duyunca şaşırdım siz de şaşıracaksınız. 32 haftalık gebelik farkedilmez mi ?

Mehmetinmeleki

Panda
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
26
0
6
Rize
Evet arkadaşlar ben duyduğumda şok oldum bakalım sizin tepkiiz ne olucak daha evleneli 1 yıl olan bir arkadaşım var. bana hamilelikten şüphelendiğini söyledi. buraya kadar herşey normal. asıl anormallik eşi askerde en son 21 ocak da birlikte olmuşlar. ama eşi askere gideceği için tam bir birleşme olmamış. üstelik ertesi gün hapı kullanmış. günü geldiğinde adet olmayınca şüphelenmiş ve kan testi yaptırmış sonuç negatif. bir haftalık bir gecikmeyle adet olmuş. sonraki ay yine gecikme olmuş ve yine test yaptırmış sonuç yine negatif. bu böyle 4- 5 ay devam etmiş. her ay test yaptırmış ve sonuç negatif. hiçbir gebelik belirtisi de yokmuş üstelik. bulantı kusma baş dönmesi vs. şimdi hesapladığımızda yaklaşık 32 haftalık bi gebelik söz konusu. sürekli karnımda nabız gibi bişeyler atıyo diyo. göbeğininde çıktığını iddaa ediyor. maalesef benim bulunduğum yerde olmadığı için göbeğine bi yorum da yapamıyorum. test yaptır dediğimde de her iki ihtimalden de korkuyorum diyor. sizce de bu şartlarda hamiş olma ihtimali var mı ? ben işin içinden çıkamadım bir de size danışmak istedim.

afedersiniz de arkadaşınız nerde yaşıyor? çok mu zor bir kadın doğum uzmanına gidip ultrasonografi ile baktırmak.. bu ne saçmalık?
insan nasıl durabilir bu kadar zaman bu durumu netleştirmeden mantığım almıyor..

bu zamana kadar nasıl dayandı anlamadım ben de . üstelik ben yeni öğrenmeme rağmen ondan daha endişeliyim anlam çözemedim yani.

bu zamana kadar nasıl dayandı anlamadım ben de . üstelik ben yeni öğrenmeme rağmen ondan daha endişeliyim anlam çözemedim yani.

32 haftalık gebeliğin fark edilmemesi imkansız.. hiç karnında hareket falan hissediyor mu acaba? siz ona bir an önce doktora gitmesi konusunda ikna edin.. nerde oturuyor? maddi durumu yoksa yada sigortası yoksa ona yakın uygun hastaneler buluruz.. böylesi cahilliktir...

yok yaw böyle bişey olamaz hele ki 32 haftasında olupda hissetmemek büüyük bi sacmalık sonucda bebek hareket ediyo ve bunu her kadın anlar hem neden gitmemeiş bi dra bide zaten kan testtide nagatiff

"I didn't know I was pregnant" diye bir program var. Youtube'dan izleyin bakalım bir oluyor mu olmuyor mu.
Millet doğum yaparken anlıyor hamile olduğunu. İmkansız değil yani.

bazen çok dikkatli baktığında karnında atardamar gibi bişeyin attığını söylüyor. aslında bana kocasının yokluğunu böyle bir avuntuyla gidermeye çalışıyor gibi geldi ama bilemiyorum yani tam olarak. doktora gitmemesini de bu sebebe bağlıyorum. eğer bebek yoksa hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyor bence.

yok yaw böyle bişey olamaz hele ki 32 haftasında olupda hissetmemek büüyük bi sacmalık sonucda bebek hareket ediyo ve bunu her kadın anlar hem neden gitmemeiş bi dra bide zaten kan testtide nagatiff

ben baya b i araştırdım 6. aydan sonra bebek inanılmaz derecede hareket ediyomuş. hissettin mi diye sordum hayır diyo :44: hemde bir test değil birden fazla test yaptırmış. hepsi negatif.

bızım yazlıkta komsu bır teyze doğuma gıderken anladığından bahsettı hemde uçucu doğumu onu duyduktan sonr sasırmadım hemde her ay adet olmuş saka gıbı

Bence hamile falan değil.. psikolojik gebelik diye bir teşhis var.. anne gebeliğe dair tüm belirtileri yaşar kendini gebe olduğuna inandırır.. bu bir psikoloji bozukluğudur.. fakat arkadaşınızınki baya bi bozuk bence.. tahmininiz doğru olabilir.. fark etmemeyi anlayabilirim sonuçta her ay adet görüyormuş.. Fakat tereddütte kalmak ve doktora gitmemek bana çok tuhaf geliyor.. ben bebeğimi 15 günde bir ultrasonda görüyorum 15 gün zor dayanıyorum.. acaba ne oldu sağlıklı mı, gelişimi normal mi seyrediyor gibi bir sürü düşünce sarıyor... doktora gidince rahatlıyorum kuş gibi hafifliyorum.. mutlu oluyorum onu görünce.. yani böyle belirsizlik içinde durabilmesi çok garip.. keşke ikna olup gitse..

Bencede psikolojik gebelik yasiyor.. Ben asilama ile hamile kaldim dr a gitmesem ben bile 4. Aya kadar hamile oldugumu anlamazdim ama 4. Aydan sonra anlamamak imkansiz daha 26 haftalik hamileyim oynadigi disardan bile belli oluyo yada yataga duz yatinca esim bile nereye toplandigini gorebiliyor.. 19 haftada hissetmeye basladim bebegimin hareketlerini.. Karin sismesi bise degil istemeden az yesen bile mutlaka kilo aliyorsun ve egilerek oturmak rahatsiz ediyo.. Sadece karin sismesi bise degil yani.. Bence arkadasin en kisa zamanda bi dr a gitmesi gerek kendi gidemiyosa bile artik aile hekimleri eve geliyo ogrenmeme gibi bi imkan yok yani

Benimde bir tanıdığım 5-6.ayında öğrendi. Her ay adet olmaya devam etti, ztn kiloluydu da farkedemedi daha fazla kilo aldığını sanıyordu..bebeğin hareketlerini hissedince karnımda bişeyler oluyor diye doktora gitti :) Hamile..
Yani her ay adet olduğundan konduramıyor olabilir normal yani asla olmaz demeyin kimin aklına gelir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…