• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzenli adet gören pcos olabilir mi?

tazeevlihephasta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
55
7
16
27
Kadın doğum doktoru ultrasonda baktı pcos yok dedi ama endokrin pcos olabilir adetliyken gel detaylı kan testi yapalım dedi. Adetim her ay düzenli 28 günde bir. Sadece tüylenme sorunum için gittim bu durum uzun yıllardır var. Pcos olmak için illa ki adet görmemek şart mı yani? Kadın doğumcu yanılmış olabilir mi? Testosteronum ve dhea s4 yüksek çıkmış ayrıca onun yaptığı testte. Böbreküstü bezlerin fazla çalışıyor demişti bende endokrine gittim tümör vs var mı diye ne tümörü ya pcos vardır dedi ama diğeri yok dedi anlamadım hiç bişey offff

Pcos tanı kriterlerine rotterdam denir. 1Oligo veya amenore
2 klinik veya laboratuar hirsutizm
3 usg görüntüsü
3 te 2 sağlandığı zaman pcos tanısı alınır. Bunun dışında destekleyici bulgular vardır akne, insulin direnci gibi

doktordan doktoraa dedikleri değişiyorr yaaa
pcos olup illa adet görememek değildirr sadece yumurta tembelliği olur
Kadın doğumcu yok dediği için mayısın 6 sondan beri tümör mü var diye diye ağlıyorum. Arada endokrine gittim dediğim gibi o biraz rahatlatmıştı ama şimdi yine başladım strese tümör için

• Beğen
Reactions: Jou
Kadın doğumcu yok dediği için mayısın 6 sondan beri tümör mü var diye diye ağlıyorum. Arada endokrine gittim dediğim gibi o biraz rahatlatmıştı ama şimdi yine başladım strese tümör için
Tümörrr öyle hemen gelişen bişe değilll ama inşallahta öyle bişe çıkmazzz çoğu arkadaşlarım sizin gibi pcos oldu ama böyle yaşadıklarını hiç görmedim umarım tümör yoktur çok geçmiş olsun :/

Bende pko var ama tüylenme yok mesela. Kilo almadığım sürece adetlerim düzenlidir

Bende pko var ama tüylenme yok mesela. Kilo almadığım sürece adetlerim düzenlidir
Anladım. Yani illa ki internette yazan şeylerin olması şart değil. Benim anlamadığım şu kadın doğum doktoru yok dedi ama endokrin direkmen o seçeneği değerlendirdi. Böbrek üstü bezleri fazla çalışıyor dediği için kadın doğumcu beni böyle gergin yaptı sanırım. Endokrin hiç demedi böyle bişey sadece eski kan sonucuma baktı adetliyken gel dedi

Tümör olsa bile iyi huylu oluyor. Tedavisi olan bir sey bu kadar korkma

Back