Kesinlikle bir Personal Trainer ile başlamalısın, yoksa devam edemiyorsun.. Ben çok denedim her ay spor salonuna gidip iptal ettirmeye çalışıyordum ve günü geçtiği için bir türlü iptal edememiştim. Spor yapmak eziyet gibi geliyordu, kendimi çok kötü hissediyordum ve napacağımı bile bilmiyordum. Ne kadar bisiklet ne kadar eliptik ne kadar koşu bandı?? Ve bunlar bana yetecek mi? Ağırlık çalışmalı mıydım,çalışacaksam nasıl ve hangilerini.. Başlı başına bilinmezlik.. Bir hocayla tanıştım ve hayatım gerçekten değişti. Beni her konuda destekledi, spora gelmem için teşvik etti. Beslenmeme kadar kontrol etti ve her konuda destek oldu. Bazı günler hiç gitmek istemedim, beni zorlamadı aksine sporu zevkli hale getirip benim istememi sağladı. Ders saatlerimi bana göre ayarladı, haftada bir ödülüm vardı, bir ay içerisinde bile vücudumun güçlendiğini ve hafiflediğini farkettim. Tabi ki her personal trainer bir değil ama ben gerçekten çok memnunum.. Eğer altunizade tarafındaysan Mac Fit 'te kendisi, verebilirim ismini. Yada sen kendine uygun bir personal trainerla yol çizip o yolda ilerlemelisin :)