Duygusal yeme ve hipnoz?

juddith

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
13
0
Kızlar, hipnozun ne gibi faydaları olur? Benim kendimle çözemediğim problemlerim var. Sürekli kendimle savaş halindeyim. En ufak sorunu büyütüyorum,elimde değil. İçime atıyorum,kimse ile paylaşamıyorum. Beni yargılamalarından; insanların gözünde değersiz olmaktan korkuyorum. Ama başta ben kendime değer vermiyor,saygı duymuyorum. Çekingenlik ve güvensizlik had safhada... Bir toplulukta konuşmaya,görüş bildirmeye çekiniyorum. Önce insanların ne düşündüğünü gözlemliyorum. Hakkımda neler konuşuluyor,düşünülüyor; bunlar benim için benim ne istediğimden çok daha önemli... El âlem ne der, beni nasıl görürler sonra... diyerek nelerden vaz geçmişimdir kim bilir...
Ve bunu yiyerek bastırıyorum. Her ne yapamıyorsam hırsımı yiyeceklerden çıkarıyorum!
Aç değilim,çoğu zaman canım bile çekmiyor,ama yemeliyim işte... Deli gibi tıkındığım bu anlarda insanlara gözükmemeye çalışıyorum,ve sonra tuvalette alıyorum soluğu... Bir süreliğine benim oluyorlar,ama içim hep bomboş tertemiz olmalı. Bu düşünce beynimi kemiriyor. Zaten -öküz- gibi yemiş olduğum için hiç şansım yok,kusmalıyım...
Bu ataklar zaman zaman sıklaşıyor,yoruyor... Hem beni hem ailemi, maddi manevi bitiriyor...
Gün oluyor tek derdim tek isteğim yemek -kusmak- yine yemek...
Nedeni çok düşünmeme rağmen çözemediğim bu iç savaştan bir an önce kurtulmak istiyorum. Aklımda bir süredir hipnoz var; acaba derdimi bulabilir miyim? Kendimi neden sevmediğimi,değersiz hissettiğimi? Bir çaresini bilen bizzat yaşayan ya da şahit olanlar Allah aşkına yardım etsin!
Antidepresan kullanıyorum ve psikolojik destek alıyorum ama doktorumdan memnun değilim. Ne yazık ki değiştiremiyorum ve özel psikiatrist için maddi durumum müsait değil.
Yeni yetme, mankenlere özenen genç kız da değilim üstelik. 26 yaşında,üniversite mezunuyum! Bir 2 yıla yakındır işsizim( Bankada çalışıyordum,çıkarıldım)
Şu an KPSS kursuna gidiyorum,bari memur olabilsem,en azından kovulma stresi ile yaşamam diyorum. Fakat aynaya baktığımda,bir çöplük görüyorum. 1.60 boyunda,43 kg yum. Kansızım,ön dişlerim kusmaktan kırıldı ve benzim sarı... Göz altlarım mor ve saçlarım eskisi gibi gür değil... Artık güne' Zaten nerem doğru ki...' diye başlayıp,amaçsızca sürüklenmek istemiyorum!
YARDIM EDİN KIZLAR!

cok gecmis olsun ins zamanla kurtulursunuz
hipnozun bu konu ile ilgili neler yapabilicegini bilmiyorum ama faydasi vardir
tv den bir doktordan duymustum 'kendini degersiz gorme hissetme toplumdan dislanmis gibi hislerde Biberiye cayi nin faydasi oluyormus
siz doktorunuzua zaten gidiyorsunuz sifali bitkilerden de yararlanmak iyi olur derim ben
biberiye melissa papatya ....gibi bitkiler icinize serinli duygulariniza guzellik katabilir
elinizde degilki bunlari yasiyorsunuz bir an once kurtulursunuz ins

Çok teşekkür ederim maviscik! Umarım bir an önce kurtulurum derin denizlerde tek başıma boğulma hissinden...

Öncelikle bu yeme ve kusma rahatsızlığınızdan kurtulmanız lazım. Aneroksya olabilirsiniz ilerde mazallah.Doktorunuzdan memnun değilmişsiniz ıstanbulda SGK ile anlaşmalı klinikler var diye biliyorum, araştırın benc, daha iyi kilinikler ve uygun fiyata bulabilirsiniz.
Şimdi gelelim sorununuza, yapı olarak sessiz ve içe kapanık birisydiniz sanıırm. Buda zamanla kendinizi soyutlamınıza neden olmuş.Zamanla toplumdan, insanlardan uzaklaşmışsınız. Sosyal fobi varmı acaba sizde? hastalığınızın tam adı nedir?
Hipnoz ile ilgili kesin bir hüküm yok, kimi iyi geldi diyor, kronik kişilerde etki etmedeği söyleniyor, henüz tam net bişeyler yok beynimde açıkcası.

cnm gecmıs olsn
cok cıddı bı sorun olabılır bu psıkologa gorun once o sana baska tedavı yonttemlerı onerebılır
hıpnozla problemın ana kaynagı ogrenılıyo bıldıgım kadarıyla

