• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ebru gündeş gözyaşlarını siliyor..I

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698

"Televizyon alkıştan yıkılıyor, mağdur ama mağrur ebru gündeş gözyaşlarını siliyor...

Gazetenin köşesinde bir haber, "Konya'da kırk günlük bebek soğuktan donarak öldü"

Ebru Gündeş Acun'a "Senin kocaman bir yüreğin var" diyor, alkışlar bu sefer daha şiddetli başlıyor.

Bebeğin öldüğü evin camı kırıkmış, naylonla kapatmışlar.

Acun, Ebru Gündeş'e "Geçecek bu günler, biz senin yanındayız" diyor, alkışlar susmak bilmiyor, tüm türkiye tek yürek olmuş, Acun ile Ebru'nun gözleri yaşartan dayanışmasını izliyor.

Anne, gece bebeğini emzirmeye kalkmış, çocuğunu hareketsiz görünce de çığlık atmaya başlamış, komşular yetişmiş çığlıklara...

Televizyonda şarkılar söylenmeye devam ediyor, tüm hayalleri o yarışmayı kazanıp ebru gündeş gibi bir hayat yaşamak olan insanlar, Ebru Gündeş'in onları beğenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Şarkılar bitince yine alkışlar başlıyor, programın yarısı alkışlarla geçiyor, herkes birbirini alkışlıyor.

Komşular diyor ki; "Çok fakirlerdi, odun bulabilirlerse yakarlardı" odun bulabilmek ne demek gazete bunu yazmıyor.

Ebru Gündeş alkışlanırken elini göğsüne koyup "eyvallah" hareketi yapıyor, yani "Sizler alkışlarınızla benim kocamın suçsuzluğumu tasdiklediniz, unutmam bu desteğinizi" gibisinden teşekkür ediyor, aslında hepsi de Ebru Gündeş'in hayatını yaşamak isteyen seyircilere doğru.

Kocası askerdeymiş kadının, iki çocukla bırakmış bu virane evde karısını, adam askerde devlete hizmet ederken, devlet bir torba odun verememiş mi bu eve, hani akp kömür dağıtıp oy alıyordu, nerede kömür, hani odun, kırk günlük bebeğin cesedini mi yaksınlar diğer çocukları da ölmesin diye.

O ses türkiye bitiyor. O ses olmak isteyen kişilerden biri eleniyor, veda ederken programa alkışlanıyor, herkeste bir burukluk, sms oyları da kurtarmamış belli. ceplerinden elli kuruş verip bir yarışmacıyı elenmekten kurtaramayan seyirciler çok üzgün ve mağdurlar, ama yine de alkışlıyorlar.

Sms'lerle kırk günlük bebeğin kırk yıllık kömür parasını toplayan acun programı kapatıyor, haftaya görüşürüz diyor, herkes alkışlıyor.

Konya'da kırk günlük bir bebeğin cenazesi kalkıyor. On bilemediniz on bir kişi cenaze namazını kılıp, küçücük tabutu toprağın en dibine gömüyorlar, kimse alkışlamıyor.

Alkışlamayı bırakın ağlamıyor bile..."

eksi sozluk.com
stevemcqueen​ adlı kullanıcı

ebru_gundes.jpg

Son düzenleme:

"Televizyon alkıştan yıkılıyor, mağdur ama mağrur ebru gündeş gözyaşlarını siliyor...

Gazetenin köşesinde bir haber, "Konya'da kırk günlük bebek soğuktan donarak öldü"

Ebru Gündeş Acun'a "Senin kocaman bir yüreğin var" diyor, alkışlar bu sefer daha şiddetli başlıyor.

Bebeğin öldüğü evin camı kırıkmış, naylonla kapatmışlar.

Acun, Ebru Gündeş'e "Geçecek bu günler, biz senin yanındayız" diyor, alkışlar susmak bilmiyor, tüm türkiye tek yürek olmuş, Acun ile Ebru'nun gözleri yaşartan dayanışmasını izliyor.

Anne, gece bebeğini emzirmeye kalkmış, çocuğunu hareketsiz görünce de çığlık atmaya başlamış, komşular yetişmiş çığlıklara...

