• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Düzleştirici yüzünden saçımın yapısı bozuldu.

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

violet1982

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
121
12
96
Selam kızlar;
Ben yaklaşık 10 senedir sürekli yıkamadan sonra saçlarımı düzleştirici ile düzleştiriyorum. Eskiden yazları köpükle kıvır kıvır kışları düzleştirici yapardım ama artık yaz kış fön çekiyorum. Sanırım artık saçımın yapısı bozuldu. Köpük sürdüğümde eski kıvır kıvır hali kalmadı. Çok üzlüyorum. Bununla ilgili bildiğiniz bir bakım varmı. Yatmadan önce bigudiyle sarıp yatsam yavaş yavaş yine eskisi gibi kıvır kıvır olurmu acaba. Çok endişeliyim

bence düzleştiriciye ara ver. saçını yatmadan ıslatıp ör istersen yada bigudiyle sar doğal şekil ver. bu süredede hazır saç bakım yağları var onu al ayrıyeten fısfıslı bi şişeyede zeytinyağı biraz içme suyu 1 şişe gliserin bemiks evigen bepanten ampul kır tatlı badem yağı da koyabilirsin. akşamdan saçına bunları sık masaj yap sar saçını sabah uyandıgında yıka. haftada 1 yaparsan saçların kendine gelicektir. eğer uğraşamam bunlarla diyosan en basiti saçına haftada 2 gün filan zeytinyağı sür beklet sonra yıka. bu bile saçını toparlıcaktır.

Sürekli düzleştirici kullanmış biri olarak söylüyorum ki biz saçımıza direk ateşle pres yapıyoruz.Bu yöntemle saçımızı berbat ediyoruz ve eski haline gelmesi çok zor.Ancak düzleştiriciyi bırakıp,saçın kırıklarını tamamen temizletip düzenli bakım yaparsan saçında iyileşme görülebilir.Aksi halde saç küsüyorr .

bence düzleştiriciye ara ver. saçını yatmadan ıslatıp ör istersen yada bigudiyle sar doğal şekil ver. bu süredede hazır saç bakım yağları var onu al ayrıyeten fısfıslı bi şişeyede zeytinyağı biraz içme suyu 1 şişe gliserin bemiks evigen bepanten ampul kır tatlı badem yağı da koyabilirsin. akşamdan saçına bunları sık masaj yap sar saçını sabah uyandıgında yıka. haftada 1 yaparsan saçların kendine gelicektir. eğer uğraşamam bunlarla diyosan en basiti saçına haftada 2 gün filan zeytinyağı sür beklet sonra yıka. bu bile saçını toparlıcaktır.

Teşekkür ederim önerine. Bende ona benzen bişey yapmayı düşünüyordum. Fısfıslı bi şişe aldım içine zeytinyağı ve badem yağı koydum o dediğin ambullerden de alayım bari. en azından saçımı yıkamadan önce sıkıp biraz bekletirsem belki iyi gelir

Sürekli düzleştirici kullanmış biri olarak söylüyorum ki biz saçımıza direk ateşle pres yapıyoruz.Bu yöntemle saçımızı berbat ediyoruz ve eski haline gelmesi çok zor.Ancak düzleştiriciyi bırakıp,saçın kırıklarını tamamen temizletip düzenli bakım yaparsan saçında iyileşme görülebilir.Aksi halde saç küsüyorr .

Kesinlikle haklısın ama düzleştirici kesinlikle kolayıma geliyor. Dün gece de dedim kendi kendime sabah kalkınca jöleyle falan şekil vericem fön çekmicem diye. Ama bi kalktım hava buz gibi üşüdüm, saçımı ıslatmak zor geldi hadi dedim yine düzleştiricci. offf nasıl olucak bilmiyorum. Kestirip yeni gelen saçlarımı beklemem gerekicek sanırım

bence düzleştiriciyi bırakıp,saçını kendi haline bırakmalısın yıpranan yerlerini kestirdikten sonra..

dipten gelenler gene kıvrışık gelir zamanla düzelir ama zaman lazım:26::26:

Kesinlikle haklısın ama düzleştirici kesinlikle kolayıma geliyor. Dün gece de dedim kendi kendime sabah kalkınca jöleyle falan şekil vericem fön çekmicem diye. Ama bi kalktım hava buz gibi üşüdüm, saçımı ıslatmak zor geldi hadi dedim yine düzleştiricci. offf nasıl olucak bilmiyorum. Kestirip yeni gelen saçlarımı beklemem gerekicek sanırım

kendi saçın nasıl canım. Lorealin ya da elidorun 7/24leri var onları kullansan mesela dalgalıysa dagalı saçlar için olan var.Bence jöleden daha iyi duruyorlar ve sağlıklılar.Bir yandan saçını besliyorlar.

jole kullanma bu devirde hala jolemi kullanıyorsnuz ya dökeceksiniz saçları.

