ebelerin yardımına ihtiyacım var

sofistik

Guru
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
45
0
Arkadaşlar dün annemin yeni tanıştıgı emekli ve tecrübeli bi ebe bizi ziyarete geldi benim gebe oldugumu görünce yat seni bi muayene edeyim dedi. kasıgımı tuttu bebegin başını yakaladı ve saga sola hareket ettirerek işte başı burada dedi. Kadın gittikten sonra aldı beni binlerce düşünce ya kafası egrildiyse ya boynu koptuysa ya sakat dogarsa diye ne olur ebe arkadaslar bana rahatlatan biseyler yazin cok ihtiyacim var bu muayene sekli normal mi yoksa stresten erken dogum yapacam. (bu arada 36 haftalik gebeyim)

:1shok:Yani bu şekilde muayene etmek istedi,sizde müsade ettiniz öylemi?
Valla ben cesaret edemezdim,yani buna müsade etmezdim.
Bir an önce kendi doktorunuza gidip,ultrasonda bebeğinize iyiyden iyiye bakmanızda yarar olucaktır.

tabiki normal.bunlara leopold manevraları denir.sahada bi çok ebe bu şekil muayene eder gebeyi.ve riskli gebeleri hastaneye yönlendirir

ben muayene olmak istemedim o bi bakayım diyince böyle seyler yapacagı hic aklıma gelmedi birden kasıgımı tututup bebegin kafasını tutunca şok oldum. Sandım ki göbegimi mezura ile ölcecek sertlik var mı diye bakacak. Bu benim hic duymadıgım görmedigim bi uygulamaydı bu yüzden ebe arkadaşların fikirlerini ögrenmek istedim.

X