- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
- Konu Sahibi matmazeldepresif
- #1
http://www.hastane.com.tr/saglik/ebru-salli-botoksun-dozunu-fena-kacirdi.html
Ebru Şallı Botoksun Dozunu Fena Kaçırdı
Fit görüntüsüyle her zaman dikkat çeken Ebru Şallı vücuduna gösterdiği özeni yüzüne göstermiyor. Yaptırdığı fazla estetik ameliyatlarıyla gündeme gelen Şallı, bu sefer botoksun dozunu fazla kaçırdı.
Pilates videolarıyla vücuduna gereken önemi fazlasıyla gösteren güzel manken Ebru Şallı'nın son görüntüsü herkesi şaşırtıyor. Bir basın toplantısında objektiflere poz veren ünlü ismin yüzü yaptırdığı botokslardan dolayı şiş halde. Şallı'nın yüzünün şiş halleri ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına neden oldu.
FAZLA DOZDA BOTOKS YÜZÜNÜZÜ MAHVEDEBİLİR
Botoks bir çeşit toksindir. Doğru ellerde, doğru uygulamalarda kullanılmalı, uygulama yetkili hekimlerce yapılmalıdır. Yan etkileriyle sık sık karşılaşılabilir. Örneğin; fazla dozda verilmesi durumunda veya uygulamanın yanlış bölgeye yapılması halinde "pitosis " adı verilen göz kapağı düşmesi problemi ya da yüzün şişmesi ortaya çıkabilir ve hastanın birkaç hafta rahatsız olmasına sebep olur. Bu yan etkisi Botox’un en istenmeyen yan etkisi olup, uygulamasında ilaç kullanımı ile hızla geri dönüm olur.
YETKİLİ VE DENEYİMLİ DOKTORLARA YAPTIRILMALI
Botox’un, yetkili ve deneyimli kişiler tarafından yapıldığı sürece önemli bir tehlikesi olmadığı bilinmektedir. Daha az görülmekle birlikte diğer yan etkiler ise: yüzde ağrı, baş ağrısı, kaşlarda pitozis (düşme), grip benzeri şikayetler, diplopi (şaşılık), iğne bölgesinde hematom ve kızarıklık, ağız kuruluğu, deri döküntüsü, var olan nörolojik hastalığın aktivasyonu, kas zayıflığıdır. Bu etkiler genellikle geçici ve çok az vakada da birkaç ay süreli gözlenmiştir. Yan etkilerin oluşmaması doğru uygulamanın yanı sıra, uygulanan kişinin de kendisinden istenenlere özen göstererek uymasına bağlıdır.
Bunun için kişi, uygulama sonrası ilk 4 saat spor yapmak, eğilmek, yük kaldırmak, özellikle enjeksiyon bölgesini ovuşturmak ve masaj yaptırmak, başı öne eğmek gibi basınç artırıcı etkisi olan hareketleri yapmamalıdır. Sıcak banyo yapmamalıdır ve yatmamalıdır. İlk 24 saat eğilmek, yük kaldırmak gibi kafa içi basıncı artıracak hareketlerden kendini korumaya devam etmelidir.