Düz lise mezunlari saglik sektörünün hangi alaninda açikogretim okuyabilir?

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
kizlar düz lise mezunuyum ve o kadar pismanimki zamaninda saglik meslek lisesi okumadigima... mesela att (acil tip teknisyeni) yada paramedik olmayi çok isterdim ama su anda imkansiz...orta okul mezunu olsam halk egitimden açik saglik meslek okuyabilirdim ama lise mezunuyum ve benim için olanaksiz bisey...duz lise mezunlari telafi amaçli açik meslek lisesi diplomasi alabiliyormus (ordan yola çikayim demistim) ama saglik meslek yok bunlarin içinde... çocuk egitimi ve gelisimi kuaforluk falan var...bende onlari istemiyorum...
ama belki açikogretimde saglik bolumlerinden birini okuyup hastanelerde çalisma imkanim vardir diye dusundum...ama hangi bolumleri okuyup ne olurum bilemiyorum, bildigim tek sey tibbi sekreter olabilecegim...bilginiz varmi kizlar?
yada duz lise mezunu okuyup ta aof ten saglik okuyan???

canım aöf de laborant ve vetriner sağlık diye bi bölüm var onu okuyabilirsin başka varmı tam bilemiyorum ama sitesinden bölümleri araştırabilirsin. Bir de 2 yıl okuyup tıbbi sekreterlik diploması alanlar buna pişman oluyordu çünkü artık tibbi sekreterlik kursları var ve sertifikayla da bu işi yapabiliyorsun.Ayrıca sertifika verirlerken staj imkanı da oluyor.Yani kurs staj ayarlıyor.Ben de almıştım tıbbi sekreterlik sertfikası ordan biliyorum.Fakat çok fazla aranmıyor tıbbi sekreter ilanlarda falan. Yani aöf den bi sağlık bölümüokuyup tıbbi sekreterlik sertifikası da alırsan eğer iş bulma imkanın artareğer bu alanda istiyosan ..

çok saol canim peki bu tibbi sekreterlik kurslarini nelreler veriyor?halk egitim falanmi????sen belgeyi alinca is bulamadinmi?

çok saol canim peki bu tibbi sekreterlik kurslarini nelreler veriyor?halk egitim falanmi????sen belgeyi alinca is bulamadinmi?

canım ben iş buldum ama kuşaaadasında :) bi tıp merkeziydi başvurdum kabul ettiler kalacak lojmanı da vardı fakat annem burdan da bulursun gitme oraya dedi bize uzak kalıyo şehir dışında diye öle kaldı sonra başka şeylerle ilgilendim.İş bulunmasına bulunuyor fakat her zaman kendi şehrinde çıkmayabiliyor ilanlar ..Sen hangi şehirdesin bilemiyorum ama izmirde kurslar var tıbbi sekreterlik sertifikasıveren ben ölebi kurstan almıştım MEB onaylı.İstersen kendi şehrinin ismini ve tıbbi sekreterlik kursu diye yaz ara google da.Halk eğitimde verilenler MEB onaylıysa onlar da olur

canim ben fransadayim esim ikna olursa turkiyeye donmek istiyorum...eger donersek diye arastiriyorum simdiden...çok tesekkur ederim çok yardimci oldun canim...

canim ben fransadayim esim ikna olursa turkiyeye donmek istiyorum...eger donersek diye arastiriyorum simdiden...çok tesekkur ederim çok yardimci oldun canim...

Merhaba, açıköğretimde hemşirelik bölümü de var, hep hayalimde olan...ama sınavla giriliyor..

Merhabalar bu konu benide ilgilendirdiği için cevap veriyorum ben çif t lise çıkşlıyım bir düz lise birde açık lise çocuk gelişimi ama aynen bende bu konuda sen gibi müzdaripim keşke zamanında sağlık meslek lisesi okusaydım araştırıyorum inan bir üçüncü lise bile okuyabilirim fakat açık lisede sağlık bölümleri yok ben tıp sekreterliği kursuna gittim 3 yıl önce halk eğitimden aldım sertifikayı fakat herşey inanki torpil ama ben yine açık öğretim fakültesinde sağlık klurumları işletmeciliği diye bir bölüm var onu okuycam sanada duyurayım dedim sende o bölümü okuyabilirsin

Sağlık kurumları işletmesini genelde sağlıkçılar okuyor o da koşulları yükselsin diye sanırım ikiseyse 4 ü tamamlıyor normal lise çıkışlı aöf saglık işletmesinden mezun birine rastladım 4 senedir iş bulamamış ve onun gibi bir çok arkadaşı varmış sağlık işletmesi okusa nerenin işletmesini yapacak en iyi düz işletme oku yada okumak isteyenler en azından muhasebeci bankacı..vs olursun sırf başında sağlık var :))) diye sağlıkçı mı olunur

Son düzenleme:
acıktan hemşirelik nasıl oluyor lütfen bilen yada acıktan hemşirelik okuyan varsa yardımcı olablirmi?acık düz lise okuyorum bu son sınavın inş onuda verince liseden mezunum inş, ygs.yi kazandım 174 puan diploma notumda eklenirse acıktan okuyabilirmiyim..

AÖF den hemşirelik yokki iyi araştır bacım edebiyat bölümü tarih bölümü...vs varda hemşirelikte İlkez duyuyorum aöf bürosunun numarasını ara elbet sana yardımcı olurlar

hemşirelik yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…