Televizyonda şarkılar söylenmeye devam ediyor, tüm hayalleri o yarışmayı kazanıp ebru gündeş gibi bir hayat yaşamak olan insanlar, Ebru Gündeş'in onları beğenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Şarkılar bitince yine alkışlar başlıyor, programın yarısı alkışlarla geçiyor, herkes birbirini alkışlıyor.

Komşular diyor ki; "Çok fakirlerdi, odun bulabilirlerse yakarlardı" odun bulabilmek ne demek gazete bunu yazmıyor.

Ebru Gündeş alkışlanırken elini göğsüne koyup "eyvallah" hareketi yapıyor, yani "Sizler alkışlarınızla benim kocamın suçsuzluğumu tasdiklediniz, unutmam bu desteğinizi" gibisinden teşekkür ediyor, aslında hepsi de Ebru Gündeş'in hayatını yaşamak isteyen seyircilere doğru.

Kocası askerdeymiş kadının, iki çocukla bırakmış bu virane evde karısını, adam askerde devlete hizmet ederken, devlet bir torba odun verememiş mi bu eve, hani akp kömür dağıtıp oy alıyordu, nerede kömür, hani odun, kırk günlük bebeğin cesedini mi yaksınlar diğer çocukları da ölmesin diye.

O ses türkiye bitiyor. O ses olmak isteyen kişilerden biri eleniyor, veda ederken programa alkışlanıyor, herkeste bir burukluk, sms oyları da kurtarmamış belli. ceplerinden elli kuruş verip bir yarışmacıyı elenmekten kurtaramayan seyirciler çok üzgün ve mağdurlar, ama yine de alkışlıyorlar.

Sms'lerle kırk günlük bebeğin kırk yıllık kömür parasını toplayan acun programı kapatıyor, haftaya görüşürüz diyor, herkes alkışlıyor.

Konya'da kırk günlük bir bebeğin cenazesi kalkıyor. On bilemediniz on bir kişi cenaze namazını kılıp, küçücük tabutu toprağın en dibine gömüyorlar, kimse alkışlamıyor.

Alkışlamayı bırakın ağlamıyor bile..."

eksi sozluk.com
stevemcqueen​ adlı kullanıcı

ebru_gundes.jpg

İçim burkuldu yüreğim daraldı göz yaşlarıma engel olamadım.
Küçücük bir beden, küçücük eller buz tutmuş soğuktan. Yüreğim yanıyor ama titriyorum o melek bedeniniyle hissettiği soğukluğu iliklerime kadar yaşıyorum. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Off off çok zor.
Şimdi korunsaymış, yapmasaymış hebe hübe bir sürü yorum olur kesinlikle bir ölümün soğukluğu vurmuş bir bebek bedeninden bahsediyorum ben bunun hesabını allah bizede soracak.:43:

komşular biliyormuşta neden yardım etmemiş. neden 2 parça odun getirmemiş. nerde kaldı bizim insanlığımız. rahat uyurken yan komşun ve bebeği donuyor. birde biliyorduk diyorlar. vicdan yoksunları.

komşular biliyormuşta neden yardım etmemiş. neden 2 parça odun getirmemiş. nerde kaldı bizim insanlığımız. rahat uyurken yan komşun ve bebeği donuyor. birde biliyorduk diyorlar. vicdan yoksunları.

İnsanlığımızdan utanmalıyız herkes kendi derdine düşmüş.

Son günlerde facebokkda paylaşımı yapıln bir yazı.Bende okudum ama açıkcası biraz da sinir oldum..
Komşusu açken tok yatan bizden değldir demiş peygamberimiz..Neredeymiş bu insanların komşuları..İş oldukdan sonra konuşmak herşeyi devletten yada başkalrından beklemek kolay ama kimse elini taşın altına koymaz. Ne kadardır bir ton kömür odun parası çıkarmazmı mahalleli bi ton odun parası..toplaşıp. ,Acun mu bilecek ebru mu bilecek senin komşunun ne halde olduğunu.
Bu zavallı kadın tv çıkıp ağlasa ertesi gün yardımlar yağardı.Zormu etrafındaki böyle insanları görmek ilgilenmek..illa gidip ağlayıp yalvarmasımı gerekiyor yada el açıp dilenmesimi...Suçlu bu zihniyettir bence. Amaaan sıcak yuvamda karnım tok .... kapımıda kapattım eyvallah diyen insanlardır..:50::50::50:
Bayağı dolmuşumm bende :44::44::44:

