Gebeliğe Hazırlık Düzenli adet gören biri polistik over hastasi olabilir mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nefesegemen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2018
91
18
3
31
Merhaba oncelikle llah herkesin derdine derman versin bebek isteyenlerin kucagini bi an önce doldursun bende bisey sormak istiyorum 9 aylik evliyim hic korunmadik duzenli iliski yasayan çiftiz yumurtlama günlerini hesaplayarak deniyoruz adetlerim düzenli hic sasmaz ama asiri tüylenmem var sizce pcoslu olabilirmiyim

Doktora gitmediniz mi?
Bende düzenli adet gördüğüm halde, yumurta tembelliği vardı.

Aşiri tüylenme illaki pco oldugu anlamina gelmiyor. Bende ergenlik ten beri aşiri tuylenme var ve pco degilim.

Merhaba oncelikle llah herkesin derdine derman versin bebek isteyenlerin kucagini bi an önce doldursun bende bisey sormak istiyorum 9 aylik evliyim hic korunmadik duzenli iliski yasayan çiftiz yumurtlama günlerini hesaplayarak deniyoruz adetlerim düzenli hic sasmaz ama asiri tüylenmem var sizce pcoslu olabilirmiyim
Hormon tahlilin varsa LH'ı FSH'a böl. 1,5'tan büyük çıkarsa pko görünümü var demektir. Pkonun kendisinin olup olmadığını öğrenmek için ultrasonla muayene olmak gerekir. Ama 2 önemli belirtiden biri var sende.

3 ay önce kist aldırdım ondan önceki hormon testleri hep normAldi. Ameliyattan sonra ilk kez yumurtalıkları görebildik dr pko görüntüsü var dedi ama her hangi bir şikayetim de yok.

Yumurtlama olmadan adet olunmaz, e düzenli adet oluyorsak yumurtlama da nomaldir diye düşünüyorum..

Bu ay dra gitmeyi düşünüyorum ama olumsuz bişey duymaktan da korkuyorum

Bende gercekten doktora gitmeye korkuyorum gecen ay kan tahlili verdim hcg 0 33 cikti adetten önce verdim sonra da adet oldum zaten ama gecmeyen bi az siddetli kasik agrim var

Benim öyle mesela. Tahlillerde fazla bir sorun yok. Kilo yok, tüylenme yok, ama ultrasonda pko görünümü olduğu için polikistik over sendromu var. Gerçek sonucu ultrason görüntüsü veriyor.

bunun bende olduğundan şüpheleniyorum
nasıl ankaşıldı sizin?
Cnm adetinin 12. 14. Günlerinde doktora gitceksin. Yani yumurtanın catlamaya yakın. Ve ultrasonda baktı doktor. Mesela yumurta belli büyüklüğe gelmesi lazım 14-18 mm ama benim yumurtam 7 mm di yani yarı yarıya. Ondan tembellik vardı.

3 ay önce kist aldırdım ondan önceki hormon testleri hep normAldi. Ameliyattan sonra ilk kez yumurtalıkları görebildik dr pko görüntüsü var dedi ama her hangi bir şikayetim de yok.

Yumurtlama olmadan adet olunmaz, e düzenli adet oluyorsak yumurtlama da nomaldir diye düşünüyorum..

Cnm her adet görmek yumurtlamak anlamına gelmiyor maalesef

Back