• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E kitap okurken sizde kitabın yerini tutmadığını mı düşünüyorsunuz?

destinayd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
249
1
46
İstanbul
Kaç gündür E kitap dan bir kitap indirdim okuyamıyorum tam başlıyorum birşey çıkıyor yarım kalıyor 1 sayfa okuyorum yada en fazla 5 :31:

Farkettim ki e kitaba alışık olmadığımdan ekrandan okumak zor geliyor teknoloji iyidir aslında ama kitabın yerini tutmadığını anladım :68:

Aynı hisleri sizde hissediyorsanız bu sayfaya yazım derim.

Dip not : yazım gereksiz görüldüğünde kaldırılabilir...

ben başta hiç sevememiştim. ama zamanla alıştım. şimdi rahatlıkla okuyorum.

tabi kitabın yerini tutmuyor. kitabın kokusu bile apayrı birşey

Kaç gündür E kitap dan bir kitap indirdim okuyamıyorum tam başlıyorum birşey çıkıyor yarım kalıyor 1 sayfa okuyorum yada en fazla 5 :31:

Farkettim ki e kitaba alışık olmadığımdan ekrandan okumak zor geliyor teknoloji iyidir aslında ama kitabın yerini tutmadığını anladım :68:

Aynı hisleri sizde hissediyorsanız bu sayfaya yazım derim.

Dip not : yazım gereksiz görüldüğünde kaldırılabilir...

evet katılıyorum..çünkü kitap daha pratik ve istediğiniz an istediğiniz yerde elinize alıp okuyabiliyorsunuz..balkonda otururken veya uyumadan önce yatarken kitap okumanın yerini tutmaz tabi ki..ama işe yarar mı bilmem aklıma ufak bir öneri geldi...okumak istediğiniz e- kitabı yazıcıdan kağıda yazdırmayı ve öyle okumayı denediniz mi ?

Bende okuyamıyorum. Yoruyor. Sonra konsantre olamıyorum.
Kitaba dokunmalıyım. Dikkatim dağıldığında kapağına bakmalı,
geçmiş ya da gelecek sayfalarını karıştırmalıyım.
Yoksa tadi çıkmıyor okumanın.

Kitabın büyüsü farklı. Ben temas insanıyım bir kere =) e-kitap okurken kitap okuyormuş gibi hissedemiyorum, gözü yorması bir yana soğuk geliyor, konsantre olamıyorum. Bir de e-book reader diye bir alet çıkardılar. Mantıken güzel bir şey aslında, koca bir kütüphane her an yanında ama asla kitap almaktan vazgeçip, sürekli kullanacağım bir şey haline gelemez.

Son düzenleme:
Ben çok alıştım e kitap okumaya.Ama yine de diğerinin yerini tutar mı dersen asla.Kitaba dokunmak,koklamak o kadar güzel ki.Ben yeni aldığım kitapları,eve getirip çocuk sever gibi seviyorum.Çevremdekiler deli diyor:)E kitabı koklamayı hiç düşünmedim ama.Bir deneyeyim:)

Baskılarını bulamadığım kitaplar için e book iyi oldu diye düşünmüştüm,belki gerçekten öyle ama benim gibi gerçek bir kitapsever için hiç cazip gelmedi maalesef.Aylardır bilgisayarda öyle okunmayı bekliyorlar,arada bakıyorum ama bir tanesini bile gerçek anlamda okumadım henüz.Tabi ki e book yararlı ve büyük kolaylık ama elimize alıp okuduğumuz kitapların yerini tutmuyor bence.Yine de kolaylığı açısından e booklara alışmaya çalışacağım,önyargılı ve dar çerçeveli bakmamak gerek ama kesinlikle gerçek kitaptan vazgeçmem.

Back