Beni uzun zamandir bu kadar etkileyen bir haber olmadi sanirim
Gece emzirmeye kalkinca aklima geliyorlar
Ne aci ne aci
Ayaz bebegin buz tutmus elleri cehennem atesinde bile donduracak soygunculari

Son günlerde facebokkda paylaşımı yapıln bir yazı.Bende okudum ama açıkcası biraz da sinir oldum..
Komşusu açken tok yatan bizden değldir demiş peygamberimiz..Neredeymiş bu insanların komşuları..İş oldukdan sonra konuşmak herşeyi devletten yada başkalrından beklemek kolay ama kimse elini taşın altına koymaz. Ne kadardır bir ton kömür odun parası çıkarmazmı mahalleli bi ton odun parası..toplaşıp. ,Acun mu bilecek ebru mu bilecek senin komşunun ne halde olduğunu.
Bu zavallı kadın tv çıkıp ağlasa ertesi gün yardımlar yağardı.Zormu etrafındaki böyle insanları görmek ilgilenmek..illa gidip ağlayıp yalvarmasımı gerekiyor yada el açıp dilenmesimi...Suçlu bu zihniyettir bence. Amaaan sıcak yuvamda karnım tok .... kapımıda kapattım eyvallah diyen insanlardır..:50::50::50:
Bayağı dolmuşumm bende :44::44::44:

Elbette komsular duyarli olmalari gerekiyordu fakat bir bebegin soguta ölmesi normal degil, bunu DEVLET önlemesi gerekiyor. Bu yazi onu göstermeye çalisiyor. Devlet, ülkedeki yasayan insanlari korumak yerine paralari kendi ceblerine attilar. Asil aci olan bu. Ancak din edebiyati yapan devlet, hiç ülkedeki fakirlere sahib bile çikmiyor.

Ayrica o komsulari suçlarken nereden biliyorsunuz o komsularin paralari var oldugunu? Onlarda kim bilir kit kanaat geçiniyorlar ve veremediler? Ve sunuda söylemek istiyorum. Bu ülkede yasamak için tv'de aglamakmi gerekiyor? Gerçekten, komsuya bakmak yerine, hükümete karsi dolsan daha iyi olur.

oky,
boşuna üzülüyorsun, boşuna kızıyorsun.
İnsanlık, vicdan, fakir fukaranın hakkı gibi şeyler öldü, biz çoktan gömdükte fatiha bile okuduk gülüm:ssz:

Merhamet, anlamını o kadar kaybetmiş ki... Biri diğerinin kendinden üstün olduğunu çekemez, kötülüğünden pay biçer olmuş
Ne yazık... Hadi kadına acıyıp bir torba kömür veremediniz çocuklarına da mı acımadınız
Bizim ülkemizde yardım artık başka ülkelere yapılan bir şeymiş gibi sanılmaya başladı
Komşun açken sen nasıl tok yatabilirsin :50:

Ayaz bebeğin ölümüyle ilgili açılan diğer başlıkta hiçbirşey yazmamıştım, bir bebek çok afedersiniz hayvanı bağlasan durmayacak adına ev denip 140 lirada kira alınan bir yerde hastalanıp ölmüşse ne denebilirdi zaten.

İnsanlık artık uzak olduğumuz bir duygudan ibaret:50: o mahallenin muhtarı nerdeymiş, kocası askerde olan kadın minicik bebeğiyle üşürken nerdeymiş muhtar, nerdeymiş belediye, nerdeymiş insanlık?

Malesef ihtiyaç sahipleri bir şekilde medyada yer almazsa yardım edilmiyor, varlıklarından bile haberdar olunmuyor.
Muhtarlar niye var? Bir muhtar mahallesindeki fakiri, hastayı, düşkünü bilmez mi? Bilirde yetkililere haber vermez mi? Hadi o görmedi duymadı ki bu da kabul edilemez ya, neyse bilmedi diyelim, çevredeki insanlar niye belediyeye gidip bildirmedi? Bildirdilerde ilgilenilmediyse daha da vahim.

