Duz kafa sendorumu yasiyan?

Mavilikler3535

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
134
43
48
35
Arkadaslar merhaba.Bebegim 5 aylik kafa arkasinda duzlesme ve birazda yamukluk oldu.Bir sikinti yok ama gecmwz ve gorsel olarak ileride cocugumu rahatsiz eder diye koekuyorum.Doktorda ilk 3 ay onemliydi sag sol yatiricaktiniz pek bir degisme olmaz artik dedi.Ve bazenn o sekilde yatirsaniz bile dogustan bazi bebeklerin oyle olur dedi.ozel yastik kullaniyorum suan yamuk olan tarafta uyutuyorum genelde.Doktor kask tedavisindan bahsetti cok pahali ve tedavi gerektircek bir boyutta oldugunuda dusunmiyorum.Benim gibi bu durumu yasiyan ve sonradan duzelen oldu mu acaba?Bilgilendirirseniz sevinirim

Bu benim çok hassas olduğum bir konu. Bize de kardeşi anne karnında baskı yapmış kafası yamuk ama düzelir dediler 4 doktora götürdük hepsi düzelir dedi fakat sandığımızdan çok daha farklı bir durummus. Bu sebepten oğlum ameliyat oldu. Kast tedavisi gören çok bebek var ve fayda sagliyor. Eğer suturlarda sıkıntı yoksa sizin tercihinize kalmış fakat suturlarda kapalılık varsa ve bu sebepten yamukluk varsa doktorun önerilerini dinlemelisiniz. Amacım sizi korkutmak değil. Ne yazık ki bir çok doktor bu konudan habersiz yanlış yönlendirme yapıyor. Biz düzelecek diye 4 ay bekledik

Merhaba. Benim bebeğimin kafası doğduğunda yuvarlak doğdu. İki aylık olana kadar sağlı sollu yatırdık fakat 2 aylık olduktan sonra bebek kafasını sağa sola kendi çevirmeye başlayınca kontrolden çıktı ve düz yatar olmuştu .

3 aylık olduğu zaman kafasının arkasında düzlük olduğunu fark edip dikkat etmeye başladık.

Kontrol amaçlı suturlara baktırdık . Şükür açık çıktı. Drlar zamanla düzeleceğini söyledi. Şuan bebeğim 5 aylık ve kafası tekrardan bombeleşmeye yani yuvarlaklık olmaya başladı.

Birde Bıngıldagı ne kadar geç kapanırsa o kadar iyiymiş. Bazı bebeklerin bıngıldagı 3 aydan erken kapanınca kafa, beyin gelişimi yavaş gelişim sağlayabiliyormuş.

Size tavsiyem bebeğinizi olabildiğince yüz üstü şekilde yatırın en güzel kaslar yüz üstü yattığı zaman çalışıyormuş. Uyurken yüz üstü yatmasa bile uyanık olduğu zaman yüz üstü tutabildiginiz kadar tutun. Bebeğin Karşısına hareketli oyuncak koyuyoruz 10 dk falan durduğu oluyor hergun bunu mutlaka yapın. En güzel düzelme bu şekilde oluyormuş. Biz bu konuyu çok araştırdık en etkili çözüm bu.

Görüntüsünde bariz yamukluk varsa kask tedavileri var. Ama siz tedaviye gerek olmayacak yamuklukta olduğunu söylemişsiniz. Dediğim Gibi eğer yapmıyorsanız sürekli Yüz üstü şekilde vakit geçirmesini sağlayın.

Tesekkur ederim.Sizede gecmis olsun.Suturlara bakildu herhangi bir sikinri gorulmedi.

Cok tesekkur ederim Bende oyle yapmaya calisiyorum.Gun icinde dik konumda yada yuzustu calistiriyorum.Bizi o kadar korkutuyorlarki videolarda yuzustu yatirmayin asla tehlikeli diye.Simdiki
Aklim olsa kontrollu yuzustu yatirirdim
Gunduzleri.youtubede bir doktorun videosnu izledim bugun biraz rahatladim.Kafatasinda bir sikinti yoksa genelde donmeye baslayinca duzeliyor.Duzelmeyen gormedim demis.Umarim oyle olur.Aslinda ben daha cok estetik acidan sikinti ediyorum.Cunku sukur baktirdik sikinti yok.Ileride sorun yaratmasini istemem bebisime.

