duygusal ve fiziksel şiddet görüyorum

Hiii sagol caniiimmm darisi basiniza :)
Kizlar simdi dusunuyorumda iltihaptan hamile kalamiyordum gecen ay adet bitiminde maydanozlu sut kaynattim. Ondan sonra olmus :) Hesapladigima gore..

yuvana sahip çık diyenleride anlamıyorum yemin ederim.
ortada bir yuva mı var.
karısına şiddet uygulayan, küfreden, evi otel gibi kullanan bir koca.
kızıyla ilgilenmeyen üstelik kızının annesine hayatı zindan eden bir baba..

bunu neyine sahip çıkacak.
hayatta illa bir koca mı gerek insana?? yok başkasıyla evlenen bir varmış da onun üvey çocuğu kızını taciz ediyormuş da muş..

cnm önemli olan senin mutlu olup kızını mutlu edebilmen. bu hayata bir daha gelmeyeceksin. 21 yaşında bunlara maruz kalıyorsan hayatın 21 yaşında sönmek üzere derim..

bugün boğazına yumruk atan yarın o boğazı boğabilir ve kızın annesiz kalabilir dikkat!!!!

Canım benim, yazdıkların ucunu bilhassa bana da dokunuyor, yuva yıkmak bu kadar kolay olmamalı. 21 Yaşında bir kadından bir anneden bahsediyoruz. Daha ne derece eğriyi doğruyu bildiği bile tartışılır. Hayatta herkesin şartları eşit olmuyor ne yazık ki. 21 yaşında daha ne istediğini bilemeyen bir kadını boşan diye dolduruşa getirmek yerine, daha anaç ve daha yapıcı eğitici öğretici yönlendirmek gerektiğini düşünüyorum. 21 yaşında kadın hayatın zorluklarıyla daha baş edebilecek lükste değildir.

Şöyle de diyebilirdim: Aaa canım boşan hemen, tutarsın bir ev girer işe çalışırsın kızınada bir bakıcı tutarsın. Yer içer oynar koklaşırsınız. Hayat ne yazık ki bu kadar toz pembe değil, yeteri kadar maddi gücün ve ailenin arkanda gücü yoksa.

Bende bu nedenle, biraz daha çaba göstermesini baktı ki olmuyorsa gözünün yaşına bakmamasını söylüyorum haklı olarak. Hiçbir evlilik terapisti demez ki aa gelin sizi boşayalım hele ki ortada bir bebek var. ŞİDDETİ HİÇBİR ŞEKİLDE DESTEKLEMiYORUM.

Canım benim, yazdıkların ucunu bilhassa bana da dokunuyor, yuva yıkmak bu kadar kolay olmamalı. 21 Yaşında bir kadından bir anneden bahsediyoruz. Daha ne derece eğriyi doğruyu bildiği bile tartışılır. Hayatta herkesin şartları eşit olmuyor ne yazık ki. 21 yaşında daha ne istediğini bilemeyen bir kadını boşan diye dolduruşa getirmek yerine, daha anaç ve daha yapıcı eğitici öğretici yönlendirmek gerektiğini düşünüyorum. 21 yaşında kadın hayatın zorluklarıyla daha baş edebilecek lükste değildir.

Şöyle de diyebilirdim: Aaa canım boşan hemen, tutarsın bir ev girer işe çalışırsın kızınada bir bakıcı tutarsın. Yer içer oynar koklaşırsınız. Hayat ne yazık ki bu kadar toz pembe değil, yeteri kadar maddi gücün ve ailenin arkanda gücü yoksa.

