefilun dur bana gore :) Allah kolaylik versin :)
Sağol canım, inan söylenmiyorum, çünkü bölümü seviyorum, bu bile tatlı geliyor. Arada sıkılıyorum falan ama sevenine göre bir iş işte.

Aslinda acik hece kapali hece nedir ogrenmissindir. Nokta cizgi nokta cizgi semayi cikarirsin. Hece sayardim ben bir de yukarisi 16 heceyse asagiyi da denklestirme...
Buyuk olasilikla beyitler verip serh etmemiz istenirdi. Serhin sadece 5 puani kaliba ayrildigi icin cok da takmazdim ben.
Akrandan ogrenmek bu tur durumlarda cok etkili. Hocanin dedigini oturtamayabilirsin. Kalip bulabilen bir arkadasindan rica et nasil buldugunu göstersin. Ha ilk yildasin zaten cok kompleks degil de duz kaliplar cikar karsina.
Mezun olali 13 yil oldu okuyunca hâlâ bulabiliyorum ogrenince gerisi gelir. Atla deve degil kendine ket vurma. Biz nasil ogrendikse sen de ogreneceksindir.
Moral için teşekkürler, aslında söylediğin gibi uzun olanlar belli eder zaten kimisi de kısa kalıp zaten, bu bir kıstas olarak kullanılabilir, sağol.

Back