Bir sürü niyeler, niçinler sıralarım, sıralarımda Ayaz bebeği geri getirir mi?
İnsanlar yoksul işte, insanlar çaresiz, hala refah seviyesinden bahsediliyor, Ayaz'ın annesi rehaf seviyesindeydi de biz mi bilmiyoruz ve onun gibi niceleri var, eğitim yok, maddi imkan yok ama 3 çocuk deniyor, bir Ayaz bebeğe sahip çıkılmadıktan sonra 3 değil, 33 çocuk yapsam ne çare:ssz:

Ayaz bebeğin ölümüyle ilgili açılan diğer başlıkta hiçbirşey yazmamıştım, bir bebek çok afedersiniz hayvanı bağlasan durmayacak adına ev denip 140 lirada kira alınan bir yerde hastalanıp ölmüşse ne denebilirdi zaten.

İnsanlık artık uzak olduğumuz bir duygudan ibaret:50: o mahallenin muhtarı nerdeymiş, kocası askerde olan kadın minicik bebeğiyle üşürken nerdeymiş muhtar, nerdeymiş belediye, nerdeymiş insanlık?

Malesef ihtiyaç sahipleri bir şekilde medyada yer almazsa yardım edilmiyor, varlıklarından bile haberdar olunmuyor.
Muhtarlar niye var? Bir muhtar mahallesindeki fakiri, hastayı, düşkünü bilmez mi? Bilirde yetkililere haber vermez mi? Hadi o görmedi duymadı ki bu da kabul edilemez ya, neyse bilmedi diyelim, çevredeki insanlar niye belediyeye gidip bildirmedi? Bildirdilerde ilgilenilmediyse daha da vahim.

Bir sürü niyeler, niçinler sıralarım, sıralarımda Ayaz bebeği geri getirir mi?
İnsanlar yoksul işte, insanlar çaresiz, hala refah seviyesinden bahsediliyor, Ayaz'ın annesi rehaf seviyesindeydi de biz mi bilmiyoruz ve onun gibi niceleri var, eğitim yok, maddi imkan yok ama 3 çocuk deniyor, bir Ayaz bebeğe sahip çıkılmadıktan sonra 3 değil, 33 çocuk yapsam ne çare:ssz:

Abla onlar orda yazlık işçiymiş(miş), kayıtları yokmuş(muş), bu yüzden oranın ilgili makamları yardım edememiş(miş).

Suriyeli göçmenlerin uyruğunda T.C. yazıyor sanki. Bizden olmayana kucak açarken kendi vatandaşımıza ölümü hak görüyorsak yazıklar olsun bize.

Elin suriyelisine yardım gidiyor ama demi..
El kadar bebek,bir hiç uğruna hayatını kaybetti..
Ayaz bebeğin ölmemesi için suriyeli olması gerekiyormuş demekki..
Pardon bebeğimiz Türk'tü,nasıl da hatırlayamadım bunu..:ssz::ssz:

Zaten bu yolsuzluk davalari ondan benim daha çok zoruma gidiyor. Millet gerçekten artik ekmek almakta zorlaniyor ve elin evinde milyonlarca dollar çikiyor ya! Ve utanmadan adam o kitab olabilirdi diyor ya!

Cok sinirimi gidiyor, bir minnacik bebegin o sogukta ölmesi. Anneside ölümünü seyritmekten baksa çaresi yoktu :( Ondan sonra ebru gündes utanmadan "ama ben anneyim" diyor. Ayazin annesi ne oluyor? Ayaz bebegin annesi gibi binlerce anne ne oluyor?

Suriyelilere de kucak açtık da açtığımızla da kaldık.Onlar da sefalet içinde,Sultanahmet Suriyeli dilenci kaynıyor.Hani derler ya "yaptın bi hayır tut bacağından ayır" diye aynen o hesap işte bizimkisi

Zaten bu yolsuzluk davalari ondan benim daha çok zoruma gidiyor. Millet gerçekten artik ekmek almakta zorlaniyor ve elin evinde milyonlarca dollar çikiyor ya! Ve utanmadan adam o kitab olabilirdi diyor ya!

Cok sinirimi gidiyor, bir minnacik bebegin o sogukta ölmesi. Anneside ölümünü seyritmekten baksa çaresi yoktu :( Ondan sonra ebru gündes utanmadan "ama ben anneyim" diyor. Ayazin annesi ne oluyor? Ayaz bebegin annesi gibi binlerce anne ne oluyor?

Ayazın annesi neci peki,oda istermiyidi böyle olmasını..
,Bebeğine süt verebilsin,diğer evladının karnını doyuracak kadar geliri olsaydı..