Bende bu nedenle, biraz daha çaba göstermesini baktı ki olmuyorsa gözünün yaşına bakmamasını söylüyorum haklı olarak. Hiçbir evlilik terapisti demez ki aa gelin sizi boşayalım hele ki ortada bir bebek var. ŞİDDETİ HİÇBİR ŞEKİLDE DESTEKLEMiYORUM.

evet biraz daha deniycem ne zamanki pilim biterse o zaman kizimi alip kaçıp gdicem baska bi carem yok cnki. omur boyu bu durumu çekeblcek gücte hissetmyrum kendimi.aslinda bir evlilik terapistinden randevu almak istyrum ama gelmyecegini syluyo bende sorun yok sende var dyo. nasl ilna edeblrm ki

yani evliligi bitirmek degil amacim oda beni deli gbi seviyo hep sebebi bu zaten. cok seviyo ama psikopat. ben ne yapsam onu yaptigina pisman ederim derdim bu onu pisman etmek istyrum ayaklarima kapansin istyrum inanin aklima hersey geliyo acaba dyorum başima bsey gelse adam olurmu cocugum olmasa kendimi balkondan aticam artk cok yıprandim yasim 21 ama ruhum 50 60 belki. bekarken o kadar sosyal ve hayat doluydumki. artk icimin yaslandgni hissedyrum

bu nasil sevgi ya adam bogaziniza yumruk atmis..kufur var asagilama var..:KK43: ve bence ilk kez vurmadi size,belli ki eli aliskin gelisine sallamis yumrugu..
cok ama cok uzuldum..
bosanmakta istemiyorsunuz..ne diyelim size ozaman..
Allah sonunuzu hayir etsin.

bu nasil sevgi ya adam bogaziniza yumruk atmis..kufur var asagilama var..:KK43: ve bence ilk kez vurmadi size,belli ki eli aliskin gelisine sallamis yumrugu..
cok ama cok uzuldum..
bosanmakta istemiyorsunuz..ne diyelim size ozaman..
Allah sonunuzu hayir etsin.

bir kezde hamileyken bogazimdan tuttu yere dusurdu. ama ona gore bu şiddet degil naptim ki sana refleks dyo. o zaman affetmem uzunn zaman almisti. ama affetmistim. smdi napacagmi hic blmyrum. amin insallah Allah sonumu hayir eder. :KK61:

Sen Şiddete bir kere boyun eğersen, artarak devam eder tatlım. Nişanlıyken nasıldı? Gerçi daha evlendiğinde çocukmuşsun,nasıl anlayacaktın! Keşke evlenmeseydin o kadar erken diyecekte değiliz.elbette yuva yıkmak kolay değil, ama kızının şiddet ortamında büyümesimi daha iyi,yoksa tek bir ebeveyn Tarafından büyütülmesimi?bazı arkadaşlar yuvanı yıkma falan demişte,yuva yıkılmış zaten! Manevi olarak bitmiş! Sevgiyi geçtim saygının olmadığı yerde bana göre her ilişki bitmeye mahkumdur. Adamım sana saygısı yok, sevgiside yok.bosuna beni seviyor diye kendini avutma! Biraz Realist oldum kusura bakma tatlım ama gerçekleri görmeni istiyorum.seven insan evi terkeder,bağırır,çağırır ama el kaldırmaz bu kadar NET

nisanliyken korkuyodu kaybetmekten gozumun içine bakardi ne zaman evlendik degisti. şuan bi msj attm dogrumu yaptm blmyrum ama mesaj şöyle.. smdi gercekten erkek gbi davran laf sokmadan bel alti vurmadan aileme bana saldirmadan erkek gbi ne istyosun onu syle bana .
cevap veremycek kadar yüreksizsin demekki. bana dyosunya ben seni niye kaybetmekten korkiyim hic bi vasfin yok kaybetmekten korkmadgn bi kadinla daha fazla evli kalmanin ne yarari ne faydasi var sana bana cocuguma. madem vasifsizim gozunde ki hic oyle dusunmuyorum git vasifli biriyle evlen kendinide benide daha fazla yıpratma aşagilayici sozlerini sylycek baska birini bulsun annen sana.dedim. umarim hayrlisi olur bi yandanda korkuyorum...
Sen Şiddete bir kere boyun eğersen, artarak devam eder tatlım. Nişanlıyken nasıldı? Gerçi daha evlendiğinde çocukmuşsun,nasıl anlayacaktın! Keşke evlenmeseydin o kadar erken diyecekte değiliz.elbette yuva yıkmak kolay değil, ama kızının şiddet ortamında büyümesimi daha iyi,yoksa tek bir ebeveyn Tarafından büyütülmesimi?bazı arkadaşlar yuvanı yıkma falan demişte,yuva yıkılmış zaten! Manevi olarak bitmiş! Sevgiyi geçtim saygının olmadığı yerde bana göre her ilişki bitmeye mahkumdur. Adamım sana saygısı yok, sevgiside yok.bosuna beni seviyor diye kendini avutma! Biraz Realist oldum kusura bakma tatlım ama gerçekleri görmeni istiyorum.seven insan evi terkeder,bağırır,çağırır ama el kaldırmaz bu kadar NET