arkadaşın dediği gibi krem yedi yirmi dört kullan.bukleli saçlar için olan:1:

jole kullanma bu devirde hala jolemi kullanıyorsnuz ya dökeceksiniz saçları.

arkadaşın dediği gibi krem yedi yirmi dört kullan.bukleli saçlar için olan:1:

7/24 ü bi aara kullandım ama çok fazla yağlandırdı saçlarımı hergün kışın yıkamak çok zor geliyor. ondan böyle oldu zaten. aman soğuk fön çekeyim diye diye düzleştiler. biraz şu kar kış azalsın artık 7/24 ler köpükler öyle takılıcam. acaba perma yaptırsam daha da mı yıpratırım diyorum karar veremedim valla

7/24 ü bi aara kullandım ama çok fazla yağlandırdı saçlarımı hergün kışın yıkamak çok zor geliyor. ondan böyle oldu zaten. aman soğuk fön çekeyim diye diye düzleştiler. biraz şu kar kış azalsın artık 7/24 ler köpükler öyle takılıcam. acaba perma yaptırsam daha da mı yıpratırım diyorum karar veremedim valla

o ilaçlar falan zarar verirsin sacına boşver..

canım diplere uyguladıysan yaglandırır.uçlarda birşey olmuyor.elinde dağıt öyle sür.

Teşekkür ederim önerine. Bende ona benzen bişey yapmayı düşünüyordum. Fısfıslı bi şişe aldım içine zeytinyağı ve badem yağı koydum o dediğin ambullerden de alayım bari. en azından saçımı yıkamadan önce sıkıp biraz bekletirsem belki iyi gelir

yağları 1 saat saçında beklet en azından. bide saç kremini bitkisel alırsan banyo esnasında tüm saçına ve saç diplerinede sürüp 15 dk bekletmende güzel bir bakım oluyor. ben bunu yaptığım günden beri saçlarım yumuşacık.

Sağolun kızlar
Hafta sonu bütün yağları sürdüm beklettim de beklettim çok yumuşak oldu yıkayınca, düzleştirici de kullanmadım bigudiyle sarıp yattım biraz doğal olsun diye. Gerçi bugün saçma sapan bi saçla geziyorum iş yerinde ama napalım artık idare ediyorum. Yarısı düştü yarısı lüle lüle :) sonuçta maşa da aynı kapıya çıkıyor biraz kendine gelmesi lazım saçlarımın. Haftaya uçlarından da aldırıcam biraz. Aaaa bie saç krutma makinesi aldım iyonlu miyonlu bakalım daha kargodan gelmedi vigosu falan var. Nolucak merak ediyorum

Ben kendimi bildim bileli üşenmeden saçımı her sabah en az 15dk düzleştiriyordum. 6-7 sene önce saçım kıvırcıktı, şimdi dalgalı hale geldi. Nasıl yıprandığını ve döküldüğünü anlatamam. Bir süredir kullanmıyorum, doğal bırakıyorum dalgalı halde kalıyor. Ayrıca uzaması ve onarma için bakım yapıyorum. Yağ karışımlarını ve ampulleri tercih ediyorum genelde. Biliyorum vazgeçmek zor ama senin de bırakmanı öneririm. Ben bir süredir daha memnunum, kırıklarımı da kestirdim şuan daha yumuşak ve güçlü duruyor. Ayrıca dalgalı hali de çevrem tarafından çok beğeniliyor. Keşke senelerce düzleştiriciye bağlı kalmasaymışım diyorum şimdi :20:

Kesinlikle haklısın ama benim saçlarım hürrem sultan gibi dalgalı değil ki şekerm :) nasıl kabarıyor anlatamam. bu hafta hiç bişey sürmicem hiç işlem yapmıcam dedim. öyle yaptım olmadı böyle yaptım olmadı. eee malum işe gidiyorsun adam gibi görünmesi lazım. en sonunda liseli kızlar gibi ördüm saçlarımı. tabi bi hafta dinlendirmek hiç bişeye yetmez en az 6 ay işlem olmasın ki kendine gelsin saç. bakalım nasıl olucak sonunda. ama diplerden kıvırcıklar çıkmaya başladı çok seviniyorum

Bende de o kabarma oluyor evet, çok olursa üst kısımlara fön çekiyorum düzleştirici kadar kalıcı etki yaratmıyor ama onun gibi de yakmıyor en azından. :114: Şuan pek yapmıyorum ama, havalar sıcakken saçımı kurutmuyorum kendi halinde kurumaya bırakıyorum. O zaman saçımda kuruttuğum kadarki bir kabarma olmuyor. Havalar ısınınca tekrar saçımı kurutmayı bırakmayı düşünüyorum belki o zamanlar sorunu böyle çözebilirsin. Kabarmaya rağmen yine de düzleştiriciyi çok seyrek kullan derim, sevindim ayrıca diplerden kıvırcık çıkmasına da. :64:

Back