Teşekkür ederim september06, sosyal fobim de var evet Hastalığımın tam adı Anorexia çıkaran tip.
Kilo almaktan deli gibi korkuyorum,ama aç mıyım tok muyum bilmeden kriz halinde yutuyorum. 1 saat sonra tuvaletteyim tabii... Bu,benim zamanla herkesten uzaklaşmama da sebep oldu. Arkadaşlarımı seyrek görür oldum. Dertleşebileceğim 2-3 dostum çok uzaklarda... Onlara da bunu anlatamam bu kadar uzakttan. Hem sonra' hakkımda ne düşünürler!?'
ışte böyle,kısır döngüler içindeyim.
Sangs,sağolasın. Gerçi psikoloğa gidiyorum ama, hipnoz konusunu sormadım. Bana pek de olumlu yaklaşacak gibi gelmiyor. Ne de olsa 'bilimadamı' kendisi...
En önce bu yeme-kusmayı durdurmam gerek gerçekten. Ama her sıkıştığımda en kolay gelen yeme alışkanlığımdan,sonra da içim bomboş tertemiz olmalı hissimden nasıl kurtulacağımı bilmemek en büyük sorunum işte...
Her türlü çözüm önerilerinize açığım kızlar...
Teşekkür edeerim

Tatlim, yedigin yemekler nimet, neden onlari kirli kotu birsey gibi goruyorsun. Onlardan kurtulup kendini temizlemek istiyorsun. Demekki sen icinde onlari kotu pis birseylerle ozdeslestirmissin. Gecmisinle ilgili yasadigin hatirlamak istemedigin seyleri, yediklerini cikararak yok etmek istiyorsun. Onlari icinden atmak demek senin temizlenip arinman demek mi? Neden arinmaya calisiyorsun once bunu dusun. Nasil bir kotuluk basina geldi? Kendinle barisman lazim. Kendini sevmen lazim, tipki ailenin o 3-4 arkadaslarinin seni sevdigi gibi.... Iste bunlar en onemli varliklar degil mi hayatinda? Onlarin sevgisi sana yetmez mi? Elalem ne der, aman rezil olmayayim, diyerek omur mu gecer? Onlari tatmin etmeye calisarak onlarin istedigi kimlige burunerek KENDINI YOK ETME. SENI SEVENLER SENI BOYLE SEVIYOR. EN ONEMLISI DE EN YAKINLARINDA OLAN, EN KOTU GUNLERINDE SENI YALNIZ BIRAKMAYAN DELI GIBI CIRPINAN AILEN. SENI ELESTIRENLERDEN KACI HAYATINDA???? KACI SENI UMURSUYOR? KI SEN ONLARI BU KADAR COK UMURSUYORSN, DEDIKLERINI BU KADAR COK KAFAYA TAKIYORSUN. Allahaskina vazgec birtanem. Sen en az diger insanlar kadar sevilmeye layik, cok iyi niyetli cok durust cok temiz kalpli bir insansin....SEVMEK SEVILMEK SENIN HAKKIN. Sen cok kiymetlimizsin...SENI COK SEVIYORUZ.!!!!!

kilo almaktan korkuyormusun senin acilen kilo alman lazım ki hem saçların çoğalır cildin güzelleşir dişlerin beyazlaşır hem vücudun daha güzel görünür, kilon aşırı derecede zayıf. boyun 160 olduğuna göre
54 kilo olsan çok normal olursun. birden çok olarak yeme, az ye gün içinde bölüştür yavaş yavaş kilo al.
birden çok yersen zaten istemesen de kusarsın. kusarkenki mide asiti de zaten dişleri sarartıyor.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sayenizde hayata tutunuyorum bir yerlerinden! Ben ki bunları yüzyüze kimselere açamam,Allah bu forumu açanlardan da ilgilenip öneride bulunan sizlerden de razı olsun!
Bugün- anneler gününde- yepyeni bir başlangıç yaptım. Sabah erkenden kalkıp duşumu aldım. Annemi de alıp kuaföre gittim. Doğal hali ile koyu sarı saçlarımı açık sarı röfle yaptırdım. Anneme çiçek aldım,sonra ailecek güzel havanın tadını çıkardık. Çok uzun zamandır hiçbirşey gözüme güzel ve basit gözükmüyordu. Birşeyler için en azından çabalamaya başlamak güzel. Gerçi korkuyorum yine bir kriz geçirmekten. Her daraldığımda buz dolabına saldırmaktan. Ya da biraz kilo alınca kendimden tiksinip yine vermeye çalışmaktan. Ama deniyorum en azından...
Her zaman herşey bu günkü gibi kolay gözükmeyecek belki ama, her seferinde yine deneyeceğim. En azından bunu beni benden çok seven ve düşünen aileme borçluyum,ve tabii emanet bedenime...
Umarım hayat hepimize daha kolay ve güzel gözükür...

Merhabalar, sosyal fobinle beraber dediğim gibi sende böyle bir hastalık oluşmasına neden olmuş.Canım az çok bilmen lazım bu hastalık zamanla ölümle sonuçlanabiliyor, vucut organların iflas haline gelebiliyor. En başta asıl sorunun kaynağını bulman lazım.Bu yüzdendir ki biraz sosyalleşmen gerek. Bir şeylerlerle uğraşman. Şimdi kpss hazırlanıyormuşsun, bunun yanında ek iş veya ek uğraşlar bul kendine. Yeni yeni çevreler edinmeye çalış ve zorla kendini. Bende sosyal fobi yok fakat sessiz biriyim.Bende psikoterapi alıyorum, mesela ben spor klubune üyeyim.Psikologum ordaki erkeklerle iletişime geçmemi istedi :) inan zorladım kendimi ve başardım, halende denemeler yapıorum :) sende dene ve zorla iletişim için. Bir diğer meselede yeme alışkanlığınla ilgili.Az ve öz ye.Sofradan karnını doyurmadan kalk ve o andan itiberen dikkatini başka şeylere ver inan dediklerimi yapmaya başla herşeyin değştiğini göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…