EFTENİ GÖLÜ
kuş cenneti olması nedeniyle sazlıkları kesilmiyor. o nedenle klasik göl görünümünden farklı bir görüntüsü var.
uzaktan baktığınızda küçük bir gölcük gibi görünse de aslında geniş bir alana yayılmıştır. ama dediğim gibi sazlık, nilüfer gibi su bitkilerinden dolayı tam olarak görülmemektedir.
GÜZELDERE ŞELALESİ
135 metreden kayalara çarparak dökülen Güzeldere Şelalesi gerçekten görülmeye değerdir. şelalenin bulunduğu dağda çok yıllık ağaçlar vardır. ayrıca dağ güllleri yetişir. oraya gittiğinizde havanın kararmasını beklerseniz ateşböceklerini görürsünüz parlaya parlaya gezerler ortalıkta.
son yıllarda ziyaretçileri artan güzeldere şelalesine ulaşımda biraz sıkıntılıdır. özel arabanız olması gerektiği gibi gerçekten dikkatli bir şöfor olmanız gerekmektedir. yolları asvaltlıdır ancak çokça virajlıdır. ama motorsikletle de rahatlıkla gidebilirsiniz.
şelalenin kısmen uzaktan görüntüsü
bu merdivenlerle iniyorsunuz şelalenin döküldüğü yere.
bu da şelalenin döküldüğü yerden bir görüntü
KÜLTÜR PARK
merkezde sayılabilecek bir alanda bulunan kültür parkı yerel halkın yanında çevre ilçe ve illerden de misafirleri olan çok güzel bir mesire alanıdır.
tahta masa ve oturaklarının bulunduğu mesire yerinde varolan üzeri güneş için doğal brandalar şeklindeki ağaç dallarıyla kapalı geniş boş alanlara da istediğiniz şekilde örtünüzü serip oturabilirsiniz. ayrıca bu geniş alanlarda voleybol, futbol oynayabilirsiniz.
kültür parkı şenlikleri yapılmaktadır. geniş ve ferah bir ortamda toplanmak isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir. örneğin duyduğuma göre Türk Böbrek Vakfı yaklaşık 1000 kişilik bir grupla yarın Kültür Parka geleceklermiş. oraya gidebilirsem sizinle resimlerini paylaşırım.
KARDÜZ YAYLASI
1800 rakımlı Kardüz güzergâhı boyunca göknar, kayın, ıhlamur, çınar, gürgen, ceviz, ağaçları sizlere eşlik edecektir.
şimdilik Düzce / Gölyaka tanıtımım bu kadar. birazcık uykum geldi. ama en kısa zamanda daha detaylı bilgiler ve kendi çektiğim fotograflarla anlatmaya devam edeceğim.
devam edeyim ki gelip görmek isteyin
devam edeyim ki buraya gelin
devam edeyim ki gelin de tanışalım
anladığınız gibi ben Düzce Gölyaka da oturuyorum. ilçemizin yeşilliğini seviyorum. aslında buralı değilim. buraya gelin geldim. ama çok seviyorum. 2 yıldır evim burada. her ne kadar ben öğretmenliğe yeni başladığım için eşimi, evimi ve bu güzel ilçeyi bırakıp gitmiş olsam da orayı çok seviyorum. bu yaza bitiyor zorunlu hizmetlim inşallah. ve döneceğim. dualarınızı benden eksik etmeyin.
Türkiyemin her yeri birbirinden güzel. ama insanın evi, sevdiği neredeyse orayı ayrı seviyor.
dilerim kimse benim gibi ayrı kalmak zorunda kalmaz sevdiklerinden...
iyi günler.