eaude toilette ile eaude parfüm arasındaki fark

hunter7

şükür...:))
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.639
8.253
773
arkadaşlar orjinal parfüm almaya niyetlendim...bu siteden de faydalanarak iki koku

arasında karar vereceğim..

yalnız kafamı karıştıran bir şey oldu.beğendiğim iki kokuda eaude toilette diye geçiyor.

parfümle arasındaki farkı araştırıken.eaude toilettenin içindeki parfüm oranının % 1ila 7

arasında alkol oranının 60-80 arasında olduğunu öğrendim.eaude parfümlerde koku oranı

daha yüksek(ama hiç birinde % 100 değil)alkol oranı daha düşük dolayısyla

kalıcılık eaude parfümlerde daha fazlaymış.eaude toilette kıyafete sürülürse daha kalıcı

şimdi ben,parfümden iyi anlayan arkadaşlara sormak istiyorum.almak istediğim kokular

hem toilette hem de parfüm olarak piyasaya sürülüyor mu?yoksa tek şekilde mi piyasaya

sürülüyor.?

kokular şunlar bvlgarı omnia green jade ve versace cristiyal bright ikisi de piyasada

eaude toilette olarak bulunuyor.eğer eaude parfümleri varsa biraz daha fazla verip

kalıcı olanından almka isterim

google a parfümlerin isimleri yazıp sonuna da edp eklersen bulabilirsin. omnia nın edpsi varmış. Ama versace nin yok galiba...
Bir de edt ve edp arasında koku farkı olabilir notalar edp de daha yoğundur beklediğin gibi çıkmayabilir alırken buna da dikkat et.

edt yi neden uretirler ki ozaman ? madem edp daha kalıcı.kim kalıcı olmasını istemez ki ?

o zaman neyapacak mışız? kaydirigubbakcemile5 daha ucuz diye eaıde toilette değil,daha kalıcı olan parfümünü alacakmışız...

edt yi neden uretirler ki ozaman ? madem edp daha kalıcı.kim kalıcı olmasını istemez ki ?

Bazı parfümlerin edp si çok ağır ve yoğun oluyor. Bazısının edp / edt arasında uçurum fiyat farkı oluyor. ıkisinin kullanım alanı farklı aslında. Mesela akşam bir yere giderken edp sıkarsın ama gündüz edt kullanırsın gibi..

Örneğin sportif bir tarzda giyinmeye frapan tarzda buram buram kokmak yerine daha hafif temiz kokmak gider. Tıpkı eşofmanın altına topuklu ayakkabı giyilmeyeceği gibi.. Ya da bir sinemaya giderken farklı bir kokteyle giderken farklı tarzlarda giyinmek gibi parfüm kullanumu da farklı olmalıdır... Ama elbette tercih kullananındır.

Bir de bazı insanlar parfümlerinin çok kalıcı olmasını istemez internette okuyorum uçsun da başka koku sıkayım diyenler oluyor... o da başka bir zevk.

Örneğin benim bir parfümüm var, edp si bana olmuyor çok ağır geliyor ama edt si yakışıyor..
Ha kullanım farkı olacak diye aynı parfümün hem edp si hem edt sini almakta gerekmez tabi :)) Hangisini beğendiysen onu alırsın.

ya kalıcı parfüm seviyorum ben de ...ama bvlgarı green jade in sadece eaude toilette si varmış....sevil parfümeride sıktırdım.eve gelene kadar uçup gitti....sevildeki kız bana başka kokularda önerdi.
pudramsı ve fresh ama green jade kadar beni etkileyeni olmadı..
birde bu kokunun oradaki fiyatı 170 tl gibi birşey yani çilek le kıyaslandığında çok fiyat farkı var.
çilekte 58 tl fiyat yazmışlar.ne yapsam kızlar karar veremedim..

çilekte ki bayatlamamışsa aldıgın koku aynı cıkar bayatsa begenmezsin risk almana baglı kararın, o kadar para vereceksin canım eger kalıcı olmadıysa hiçç alma degmez, her koku her tende aynı durmuyor bu tenin rengiyle degil tenin kimyasalıyla ilgili, teninle uyusmayan bi parfüm sıktıgın zaman metabolizma hızlanıp kokuyu hemen yok etmeye çalışıyormuş, bulgarı kalıcı olmamış sende, egerki alırsan kazaklarına kıyafetlerine sık kalıcılıgı arttırırsın, yada krem,pudra gibi ürünlerle destekle, vazalin sürüp parfümü üstüne de sıkabilirsin kalıcılıgı artıyor, ama ben olsam tenimde kalıcı olmayan bi koku almazdım, kimi parfümlerin edu toiletleri edu parfümlerden kalıcı oluyor, hynotic poison edu toilettir ama çok kalıcıdır mesela

Canım dikkat et testerların özellikle üst notaları satılan parfümünden daha kalıcı oluyor, testerini beğenipte aldığın parfüm biraz daha farklı çıkıyor bu bütün parfümler için geçerlidir. ama eğer testeri bile sende kalıcı olmadıysa o kokuyu boşver gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…