Düzenli & Sağlıklı YAŞAM

yaprak02

**Nar Tanesi**
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.449
2.476
133
günlük yapılanlar ; meyve nasıl saklanır, çaydanlık nasıl parlar, kolay börek yapımı, sabah ev havalandırma , başağrına pratik çözüm, patates filizlendi ne yapacağım vs. Püf noktaları ile Ortaya Karışık sohbet tadında düzenli ve sağlıklı YAŞAM adına: Bilgilerimizi , yaptıklarımızı paylaşalım. Bugün düzen ve sağlıklı yaşam için ne yaptınız

Son düzenleme:
Öncelikle kış günleri genelde içeride kapalı alanlarda oluruz.Sık sık havalandırmak gerekiyor. Bu gün güneş vardı ve ben evimi bol booll havalandırdım

Ayvayı yiyin. Kış günlerinin miss kokulu meyvesi, hamile olanlar yesin bebekleri gamzeli doğar çekirdeklerini suda kaynatılır yüz maskesi

Bardaklar aynı yıl alındı ikisi de 6 yıldır kullanılıyor fakat bulş. Mak. Yıkanan bardaklardan sağdaki lekeli çıkıyor. Sadece sirke ile silinen bardakda artık pırıl pırıl

Ayvayı yiyin. Kış günlerinin miss kokulu meyvesi, hamile olanlar yesin bebekleri gamzeli doğar çekirdeklerini suda kaynatılır yüz maskesi Eki Görüntüle 1926041
hiç sevmiyorum ama mecbur yiyorum işte. hadis i şerif bile var hamile kadınların ayva yemesiyle ilgili.
çekirdeklerini biriktiriyorum.göğüs çatlaklarına iyi geliyormuş. umarım ihtiyacım olmaz ....

bilgi için teşekkürler

Süt ve leblebi harika iki besin. İster zayıflamada ister şişmanlamada ister sağlıklı beslenmede yiyin. Mükemmel bir akşam veya gece ara öğünü.süt yazın soğuk kışın sıcaak içilir

Kırmızı pancar: rendeleyip salata yapın, dilimleyip turşuya atın rengini versin. salatam: rende kırmızı pancar, doğranmış atom, limonsuyu, narekşisi, toz biber, zeytinyağı. Ben sıcak köfte yoğururken pancar turşu suyuna rengini vermiş.

Kahve sevenler için Kervansaray Kahvesi : 7 karışımlı melengiç ,sahlep,keçiboynuzu, çikolata, damla sakızı, kahve kreması, Yemen kahvesi ayrıca kakule ilave edilebilir.benim komşular Türk Kahvesi ile karışım yapıyorlar. Yapanın ellerine sağlık, içene afiyet olsun

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden biride kestane: hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.Servis edilecek kadar pişirilmelidir kalan kurur.buzlukda kapalı kaptada saklanabilmektedir. Bombeli kısmından yatay çizik atın kabukdan az içeri çizilsin.çizmeden önce ve sonra yıkayın.2 saat suda bekletmek daha iyi pişme sağlar.pişirirken çizik üstte dizilmeli. Teflonda üzerine gelecek kadar su koyun ,kabukları ayrılıp içi pişene kadar suyunu çeksin pişsin. helva gibi olmuş.2-3 Tanesi 1 dilim ekmekle eşdeğer 1) haşlama: tencerede su ile koyun 25 dk kadar haşlansın. 2)Fırınlama: tepsiye dizin 200 derece sıcak fırında 25 dk kadar pişsin. 3) Közleme: Köz ateşde yapılır.

Son düzenleme:
Doğazgaz Peteğinde Kestane(sanırım mucidi benim): benim gibi çiğ tadını sevenler çizik atın kestanenize ve kışın sıcak petek üzerine bırakın gece kalabilir (mutfak Peteğinde) , sabaha kabukları kolayca soyulur hafiftende çiğliği gider. Afiyet olsun.

Kış günleri günler kısa ev işlerini hafta içi yapıp hafta sonu na pek iş bırakmamaya çalışırım. Yaz günleri ise günler uzun hafta sonu rahatlıkla ev işlerini bitirebilir ve dinlenebilirsiniz. Çamaşır ve bulaşık , oturma odası ve mutfak süpürülmesi , yemek yapımı (özellikle fırın işi kek,kurabiye) her evde hep vardır. Bu işlerimiz elektrik li aletlerle yapılır ve elektrik paralıdır daha ucuza faydalanmanın yolları vardır. Bunlardan biri tarife saatleridir. http://akillitarife.com/rehber/ucuz-elektrik-saatleri Ne zaman ucuz elektrik tüketimi yapılır ?

Gece tarifesi saat kaçta başlar ?

Üç zamanlı tarifede, gündüz, puant ve gece zaman dilimleri için üç farklı birim fiyat vardır. Tüm Türkiye'de gece tarifesi 22.00'den sabah 06.00'ya kadar sürer. Bu süre zarfında elektrik birim fiyatı gündüze göre %62 daha ucuzdur.

Gece elektrik neden indirimli ?

Üç zamanlı tarifenin birim fiyatları elektrik talebinin yoğunluğuna göre ayarlanır. 06.00-17.00 saatleri arasındaki gündüz tarifesinde birim fiyat, tek zamanlı tarifeye yakındır. 17.00-22.00 saatlerine denk gelen Puant zaman aralığında, birim fiyat en yüksektir; çünkü herkesin evde tüketim yaptığı zaman denk gelir. Saat 22.00'den sonra, enerji talebinin azalmasıyla beraber, gece tarifesinde elektrik birim fiyatı düşer.(alıntıdır)

Evde kestane pişirme; Bu kestaneleri 2 saat suda beklettim. Sonra maket bıçağı ile bombeli kısma yatay çizik attım. Biraz da öyle suda beklettim. Ve ısınmış Teflona çizik üstte dizdim kapak kapatıp arada kontrol ederek 20 dk pişirdim.Kestaneler çıtırdadı, altını kapatıp kapak kapalı birazda öyle beklettim, Hazır. 1 kilodan fazlası çizerken alışık olmayanların elini acıtır, yardım isteyin. Kişi sayısına göre yapın ,soğuyan sertleşir unutmayın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…