Suriyelilere de kucak açtık da açtığımızla da kaldık.Onlar da sefalet içinde,Sultanahmet Suriyeli dilenci kaynıyor.Hani derler ya "yaptın bi hayır tut bacağından ayır" diye aynen o hesap işte bizimkisi

Bizden başka yardımeden varmı ki,yok yolladıkları az bir para ile övündüler..
Kaç milyon dolar para yardımı yapıldı bu insanlara benim vergimle..

Özel uçakla umre ha...:ssz:

''İçin temiz olmadıktan sonra,
Hacı hoca olmuşsun kaç para!
Hırka, tesbih, post, seccade güzel ama,
Mevla kanar mı bunlara ?'' demiş Ömer Hayyam...Neyse...:30:

Ben o timsah gözyaşları döken bayandan çok alkışlayan millete kızdım.Almadıkları bi donumuz kalmış af edersiniz,hala şak şak,vah vahlanmalar...Yani aslında çoğu şeyi de hak ediyor bazı insanlar...:24:

Bebek için ne diyebilirim ki...Melek oldu gitti.Bu pisliklere bulaşmadan.

Ama ya öbür dünyada ? Trilyonluk villada oturandan sormayacak mı hesabını ? :30:

Bize Suriye'nin,Somali'nin duası yeter dedi geçen gün.Evet yeter çünkü kendi insanlarının çoğunun bedduasını alıyorsun,buna rehber kabul ettiğin kişi de dahil.:ssz:

Ebru gündeş den artık nefret ediyorum... Utanmadan tv ye gelip insallah karagünler geçer diyor
Hiçmi Utanmıyorsun Pes! Bundan sonra Acun u da izlemiyorum!

Abla onlar orda yazlık işçiymiş(miş), kayıtları yokmuş(muş), bu yüzden oranın ilgili makamları yardım edememiş(miş).

Suriyeli göçmenlerin uyruğunda T.C. yazıyor sanki. Bizden olmayana kucak açarken kendi vatandaşımıza ölümü hak görüyorsak yazıklar olsun bize.

Oldu, sezonluk işçi olmasalardı yardım edilecekti, özürleri kabahatlerinden büyük.
TC vatandaşının bebeği bu prosedür yüzünden ölebilir normal yani, tövbe tövbe:50:

Eh o zaman bir haber paylaşayım, yurdum haberleri.
Milli sporcumuz Yeliz Koblay Dünya şampiyonası sınav zamanlarına denk geldiği için derslerini verememiş ve bursu kesilmiş, aldığı 800 küsürlük bursla hem kendi geçinen hemde ailesine yardım eden bize madalyalar kazandırmış milli sporcumuz temizliğe gidiyor.

Sen ülkeni temsil etsin, sana madalya kazandırsın, adını Dünya'ya duyursun diye sporcuyu yurtdışına gönder ama devlet olarak sahip çıkma.

Ayaz bebekle bağlantısı nedir? Ayaz bebeğin ailesi sezonluk işçiydi, yaşadıkları yerde kayıtlı değildi, hadi o yüzden yardım edilemedi, ki bu açıklama abes, kayıtlı milli sporcumuz niye temizliğe gitmek zorunda kalıyor acaba?

Milli sporcu evlere temizliğe giderek geçiniyor Haberi

Ayazın annesi neci peki,oda istermiyidi böyle olmasını..
,Bebeğine süt verebilsin,diğer evladının karnını doyuracak kadar geliri olsaydı..

Bizden başka yardımeden varmı ki,yok yolladıkları az bir para ile övündüler..
Kaç milyon dolar para yardımı yapıldı bu insanlara benim vergimle..

Hayir, beni yanlis anlamisiniz. Ben tam Ayazin annesinin ne kadar suçsuz oldugunu savunuyorum.
O kadinda bir anne ve çirpinarak kendi çoçugunun ölümüne sadece seyirici kaldi, birsey yapamadi. O kadinin simdi kendini nasil hisediyordur hiç tahmin bile edemem :(

Yani kadinin elenden gelen birsey yoktu ve ebru gündesin çoçuguna haram yedirirken iyi oldu, hersey meydana çiktiktan sonra "ama ben bir anneyim" oldu. Bare onun çoçugun soguktan ölmesinin ihtimali yok! Terbiyesiz!

Son düzenleme:
Back