Saç Şekillendiriciler Düzleştirici+Kalem=Maşa (:

sakin bayan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
4.060
11
156
Dün internette gezinirken tesadüfen gördüğüm ve hemen pc'yi kapatıp denediğim yöntemi sizinle de paylaşmak istiyorum
Basit bir kalem ve herhangi bir düzleştiriciyle,maşayla yapılmış gibi muhteşem dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz :lepi:
(ay reklam yapar gibi oldu :roflol: )
İlk gördüğümde inanmadım ama hemen deneyince bulan kişiye o kadar dua ettim ki.
Şimdi nasıl yapacağımızı anlatayım:
Elimize bir kalem alıyoruz(ben kurşun kalem kullandım,farklı kalemlerde nasıl olur bilemiyorum ama plastik kullanmayın,erir filan kaydirigubbakcemile3 )
Tabi bu arada düzleştiriciyi ısıtıyoruz sempatiksalakcinni
Saçımızdan bir tutam alarak,kaleme sıkıca sarıyoruz(bu tutam saçın uzunluğuna göre ve istediğiniz dalga şekline göre değişebilir,ben serçe parmağımın kalınlığından daha ince aldım.Çok ince alırsanız minik dalga oluyor,değişik oluyor biraz sırnaşık şey )
Sonra kaleme sardığımız saçımızın üzerine düzleştiriciyi tutuyoruz.Sanki saçı düzleştirir gibi kalemi düzleştiricinin arasında tutuyoruz.Çok fazla tutmayın ama kaydirigubbakcemile3 Yine tutma süresi de saçınızın yapısına göre değişir.Kolay şekil alan bi saçınız varsa fazla bekletmezsiniz.
Sonra kalemi yavaşça çekip çıkarıyoruz.
Lüleli saçlarımız hazırr buyrunnnnnnnnn
Yalnız işlemi bütün saça uygulamak biraz zaman alıyor ve insan yoruluyor haliyle.Ben demin tüm saçıma 45 dk'da yaptım.Çok uğraşmadım ama çok güzel oldu.Maşa alana kadar bu yöntemi kullanmaya karar verdim.
Umarım işinize yarar opuyorumnanaktan

çok güzelde...kalıcı oluyomu cnm? bozulmuyomu yani? bilmiyorumkismile

Benim saçım ince telli, hemen bozulur mesela 1-2 saat sonra hafif bir dalgadan,dağınıklıktan başka bişey kalmaz
Ama bugün sprey filan sıktım,ilk anki gibi değil tabiki ama hala hoş duruyor.
Yani tam olarak bilemiyorum ama bilmiyorumkismile

bi fotonu koysaydın keşke bizde nasıl olduğunu görebilseydik . hangi sayfadan baktın bunu

2 tutam saçıma yaptım şimdi size göstermek için.Bakın nasıl olmuş: kaydirigubbakcemile3

büyük olanda,tutamı daha kalın aldım.

baska bi yöntemde var. saçınızın bi tutamını alın parmagınızda dolayıp yuvarlak hale getirdikten sonra üzerini sanki röfleliymiş gibi alüminyum folyo ile kaplayın. butun saçınıza çeşitli tutamlar halinde bunu yapın.sonrada düzleştirici ile sıkıştırıcın.çok daha basit ve az zaman alan bi yöntem.

sonra da gelsin yanık kırık saçlarsempatiksalakcinni
düzleştirince de yanıyor ya bebişim aynı şey kaydirigubbakcemile3

evet o da güzel olur ama ben artık maşa aldım o kadar uğraşmam kalemle filan aklinialirimsmile

valla iyi fikir:)bende saçımı 4 parçaya bölüp örüyorum saç düzleştirmesi ile he bi parçayı 1 dakika düzeltiyorum sonra açınca maşa gibi dalgalı olmuyo tabii ama tost ile maşa arası deişik hoş bşy oluyor:)eger acelem varsa böyle yapıyorum:)

anacım kurşun kalem fazla ısıdan tutuşmasın sonrakaydirigubbakcemile3ya benim maşam da var düzleştiricim de ama maşa çok bekletiyo sanki bayağı bi zaman alıyo

Son düzenleme:
Ben de maşası olmayanlar için düşünmüştüm zaten yoksa maşa varken bunla uğraşmak zor kaydirigubbakcemile3

Az önce denedim bakıyım olacak mı diye gerçekten de oldu, minik minik bukleler oldu saçımda oysa benim saçım kolay şekil almaz ve çabuk bozulur. Birkaç tutam yaptım çok hoş durdu, biraz daha sabredip yapsam sonuç çok hoş olurdu herhalde ama ben sabredemedim
Yapması benim için biraz zor olsa da ( çünkü saçlarım çok ve belime kadar geliyor) insan zevk alıyor valla yaparken. Paylaşan arkadaşa çok teşekkürler, değişik bi yöntem gerçekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…