• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ebruli oje yapamıyorum :(

victoria_seras

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
162
7
318
Selam kızlar tırnaklarıma ebruli oje deseni yapmaya çalışıyorum fakat yapamıyorum suya damlattığım oje fazla yayılmıyor dibine çöküyor ve bir kaç saniyede hemen kuruyor :43:
Yapabilen varsa eğer nasıl yaptığını anlatırsa çok sevinirimm
Bilmeyenler için bunlarda videoları;

[video=youtube;e6wKyNeceuw]http://www.youtube.com/watch?v=e6wKyNeceuw[/video]

marble water nails - YouTube

Cam kabın kase çanak gibi kocaman olmasın, küçük ve çok derin olmayan bir kap tercih et ancak mutlaka cam olsun. Çok soğuk veya sıcak su koyma, musluktan normal ayarda akan kafidir. Bir iki dakika suyun durmasını bekle. Sonra beyaz, krem gibi bir renk seç bu renk tırnağına yansımayacaktır sadece katman oluşturacak. İri bir damlayı fırça ile yakından suya damlat. Dağıldığını göreceksin. Çabuk kuruma özelliği olan, beklemekten katılaşmış ojeler top şeklinde dibe çöker ve hızlı olmanda fayda var. Bu açık renk katmanı oluşturduktan sonra renklerini damlat. Ben seçtiğim renklerden 2'şer 3'er damla damlatıp kürdanla şekil veriyorum.
Sonrasında -ben 2-3 parmak şeklinde kullanıyorum yaptığım malzemeyi her parmak için yapamam tek tek- 30 derece gibi bir açıyla parmaklarını dik sok desenin altına yerleşince de düzelt yani 90 derece açıyla yukarı doğru düz çek. Kürdanı karıştırma teli gibi suda dolaştırırsan kalıntı ojeleri toplarsın, tekrar desen yapman için suyun temizlenmiş olduğundan emin ol ya da en iyisi değiştir. Kolay gelsin

Selam kızlar tırnaklarıma ebruli oje deseni yapmaya çalışıyorum fakat yapamıyorum suya damlattığım oje fazla yayılmıyor dibine çöküyor ve bir kaç saniyede hemen kuruyor :43:
Yapabilen varsa eğer nasıl yaptığını anlatırsa çok sevinirimm
Bilmeyenler için bunlarda videoları;

[video=youtube;e6wKyNeceuw]http://www.youtube.com/watch?v=e6wKyNeceuw[/video]

marble water nails - YouTube

bir dönem çok sık yapıyordum. kullandığın kap bildiğimiz küçük plastik bardaklardan olursa iyi olur. onların boyları çok ideal geliyor. birde ojenin yapısı çok önemli. pek kalite ile ilgisi yok. sadece salınımı önemli. bir markanın bir renginde salınım yüksek diğerinde düşük olabilir. elindeki ojeleri deneyerek yaparsan daha sağlıklı sonuçlar alırsın.
birde bilgin olsun, çok fazla oje ziyan oluyor bence :)

Bol şans

Back