nisanliyken korkuyodu kaybetmekten gozumun içine bakardi ne zaman evlendik degisti. şuan bi msj attm dogrumu yaptm blmyrum ama mesaj şöyle.. smdi gercekten erkek gbi davran laf sokmadan bel alti vurmadan aileme bana saldirmadan erkek gbi ne istyosun onu syle bana .
cevap veremycek kadar yüreksizsin demekki. bana dyosunya ben seni niye kaybetmekten korkiyim hic bi vasfin yok kaybetmekten korkmadgn bi kadinla daha fazla evli kalmanin ne yarari ne faydasi var sana bana cocuguma. madem vasifsizim gozunde ki hic oyle dusunmuyorum git vasifli biriyle evlen kendinide benide daha fazla yıpratma aşagilayici sozlerini sylycek baska birini bulsun annen sana.dedim. umarim hayrlisi olur bi yandanda korkuyorum...
Hayırlısı olsun hakkında tatlım ama bu adam seni kaybetmekten korkmuyor ve korkmadıgı sürece seni baskı altında tutacağını düsünüyor.madem vasıflı birini istiyordu 18 yasında bi çocukla evlenmeyecekti merhametsiz! Sakın kendini ezdirme, laf say,küfür et,sende şiddet göster demiyorum asla! Hakaret ve rencide etmedende bir güzel ağzının payını verebilirsin.kendini çok fazla önemsemesin.18 yaşıma kadar senmi vardın,beni yetiştiren büyüten bi aile var onlar arkamda mesajını ver ona

Kucuk bebegim var babasiz buyumesin lafinida hic anlamiyorum , babasiz buyumuyor istedigi zaman babasi goruyor cocugunu ..
Cocuk suan sizle o evde yasiyor diye Anne ve Babasi yani basinda diye mutlu mesutmu sence ?
Anne mutsuz , baba ilgisiz !!
Ustune birde tartismalar siddet , cocuk bunlari goruyor ve senden daha cok etkileniyor..
Cocugu huzursuz ortamda buyutecegine , huzurlu bir hayat sunmalisin ..
Esin sana okadar karsi ilgisiz ve saygisizlasmiski , siddet uyguladiktan sonra birde utanmadan gulerek dalga geciyo gerisini sen dusun...

Hayırlısı olsun hakkında tatlım ama bu adam seni kaybetmekten korkmuyor ve korkmadıgı sürece seni baskı altında tutacağını düsünüyor.madem vasıflı birini istiyordu 18 yasında bi çocukla evlenmeyecekti merhametsiz! Sakın kendini ezdirme, laf say,küfür et,sende şiddet göster demiyorum asla! Hakaret ve rencide etmedende bir güzel ağzının payını verebilirsin.kendini çok fazla önemsemesin.18 yaşıma kadar senmi vardın,beni yetiştiren büyüten bi aile var onlar arkamda mesajını ver ona
şuandada oyle yapyrum umarim işe yarar bu sefer

Boşanmayı bir opsiyon olarak görmüyorsunuz sanırım. İlişkiyi düzeltmek istediğinizi varsayarsak yazıyorum. Kendi işini kurma süreci inanılmaz zorlu ve sıkıntılı bir süreç, inanın maaşlı çalışmaktan bin kat daha zor bin kat daha fazla zaman ilgi ve emek gerektiriyor, özellikle yeni başladığınızda. Şu noktada ilgi bekleme konusunda biraz anlayışlı olmanız gerek. Yapabiliyorsanız işle ilgili konularda yardımcı olmaya, en azından eşinizi dinleyip destek olmaya çalışın. Evde mümkün olduğunca huzurlu, neşeli bir ortam oluşturmaya gayret edin.

