• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ebru Sanatı - KARANFIL YAPIMI

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Ebru Sanatı - KARANFIL YAPIMI

--------------------------------------------------------------------------------

KARANFIL

Zemine battal ebru yapihr. Daha sonra yaprak ve sap kisminin yapilmasi icin caplari 2'ser cm. olan alt alta 3 tane daire yapihr. En iistteki digerlerinden biraz biiyuk olabilir. En Iistteki dai-renin ortasmdan yukanya dogru biz yardimi ile cekeriz. Sap icin gerekli kahnliga erisince sapin iki yanindan asagiya dogru biz yardimi ile cekeriz

Resim: 35 Karanfilin yapraklan yukanya dogru ince ve sivridir. Yapraldanni yaparken ince bir biz kul-lanmakta fayda vardir. Yaprakiann ucunu sivriltirken, sap kisminm egilmemesi icin ilk once sag-dakini daha sonra soldaki yapragi yapmaliyiz (resim: 34). Sapin bittigi yerden istedigimiz renkte boya damlatmaya baslanz. £api 5 cm. olan daire elde ederiz. istenirse boyanin icine baska renk boya da konulabilir

Resim: 37 Bu son konan boyayi bir sagindan bir solundan biz ile di§anya dogru cekeriz (resim: 36). Boy-lece karanfilimizin dalgali saclan olmu§tur. Geriye tac yapraklannin yapimi kalmi§tir. Tac yaprak¬lannin yapimi icin sap ile cicegin arasina, sapi yaparken kullandigimiz ye§il boyadan damlatinz. Tac yapraklan icin 7-8 mm. capindaki bir daire olu§tururuz. Bu dairenin iki yanindan ve ortasin-dan yukanya dogru biz yardimi ile cekeriz. Son oiarak karanfil ciceklerinin dalgali yapraklanni 6'§ar mm. ara ile hafifce iceriye cekeriz). Daha sonra kagida geciririz.

ah canım benim ben yapamadım karanfili bi türlü işin kötüsü kurstada yapan biri olmadı ebru ve minyatür karışımı bi kız kulesi örneğim vardı içimde kaldı yapamadım:(

silacim....buraya ebru ornekleri koymayi dusundun mu?gorsel paylasim icin..yapamam ben ama cok begendigim bir sanat..orneklerini gormek cok hosuma gider...

ebru örneklerine bayıldım hepsi çok güzel ama türk bayrağına hayran kaldım taraklı ebru üzeri ay yıldız süper doğrusu ellerinize sağlık

yalnız bir sorum olacak bi yapılan ebrular içinde bayraklı olana özel ilgi duydum sorum şu kumaş üzerine mi dikilmiş ay yıldız yoksa o kağıtmı anlayamadım

sevgili çiğdem87 türk bayrağı kağıt üstüne,ebru sanatında akkaseli denen türden yapıldı,eskişehire gelirsen sana yapılmasını gösteririm sevgiler

akkaseli diye bi teknik ilk defa duydum yada adını yanlış öğrettiler taraklı diye biliyorum bu akkaseli nasıl yapılıyo ben çok merak ettim biraz tarif edebilirmisiniz benim bildiğimle aynımı acaba :nazar:

ebru sanatına bitiyorum ne. ne kibar şeyler çıkıyor öyle ortaya.. hastayım..

Back