- 7 Kasım 2023
- 1
- 1
- 30
- Konu Sahibi esramerve94
Merhabalar 24 aylık oğlum var 16 ayından beri atipik otizm şüphesiyle pedogoga götürüyordum şükür o risk grubundan gittiğimiz gün çıktık fakat duyu bütünleme bozukluğu mevcut. Yani çime kuma haşlanmış yumurtaya dokunamiyordu kardan sesten ve kalabalıktan aşırı korkuyordu ve ağlıyordu başkasının temasından baba da dahil hoslanmiyordu yeni yeni aştık çok şükür aile üyelerini kabullendi. anne olarak hep bahane bulup sonunda kabullendim. Oyun evlerine +olarak evde kendim duyusal oyunlar ile çocuğumu gelistirdim şuan için ergoterapi aldırma durumunda değiliz en azından pedogog söyledi fakat içim içimi yiyor parkda akranlar ile sosyallesemiyor kelime sayısı 15 asla ve asla salincaga binemiyor kaydirakda çocuk varsa uzaktan izliyor inmesini bekliyor herşeyin normal olduğunu duymak için yazıyorum bir anne olarak benim gibi duyusal hashasiyet yaşayıp da çocuğu sonradan düzelen var mı ? İleriki yaşlarında öğrenme güçlüğü vs yaşayan anneler varmı yada çocuk uyum sağladı mi? Bizim hashasiyetimiz görsel + işitsel ve duyusal. Düzelen anneler ne gibi yollar izlediniz veya hangi eğitimleri aldirdiniz.