Cnm çok üzüldüm senin adına. Sana şiddet uygulamasına izin verme. boşan demek hic kolay degil bence. Ama bi süre daha farkli yollar dene. Normalde davrandigndan daha farkli davran. Evde genelde üzgün duruyorsan surat ifadeni degstir. Onsuzda mutlu olabildigni kanitla. Gül hep. Tv de komik bisey olursa kahkaha at. Arkadaslarini ara gülerek konus. Belki anladigi dil budur. Her yolu denedin olmuyorsa o zaman kendi yoluna gdersin. Ailene de asla laf soyletme. Tepkini yumusak ama sivri dille ifade et

şiddeti desteklemeseniz yuvanı yıkma demezsiniz ama.
ben 19 yaşında başladım çalışmaya. 22 yaşında olmak istediğim yerdeydim.

çocuğum olsa daha da hırs yapardım o zaman. böyle eşi olacak adam hayatına kastederse ilerisi bile olmayabilir.

adamın durumu var bakacak çocuğuna da eşine de maddi olarak.

zaten ailesi de hayatta. elbetteki her şey hemen olmaz. ama en azından bu şiddet noktalanır ve kızı ile kendisi için bişeler yapmış olur..

ben gerçekten yuva görsem sabret derim. bir kez yapmış hadi birkaç kez hata yapmış ve pişman olmuş bir adam göremiyorum. defol git diyor umrunda değil ki zaten..

Allahım yardımcın olsun. kızına da umarım güzel bir gelecek hazırlayabilirsin. benim de şu an 15 aylık oğlum var. inan herşeyi fark ediyorlar.. psikolojisine dikkat et kuzunun..

çocuğum olsa daha da hırs yapardım o zaman. böyle eşi olacak adam hayatına kastederse ilerisi bile olmayabilir.

zaten ailesi de hayatta. elbetteki her şey hemen olmaz. ama en azından bu şiddet noktalanır ve kızı ile kendisi için bişeler yapmış olur..

ben gerçekten yuva görsem sabret derim. bir kez yapmış hadi birkaç kez hata yapmış ve pişman olmuş bir adam göremiyorum. defol git diyor umrunda değil ki zaten..

Allahım yardımcın olsun. kızına da umarım güzel bir gelecek hazırlayabilirsin. benim de şu an 15 aylık oğlum var. inan herşeyi fark ediyorlar.. psikolojisine dikkat et kuzunun..
Cnm ben bi bayan olarak siddeti desteklermiyim? her yolu dene olmuyorsa yoluna git dedim yanlis anladin galiba

Cnm ben bi bayan olarak siddeti desteklermiyim? her yolu dene olmuyorsa yoluna git dedim yanlis anladin galiba

2 farklı kişiyle yazışıyor gibiyim alıntımdaki kişi farklı siz farklı :)

ya şiddeti destekleme veya desteklememe değil de sorun buna boyun eğmek ya da son vermek duruma..

ewt çok zor bir durum evlenirken bile neler oluyor zar zor kuruluyor yuva. yıkılması daha da vahim. ama bildiğin sağlam şiddet görüyor. ay bir de seviyor beni demiş konu sahibi delircem ben.. sevgi böyleyse lütfen olmaz olsun o sevgi..

2 farklı kişiyle yazışıyor gibiyim alıntımdaki kişi farklı siz farklı :)

ya şiddeti destekleme veya desteklememe değil de sorun buna boyun eğmek ya da son vermek duruma..

ewt çok zor bir durum evlenirken bile neler oluyor zar zor kuruluyor yuva. yıkılması daha da vahim. ama bildiğin sağlam şiddet görüyor. ay bir de seviyor beni demiş konu sahibi delircem ben.. sevgi böyleyse lütfen olmaz olsun o sevgi..
cnm ben bana yazdın sandım :KK66::KK66::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

