Duyusal hassasiyet ve kaygılı çocul

asilkopuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2020
24
5
36
38
Merhaba
Oğlum 2 yaşında
doğduğundan beri çoklu gıda alerjisi aşırı gaz sancıları reflü gibi hastalıklarla çekti maalesef oğlum.
Oğlumda hep bir farklılık olduğunu düşündüm çünkü benimle çok göz teması yoktu ama başkalarıyla vardı. Sürekli tekerlek çevirirdi, parkta hiçbir şeye binmek istemez etrafı merakla incelemezdi. Parkın kapısını açıp kapatırdı.ama 14-15 aydan sonra değişti tabi sadece salıncağa asla binmemek kaldı tehlikeli şeyler asla yapmamak babasının omuzlarında duramaz kucağında döndüremezsin.
ben otizmden şüphelendim ama götürdüğüm 3 doktor otizm olmadığını söyledi ve bir pedagog duyusal hassasiyet ve kaygı var dedi.
Şimdi Türkiye’ye gittiğimde oyun terapilerine başlatacağım ama her gün ağlıyorum çok üzülüyorum böyle durumda olup düzelen var mı? Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

Aşırı gaz , reflü filan diyince bana bağirsak sorunlarını hatırlattı.
Instagramda bir hesap var . Oğlu 2 yaşında aynı bu belirtiler olmuş. Otizm değil ama yaşıtlarına göre geride demişler. Bir de bagirsaklarina baktırın o da etkili oluyor demişler. Sonuç bagirsaklarda candida mantarı çıkmış . Diyet yapıyorlar ve faydasını görmeye başladılar. Tabi özel eğitimde alıyor.

Reactions: Gao
Merhabalar. Duyusal hassasiyeti olabilir benim kızımda da vardı, 2 yaşındayken bir buçuk yıl gitti iyi geldi.
İzmire yakınsanız size İzmirde iyi bir yer önerebilirim. Oranın yurt dışından çok danışanı var, bir aylık yoğun program uyguşuyorşardı gelenlere, yurt dışındayken de evde yapışabilecek şeyleri öğretiyorlar

Merhaba cevabınız için teşekkürler
İstanbul’da ailem geldiğim de oraya gitmek zorundayım orada bir yer buldum 3 hafta haftada 2 seans olarak oyun terapistine götüreceğim. Sizin için sorun olmazsa siz meler yaşadınız? Ne yaptınız? Evde mesela nasıl devam ettiniz ve düzeldi?

Oyın terapisi farklı bir şey ama onu psikolog yapar. Duyu bütünlemeyi ergopistler ya da fizyoterapistler yapıyor. Psikologlarla da ortak çalışıyorlar tabi ama duyu bütünleme oyun terapisinden farklı. Benim kızımda vestübüler hassasiyet vardı, hareketli şeylerden kaçıyordu, yüksek yerlere tırmanmak, sallanmak kaydıraktan kaymak onu rahatsız ediyordu. Evde her hafta farklı ödevlerimiz oluyordu.eve trambolin aldık, sonra svava salıncak aldık. Onlarda oyun oynar gibi çalıştırdık,parkur yaptık sandalyelerdne tünel yaptık engel koyduk zıplattık. Bol bol ranpaya tırmanma yaptırdık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…