Evet canım bizde senin gibi estetik görüntüsünden sebep dert ediyorduk biraz araştırınca dediğin gibi korkulacak şeyler yazıyordu.O kadar yazı okuyunca hâliyle korktuk ve kontrol amaçlı Dr a götürdük.
Motor gelişimi, baş çevre ölçümü , suturlar, nörolojik gelişimi herşeyini incelediler düzlük nedenini sonuç olarak "yanlış yatırma pozisyonu" yüzünden olduğunu zaten biliyorduk daha Emin olduk.
Dediğiniz videoyu bende izledim düzelmeyen Yok diyor aynen benim bebeğiminde iki ayda fark etti tekrar yuvarlaklık olmaya başladı hemen olacak bişey değil tabii ki ama yaşına kadar tamamen düzeleceğini düşünüyorum.
İnşaallah düzelecek canım

Iyi gunler ne durumda bebeginizn kafasi benm bebeğimde ayni durda 6 aylıgız ve kafasınin sol tarafi yamuk hep oraya uyuduğundan bemde hep saga yatry duzelsin diye ama bu seferde sivrildi sanki cok duzelmedi henüz 6 aydan sonra duzelr mi acaba duzelmez deniyor ama

Ebebekte ya da herhangi bir internet satis sitesinde duz kafa yastigi satiliyor sekerm. Ondan alip bebisini sirt ustu o yastikta yatir bir iki aya duzelir. Benim bebisim de oyleydi smdi topalak minnok bir kafasi var

Merhaba kızlar benim bebeğim de 25 günlük bu olaya önceden dikkat etmek için ne yapmalıyım? Düz kafa yastığı alsam yararlı olur mu ?

Ebebekte ya da herhangi bir internet satis sitesinde duz kafa yastigi satiliyor sekerm. Ondan alip bebisini sirt ustu o yastikta yatir bir iki aya duzelir. Benim bebisim de oyleydi smdi topalak minnok bir kafasi var
Iyi gunler kacnci ayda farkedip kullandinız benim nbebeğim 6 aylik bu aydan sonra fayda eder mi

Tesekkur ederim dun cicuk doktoru artk cok degismez dedi moralim cok bozuk
Bazı doktorlar bana gore parasal anlamda boyle konusuyorlar.Bızımde doktorumuz ortada cok buyuk sorun olmamasına ragmen dırek anlasmalı bır yer varmış kaskı onerdı.O doktoru degıstırdım .Hafıf duzlesme olan bır bebegede kaskı onermek 55 binlik..

Merhaba kızlar benim bebeğim de 25 günlük bu olaya önceden dikkat etmek için ne yapmalıyım? Düz kafa yastığı alsam yararlı olur mu ?
Sımdıden baslayın bence.Ani bebek ölümğ sendorumu dıye dıye korkuttular bızı hep o yuzden sırt ustu yatırdım tam yuvarlak cok guZel bır kafası vardıkı oysakı.ama kafa sekıllendırıcı yastık ıse yaradı gıbı.Bıde saglı sollı yatırmak

siz hemen mi götürdünüz yoksa beklemek mi gerekiyor bir de hangi doktora götürdünüz?

Bu konuda elbette tek dogru bilgi kaynagi doktorlar ancak benim oglumun kafasi donerek yatmaya baslayinca duzeldi umuyorum ve tahmin ediyorum ki sizin bebeginizin de boyle olacaktir

siz hemen mi götürdünüz yoksa beklemek mi gerekiyor bir de hangi doktora götürdünüz?
Biz hemen götürdük çocuk doktoruna geçer dedi sonra başka çocuk doktorlarına da götürdük onlar da geçer dedi. En son beyin cerrahisine gittik teşhis orada koyuldu. Ben beklememenizi öneririm. Biz beklediğimiz için kapalı ameliyat süresini kacirdik

Sizi farklı düşünmeye sevk etmek istemem sadece bize düzelecek denirken konu ameliyat olmaya kadar gitti. Bu yüzden erken teşhis olunsun doktor sorun yok desin içiniz rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…