mutsuzum ama boşanmaktan korkuyorum arkaasim. cnki kucuk bi bebegim var dun gece eşim biz mutlu olamyoruz dersen anlarim seni dedi ve boşanmaya getirdi işi. bebegim babsiz buyumesin istiyorum.
Eşinizin hayatında biri olmasın? Sanırım kafasında bitirmiş o, boşanmayı istiyor. Sanırım o "ben bitirmedim bu evliliği" dememek için, sizin bitirmenizi bekliyor. O yüzden de sizin sınırlarınızı zorluyor. Açık açık dillendirmese de aslında istiyor gibi geldi. Seven sevdiğinde kusur aramaz, kusurlarını görmez; sevmezse de karşısındakinin her şeyi batar, her şey ona kusur görünür.
Bu arada boşanmış biri olarak şunu söyleyim. Ben de çocuk için sizin gibi yürümeyeceği belli bir evliliği 12 yıl yürütmeye çalıştım. Sanırım o da benim bitirmemi istiyordu ki sınırlarımı olabildiğince zorladı. Baktı ben gitmiyorum, o gitti ve evlilik bitti. İlk başta oğlumun babasız büyüyeceği için çok üzüldüm. Boşanırken aslında hayatında başka biri olduğunu, sınırları bu yüzden zorladığını öğrendim. Oğlumla yeni bir hayat kurduk, çok mutluyuz şimdi. Unutmayın siz mutlu olursanız çocuk da mutlu oluyor. Çocuğunuz için bu kadar hakarete, şiddete, onur kırıcı davranışlara müsaade etmeyin. Sizin de bir gururunuz var. Beğenmiyorsa çeksin gitsin. Koyun kapının önüne, mutlu olduğu yere gitsin.

Sana da hak veriyorum kuzucum, henüz bir anne değilim sana da çıkışmak yada polemik için yazmadım, hayat çok acımasız tek korkum o :KK43: Bazı kadınlar çok pasiftir, tıpkı annem gibi hakkını kolay arayamaz, birisi onu kollamadıkça. (Pasifi yermek için söylemiyorum konu sahibimiz alınmasın) Kimide tuttuğunu koparan cinstendir. Öyle bir izlenim görsem 5 dk durma, vur kapıyı çık derim. Aynısı eşim bana yapsa anasının evine ben gönderirim onu o kadar da cadaloz biriyimdir.:KK14: Bayanın yaşadığının bir benzerini annem ve babamdan yaşadım ve iyi ki de boşanmamışlar diyorum. Bunu evlendikten sonra anladım. Bazı kadınlar, kendilerine bakamamaktan korkarlar, evimde bir erkek bir direk bulunsun kafasındadırlar. Annemin üç evladı var, hepimiz okumuş belli bir gelir düzeyinin üzerinde insanlarız. Anneme her ne kadar biz sana bakarız, evini açarız dediysekte gitti gene kocasının koynuna girdi huzuru onda buldu 28 yıllık evlililer.

Bu ilişkide gördüğüm ise daha çok yeni evliler her şey yoluna ve rayına bir şekilde girer ümidi içerisinde. Babam diktatör ruhlu bir adam, yaşı geldikçe uysallaştı. Hala sesi yükselir anneme, en ufak şeyde. Zamanla gördük ki bu onun kişiliği, ilişkide her zaman bir taraf daha fazla anaçtır ve alttan alır.

Dilerim ki rabbim sana doğru yolu göstersin. Her şey gönlünce olsun kızın ve senn için....

bilemiyorum ben de ayrıl gitsin yazacağım
kızan olabilir bu sürekli ayrıl yazmamıza bende fark ediyorum
ama kadının evliliğinde şartlar bu
adam karısı ve çocuğuyla ilgilenmiyor ki bu bile bir boşanma nedeni sayılıyor kanunlarda
evlenirken adamın amcası öldüğü için düğün yapılmamış hoş burda beklenip ileri bir tarihe ertelenebilirdi düğün orası ayrı
düğün yapılmamasından dolayı aileler konuşmuyor yüksek ihtimal kızın ailesi konu sahibine kızgın
adam ikinci çocuğu istemiyorum bile diyor sakın ha sakın bu evliliğe bir çocuk daha getirmeyin lütfen
biliyorum boşanacak gibi durmuyor konu sahibi
ama en azından çocuk yapma
bir iki sene kızın büyüdükten sonra güçlü olabilirsin kendin işe girebilirsin belki evliliğin devam etse dahi ama asla boşansan da evli kalsan da ikinci çocuk yapma

X