Ebru Şallı DVD'lerinde olduğunu düşündüğüm hatalar

Yazagelen

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
5.518
3.922
Merhaba kızlar. Pilatese Ebru Şallı ile başlamıştım. Tv programlarını izlemedim. Ama biraz ilerlediğimi düşünüp başka egzersizler aramaya başlayınca DVD'lerdeki hareketlerde bazı önemli hatalar olduğunu düşünmeye başladım. Nefes alış veriş yerlerinde hatalar var. Çoğu hareketlerin duruşlarında ve yapılışlarında hata var. Şimdi tüm hareketleri tekrar izlediğimde Ebru Şallı'nın bile kendi dengesini bulamadığını ve hareketleri yaparken sallandığını, bacaklarını bazen aşağı-yukarı kaldırdığını, sırtını ve omzunu indirip kaldırdığını fark ettim. Herhangi bir kurstan, profesyonel ellerden öğrenmedim ama başkalarının da yapışını izledikçe aradaki farkı gördüm. Amacım kimseyi suçlamak ya da kötülemek değil; sadece sizlerle fikirlerimi paylaşmak istedim. :)

Merhaba Funda, bende platesi Ebru Şallı'nın DVD'si ile ve tv proğramlarını izleyerek yaptım. Ancak başkalarını izlemediğim için hataları farketmedim. Sen kimin DVD'sini öneriyorsun peki?

Merhaba Funda, bende platesi Ebru Şallı'nın DVD'si ile ve tv proğramlarını izleyerek yaptım. Ancak başkalarını izlemediğim için hataları farketmedim. Sen kimin DVD'sini öneriyorsun peki?

Aslında ben Ebru Şallı'nın yaptırdığı hareketlerin iyi olduğunu düşünüyorum. Ama bazı temel kısımlara o kadar dikkat çekilmiyor. Bir de yukarıdaki yazıda anlattıklarım var. Mesela Michelle Dozois'in pilates çalışmalarını bir izle derim. Ebru Şallı ile ortak hareketleri de var. Aradaki farkları da görebilirsin. Bir de beden kullanımını görürsün. Ondan sonra yeni öğrendiklerinle eski hareketleri yaparsın tekrar. Tabi bu defa daha doğrusunu yaparsın. Aldığın verim 1 olacağına 3 olur.

Ebru Şallı belki spor okulundan mezun değil ama o kadar çok istekli ki bize pilates yapma heyecanını ve isteğini aşılayabiliyor..

slm kızlar,

ben de pilates yapıyorym ve pilatese ebru şallı ile başlamamıştım ama ilerleyen safhalarda ebru şallının programlarından da pilates yaptım. hala dvdlerini kullanıyorum. 26 yaşındayım, 4 yıldır pilates yapıyorum, taş gibiyim:) ebru şallıya gelince pilatesi dünyaya tanıtan ve öğreten amerikalı hocalardan özel dersler alıp workshoplarına katılarak hoca statüsüne kadar yükselmiş biridir. ayrıca türkiyeden de jimnastik federasyonundan aldığı ve her yerde kabul gören sertifikası da mevcuttur.

ilk dvdsinde gerçekten eksik ifadeleri- anlatım yanlışları var, göz ardı etmek mümkün değil, sonraki dvd ve programları oldukça başarılı bence.

söyleyeceğim şu ki, piyasadaki çoğu kişi gibi mankenlikten transfer oldu diye harcamayalım objektif bakalım. seviyorum kendisini.. :)

Yanlış anlaşıldım sanırım. Mankenlikten geldi diye herhangi bir önyargım yok. Konuyu açarken kimseyi kötülemediğimi de söylemiştim. Harcadığımı da düşünmüyorum. Ben sadece gözlemlerimi dile getirdim. Üstelik ben de Ebru Şallı DVD'lerini hala kullanıyorum; sadece artık hareketleri daha bilinçli yapıyorum. Başka uzmanların videolarını izlerseniz farkı sizde görürsünüz sanırım. :)

bende çok istedim platese başlamayı ama bazı hareketler yanlış yapılırsa sakatlık olabileceğini duyunca başlamadım..

birde ebru şallının yaptırdığı hareketlerin yanlışlıklarını duyunca daha da korktum ...başka hangi dvd alabilirim bilmiyorum

yürüyüş,bölgesel hareketler,dengeli düzenli beslenme artı yoga ile de incelemez miyim illa plates şart mı ? konuyu saptırdım özür dilerim ama sizi tecrübeli gördüm sorayım dedim.

Öncelikle ben spor konusunda profesyonel biri değilim, onu söylemek istiyorum. :) Hedef cm olarak incelmek mi yoksa kilo vermek mi, buna da dikkat etmek lazım. Tabiki doğru beslenme ve doğru hareketlerle incelebilirsin. Sadece yürüyüş bile yapsan çok faydası olur, kilo da verdirir, inceltir de, şekle de sokar. Ben pilatesi sıkılaştırıcı etkisinden dolayı yapıyorum, pilates kadar hızlı ve düzgün şekillendiren başka bir şey bulamadım bugüne kadar. Yogayı pek iyi bilmiyorum, "O da pilates gibi..." diyorlar ama hiçbir fikrim yok gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…