• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal Olmak vs Mantıklı Olmak

PeriliBaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
203
95
98
Arkadaşlar merhaba, ya ben bir karar vermem gerektiğinde hep duygusal davranıyorum ama artk sadece mantıklı davranmak istiyorum mesela bir proje var yetişmesi gereken, normalde yardım etmemem lazım çünkü herkesin kendi sorumluluğnda ama karşıdaki kişi kalırsa dönemi uzuyor ondan yardım ediyorum duygusal davranıp ama sonra bana pahalıya patlıyor, profesyonel ve mantıklı olmayı nasıl öğrenebilirim?

mantıklı düşün.. mantıklı davranin... lider ruhu gibi oluyor bence mantıklı derim duygusal içten mantık diştan gelen birşeydir.

mantıklı düşün.. mantıklı davranin... lider ruhu gibi oluyor bence mantıklı derim duygusal içten mantık diştan gelen birşeydir.
İşte onu nasıl yapacağım arada böyle içiniz kıyılır ya öyle hissediyorum bende maalesef :(

Sevdiklerim söz konusuysa mantığımdan çok duygularıma yer veririm.İş hayatında duygusal olmak çok da iyi değil ama kendi işimi aksatmıyorsa ve yardımcı olduğum kişi sevdiğim bir kişiyse ilk cümlem geçerli :KK66:

Sevdiklerim söz konusuysa mantığımdan çok duygularıma yer veririm.İş hayatında duygusal olmak çok da iyi değil ama kendi işimi aksatmıyorsa ve yardımcı olduğum kişi sevdiğim bir kişiyse ilk cümlem geçerli :KK66:
Ben işte çok mantıkla hareket etmemişim şu ana dek de bundan sonra öyle olmak istiyorum çünkü kimseden zarar görmek istemiyorum :(

Arkadaşlar merhaba, ya ben bir karar vermem gerektiğinde hep duygusal davranıyorum ama artk sadece mantıklı davranmak istiyorum mesela bir proje var yetişmesi gereken, normalde yardım etmemem lazım çünkü herkesin kendi sorumluluğnda ama karşıdaki kişi kalırsa dönemi uzuyor ondan yardım ediyorum duygusal davranıp ama sonra bana pahalıya patlıyor, profesyonel ve mantıklı olmayı nasıl öğrenebilirim?
bu kadar duygusal fedakar olmayı nasıl becerebiliyorsun hayret

mimarlık mı okuyorsun:p
yardım et nolcak ama sonraki dönem de sıkışınca yardım iste
öyle kuru kuru yardım edince tepene biniyorlar

Ben işte çok mantıkla hareket etmemişim şu ana dek de bundan sonra öyle olmak istiyorum çünkü kimseden zarar görmek istemiyorum :KK43:
İş hayatında şöyle bir durum var.Bir işi ilk etapta yardımcı olmak için yaparsın,iyilik edersin.Ama yardım ettiğin kişi ya da kişiler senin gibi değilse o yardımın sana yapışan bir işe dönüşüyor,sanki senin görevin oluyor. Şu şekilde yapabilirsin,yoğunluğunu belli et.Kendi işlerinden sana zaman kalmadığını bilsinler.Kimseyi kırmazsın emin ol

Şimdi okul uzaması için verdiğin örnek biraz ütopik olmuş. Okulda biraz okuduğun bölüm bağlantılıdır belki ama kişiler 2 ye ayrılır. 1. Gurupta yardımlaşmayı sevenler 2. Gurupta genelde sayısal bölümde olup da hiç çalışmadığını bir halt bilmediğini söyleyip sınavda tavan yapanlar. Asla bilgi paylaşımına girmezler. Girseler bile eksik konuşurlar falan.

Eğer arkadaşlar olarak aranızda böyle bir yardımlaşma varsa neden etmeyesin ki, bu kendini kullandırmakla, yardım etmek arasındaki farkı bilinçli olarak ayırt ederek yaptığın sürece ne sakıncası olabilir ki.

Profesyonel düşünmeni gerektiren bir durum yok, kapitalist iş hayatında zaten öğreneceksin bunu ziyadesiyle.

Şimdi okul uzaması için verdiğin örnek biraz ütopik olmuş. Okulda biraz okuduğun bölüm bağlantılıdır belki ama kişiler 2 ye ayrılır. 1. Gurupta yardımlaşmayı sevenler 2. Gurupta genelde sayısal bölümde olup da hiç çalışmadığını bir halt bilmediğini söyleyip sınavda tavan yapanlar. Asla bilgi paylaşımına girmezler. Girseler bile eksik konuşurlar falan.

Eğer arkadaşlar olarak aranızda böyle bir yardımlaşma varsa neden etmeyesin ki, bu kendini kullandırmakla, yardım etmek arasındaki farkı bilinçli olarak ayırt ederek yaptığın sürece ne sakıncası olabilir ki.

Profesyonel düşünmeni gerektiren bir durum yok, kapitalist iş hayatında zaten öğreneceksin bunu ziyadesiyle.
Ben 2.gruba giren çokça insan gördüm şu ana dek bilg üzerine olduğu için.

Tabi öyle ama işte insanları kullana kullana tepeye çıkanda çok, ondan profesyonellik gerektiriyor iş okul...
SAnmam mühendislik gibi bölümlerde kendini kullandıran bir parmağın sayısını geçmez.
Ama bilg müh biraz daha dışa dönük olmayı gerektiren bir meslek. Kendini sürekli up grade etmen lazım bu da biraz güçlü iletişimle olur.

Bazı şeyleri öğrenmek için tecrübe gerekir. Sen de önce duygusal kararlarının negatif etkisini görüp öyle mantıklı karar vermen gerektiğini öğreneceksin ne yazık ki kardeşim. Bir husumet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız.

Beklenti içine girerek yapmazsan bir nebze aşarsın belki. Mesela ödevine yardım etmişsin ama nasıl bir kötülük gördün?
Mesela projesine bir dahaki zamanda yardım edemedim sınavım var diye sonra başkalarına beni kötülemiş aa peri ne bencil bir kız diye...

Back
X