Ebeler

benim kız 2 yaşında derdi hiç bitmiyor çok şükür allah sağlık versinde senin kızın çok tatlıymış maşallah ev hanımlarının rahatı kimde var biz hem ev hanımıyız hem iş kadını birde anne madem kadın erkeğin kaburgasından yaratıldı daha güçsüz yerine göre niye tüm bu yükler zavallı kadınların üstünde cevapsız maalesef valla yaram depreşti yine ben bu konulara çok taktım bu aralar neeeyse cnm kendine iiiii bak yazışırız yine

canım bizim burda sağlık ocağı hastaneye devroldu.aile hekimliğine geçmedik.entegre hastane oldu.biz hastanede acilde çalışıyorduk hemde doğumlara bakıyorduk sağlık ocağı bize devrolunca ebe nöbeti tutmaya başladık v ede sağlık ocağının yağtığı tüm işler üstümüze kaldı.

Sağol,allah Hepimizin çocuğunu Bize Bağişlasin.evet Canim çevrende Bide Halinden Anlamayan Ve Kiymet Bilmeyen Kişiler Varsa çok Zor Oluyor.arada Bazi Işleri Az Da Olsa Eşime Yaptiriyorum,öyle Böyle Geçiyor Işte.nöbet Tutuyor Musun?senin Kiza Kim Bakiyor?allah Elimizden Almasinda çocuk Olunca Daha Zor Oluyor Herşey. Bu Konuda çok Zorluk çektim Ben De Biliyorum.bi De Hemşirelerin Kaderi Kötü Olur Derler;.
Tabi Aileden Ayri Oluyorsun,küçük Yaşta Yanliş Kararlar Alabiliyorsun Ve Sağliğin Bozularak çalişiyorsun.

ben nöbetli vardiya sistemiyle çalışıyorum 40 saat usulü gece gündüz karışık gidiyorum kızıma babannesi bakıyor sağolsun o anlamda çok rahatım babamızda çok destek ben 2. çocuğu planlıyorum bu arada gözüm karamı ne kaderimiz gerçekten kötü 20 yaşında yapayalnız güneydoğuya gittim ben yıllardır anadan ayrı babadan ayrı hep özenirim annesi babası yanında olanlara büyük konuşmayım da ben kızımı gurbete vermem yıllardır her anlamda zorluk çektim arkamızda kimse yok ebe yapayalnız köyde başına birşeymi gelir gelsede bakanlık sahip çıkmaz ki çok arkadaşım var köyde başıma birşey gelecek diye yanlış evlilik yapan başımızdan bunlar geçerse tabiiki hemşireler kadersiz ben ilk mardin derik bozbayır sağlık evine atandım köyde ne ebe var ne doktor ne öğretmen tek memur bendim o zamanlar gençlik çokta güzel havalı bir kızdım birde sarışın oluca ben gitmeden köye namım gitmiş annem istifa ettirecekti son anda merkeze çekildim ama yinede çok zorluk çektim allahtan doğru bir adamla evlendim ama memleketi tutturamadım yanarım yanarım ona yanarım ya arkadaşım işte böyle

arkadaşlarım tahminim doğru cıktı cocuk acile verildim cok yoğun ve yorucu 2 günde bunaldım hasta sayısı ve müşahade cok fazla 950 -1000 i buluyor 24 saatte 11 kişi nöbet ceviriyolar.ya sorarom size biz ebelerin günahı ne de ebelik okuyup hemşirelik yapıyoruz ne işim var benim acilde negüzel doğum servisindeydim offffff offffff.

ya çocuk acilde tam bir faciadır yani daha önce çocukta çalıştığım için tahmin edebiliyorum ya adanada şöylede bir saçmalık var ebeleri hastaneye vermiyorlar ben hastaneye geçene kadar göbeğim çatladı bende doğum servisine zor attım kendimi bizi tampon yerine kullanıyorlar mesleğimiz bile daha yeni meslek oldu yardımcı sağlık personeliydik önceden haklarımızı arayamıyoruz hayırlısı olsun arkadaşım inşallah geçersin eski yerine:smiley-cool:

Sağlik Gibi Ciddi Bir Konuda Hasta Sayisina Göre Az Elemanla Iş Döndürülmeye çalişiliyor.bu Koşullarda Verilen Işin Niteliği Nasil Olur Ki?bizler Gerçekten Büyük özveriyle çalişiyoruz.aillelerimizi Birakip Bilmediğimiz Yerlerde,bazen Can Güvenliğinden Yoksun Ve Hastane Idaresinin Bizi Istediği Servislerde çaliştirmasina Göre Yani Bilmediğimiz Bir Serviste De çaliştiriliyoruz.ailemizden Ayri Yerlere Tayinimiz çiktiği Için,bir şans Ailemizin Yaninda Olsak Da çocuğumuz Olduğunda çocuklarimiz Için Hastaneye Bağli Bir Kreş Yok,maaşimizin Yarisini Bakicilara Ya Da özek Kreşlere Vermek Zorunda Kaliyoruz.avrupa ülkelerinde Olduğu Gibi ücretli Doğum Iznimiz Uzatilmali.eskiden Yasal Hakkimiz Olan Yillik Iznimizde Bile Döner Sermayeden Para Alirken şimdi Günlük 30 Ytl.civari Para Kesiliyor.sorunlarimiz öyle Fazla Ki Gittikçe Herşey Zorlaşiyor.allah çocuklarimiza Yardim Etsin. Ebelik Derneği,hemşirelik Derneği Asil Bu Gibi Işlerle Uğraşmali.

evet Arkadaşım Dediklerine Katılıyorum Bizim Hastanede De Kreş Yok Napıcaz Bakalım şimdilik Annem Bakıyo Ama Nereye Kadar.

Bence Annen Bakabildiği Yere Kadar Baksin Canim,çocuk Derdini Söyleyebilince De Kreşe Koyarsin Artik.bu çocuk Bakimi çalişan Anneler Için Başlibaşina Bir Sorun.ben De Zorluklarini Yaşadim,hala Yaşiyorum Da.istanbulda Herşey Dahada Zordur Diye Tahmin Ediyorum.istanbula 2 Kez Gelmiştim Yillar önce,gülhane Parki,boğaziçi,bahçeşehir'i Falan Görmüştüm.istanbul Büyüleyici Geldi Bana.orada Yaşamak Gerçekten Zor Mu Merak Ediyorum.

zor canım ama nasıl zor evin kiraysa araban yoksa zor.kreşler ucuyor bakıcılarda öyle annem memleketten geldi babam ve kardeşlerimi bırakıp ancak 1 yaşına kadar kalabilir öyle sanıyorum sütten kesinceye kadar diyo kendisi bukadarıda yeter saolsun.sonra da naparız bilmiyorum.

biz hemşirelerin çektiği sıkıntılar aynı işte arkadaşım bakıcı,nöbet,yoğun mesai vs...vs...ailelerimizle aynı memlekette olsak ne güzel olacak ta .

merhaba bende ebeyim..giresun görev yapıyorum sözleşmeli atananlardanim..

bende ebeyim fakat 4 yıl oldu mezun olalı atanmadığım için hemşirelik yapıyorum bir işyerinde öncesinde onkoloji servisinde kemoterapi hazırlama hemşireliği yaptım yaklaşık 2 buçuk yıl kadar.SOnra ayrıldım.
Ebelik çok kutsal bi meslek büyülü bi iş bana göre seviyorum ve severekte yapıyordum stajlarda ama atamalarda zor sartlar nedeniyle tercih yapmadım :1no2: hemşirelik yapıyorum.a.s.a.s.

bende ebeyim ve özellerde sürünenlerdenim hemşire olarak çalışmaktan bıktım ben ebeliği daha ço seviyorum ama özellere dayanamayıp ayrıldım atansak ayrı dert atanamasak bi ayrı dert hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…