• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal Yoksunluk

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.394
133
27
Merhaba,bende hiç sevilmedim,hiç sevilmeyecegim düşüncesi var.Bunun çocuklukta yeterince alamadığım sevgi,ilgi,değer nedeniyle ortaya çıktığını öğrendim.Bunu yenmek için neler yapabilirim,bu durumu yaşayıp yenen kişiler neler yaptınız ?

bekarken gurbetçi aileyi izlerdim youtube'dan, kızıma öyle bir anne olmaya çalıştım. bana iyi geldiğini düşünüyorum

Merhaba,bende hiç sevilmedim,hiç sevilmeyecegim düşüncesi var.Bunun çocuklukta yeterince alamadığım sevgi,ilgi,değer nedeniyle ortaya çıktığını öğrendim.Bunu yenmek için neler yapabilirim,bu durumu yaşayıp yenen kişiler neler yaptınız ?
Sevgiyi ; eş, çocuk ve aile gibi kavramlarla pekiştirmeye çalışın, bekarsanız size uygun biriyle inşallah bu his ortadan kalkar, bende çok sevgi göremedim ama evlenince esim sayesinde bu duyguyu yaşadım inşallah sizde eş, çocuk , aile kavramlarıyla bunu aşarsınız , ilginizi dağıtın biraz aynı şeyleri düşünmemeye çalışın

Sevgiyi ; eş, çocuk ve aile gibi kavramlarla pekiştirmeye çalışın, bekarsanız size uygun biriyle inşallah bu his ortadan kalkar, bende çok sevgi göremedim ama evlenince esim sayesinde bu duyguyu yaşadım inşallah sizde eş, çocuk , aile kavramlarıyla bunu aşarsınız , ilginizi dağıtın biraz aynı şeyleri düşünmemeye çalışın
Çok teşekkür ederim ☺️☺️

Ben de hissediyorum :( kendimize değer katabilirsek öz sevgimizi kazanabilir belki.kendi alanınızda çok iyi olmaya çalışın mesela,sanatla ilgilenin kitap okumaktan müzik dinlemeye hatta çalmaya.spor da iyi geliyor.hobiler edinmek faydalı özellikle beyni geliştirecek hobiler dil öğrenmek mesala.insanın kendisine katabileceği en güzel şeylerden birisi bence.
Depresyon konusuna içimi dökecektim zaten baya da ağlar bir haldeydim sonradan bu konuyu olumlu şeyler yazmayı denedim gerçekten de şu an o ana göre biraz daha ferahladım.hep olumlu düşünmeye çalışmalıyız sanırım o direnç kırılınca çok daha kötü oluyor çünkü :( ya zaten insana en iyi gelen kendi sevgisi bence.diğer insanların sevgisi çoğunlukla sahte bence :(

Bu konu tam benlik uzun zamandır yaşadığım ve herkesten gizlemeye çalıştığım bir duygu ve düşünce.
İnsanın canını çok yakar ama hiç bir şey yapmasanız bile zamanla azalır tam olarak geçmesi için destek olarak psikolog derim kendimde almışımdır
Ama asıl mesele kendinize nasıl davrandığınız küçük yaşta yeterince alamadığınız doğru duygu ve düşünceleri kendi kendinize vermelisiniz
mesela ben çocukken bana devamlı kızdıkları için ben hala kendime kızarım onlar gibi davranırım kendime
bunun gibi işte bilmem anlatabildim mi
bir şeyde daha söylemek istiyorum çok önemli kendinizi herhangi bir alanda geliştirmek başarı sağlamak sadece özgüveninizi arttırır ama içerisi yine boş kalır yani içinizdeki çocuk daha sevmeyi sevilmeyi öğrenmeden ona kattıklarınızdan mutlu olmaz yine acı çeker diğer ihtimalle de duygularını yitirip bencilleşir bir sürü insan var özgüveni çok yüksek ama içindeki çığlıkları duyamayan

hayatı ya öğretildiği gibi yaşar insanoğlu ya da içindeki sesle seçim kendimize aittir...

Ben de hissediyorum :KK43: kendimize değer katabilirsek öz sevgimizi kazanabilir belki.kendi alanınızda çok iyi olmaya çalışın mesela,sanatla ilgilenin kitap okumaktan müzik dinlemeye hatta çalmaya.spor da iyi geliyor.hobiler edinmek faydalı özellikle beyni geliştirecek hobiler dil öğrenmek mesala.insanın kendisine katabileceği en güzel şeylerden birisi bence.
Depresyon konusuna içimi dökecektim zaten baya da ağlar bir haldeydim sonradan bu konuyu olumlu şeyler yazmayı denedim gerçekten de şu an o ana göre biraz daha ferahladım.hep olumlu düşünmeye çalışmalıyız sanırım o direnç kırılınca çok daha kötü oluyor çünkü :KK43: ya zaten insana en iyi gelen kendi sevgisi bence.diğer insanların sevgisi çoğunlukla sahte bence :KK43:
Katılıyorum. Başkalarının sevgisi güvenilmez. En iyi dost kendin. Hobi ve ilgi alanları faydası çok. Ama arada direncim kırılıyor, dibe vuruyorum sonra toparlıyorum

İnsanın sevgi istemesi ve onaylanmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ne yazık ki şiddet kültürü olan bir toplumda yaşıyoruz. Herkes sevgi veremiyor maalesef. Kendi kendimize sefkat vermemiz gerekiyor, ogrenmemiz gerekiyor.

Back