• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygular

Lady18

Guru
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
126
36
298
İstanbul
Herkese iyi geceler,

5 yıllık sevgilimden nişanlanmak üzereyken ayrıldım. Şu an hala görüşüyoruz. Şimdi yeni sevgilim var. Fakat yenisine bir türlü ısınamadım, sevdiğimi de düşünmüyorum. Sadece boşluğumu dolduruyor ama beni çok seviyor. Eski sevgilime karşı da duygularım karışık. Bugün bana bir kızdan hoşlandığını söyledi, garip hissetim. Eskiden çok güzeldik, birçok şeyi yitirdik. Sadece sevildiğim yerde, saçımın okşandığı yerde duruyorum. Duygularımı çözmekte zorlanıyorum. Ama eski sevgilimle de olmaz biliyorum, çünkü ailesiyle ciddi problemler yaşadık. Yeni sevgilimin ailesiyle problem yok. Nasıl çıkılır bu işten bilmiyorum...

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

İlk evreleri atlatmışsınız en azından.
Birkaç ay daha bekleyin. Mümkünse eski sevgilinizle irtibatı komple kesin. Daha kolay olur duygularınızı netleştirmeniz o zaman. Az da olsa konuşmaya devam ettikçe duygular peşinizi bırakmaz, unutmayı zorlaştırır çünkü.
Yeni sevgilinize de fazla bağlanmayın. Tamamen normale dönene kadar kısa süreli ilişkiler yaşayın. Kafa dinleyin. Mola verin yani ciddi ilişkilere. Hemen yeni sevgilinizin ailesini filan karıştırmayın lafa.
Biraz sadece eğlenmeye yönelik yaşayın bi süre. İyice atlattıktan sonra uzun bi ilişki yine kendiliğinden bulursunuz zaten.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yeni sevgilimin ailesiyle de onun baskı yapmasından dolayı tanışmak zorunda kaldım zaten. Bir de evlilikten iyice soğudum. Eskiden çok hayal kurardım, şimdi tüylerim diken diken oluyor. Şu 2 sorunun cevabını kendimde bulamıyorum.

1) Çok sevilmek istiyorum. Benim her an yanımda olsun, saçımı okşasın, aşık olsun istiyorum. Ama ben sevmekten korkuyorum. Şimdiye kadar eski sevgilim de dahil olmak üzere aşık olmadım. İlk aşkı 14 yaşındayken yaşadım. Bir daha kimseye o yoğunlukta duygularım olmadı, ama çok acı çektim.. Duygularımı ayırmakta güçlük çekiyorum, anlayamıyorum sadece şefkat ihtiyacımın giderilmesi için mi seviyorum hatta seviyor muyum yoksa basit bir hoşlantı mı? Çok sevdiğimi düşünüp de sanıyor muyum?

2) Hayatıma dahil ettiğim bir kişiyi sevmesem bile, hayatımdan çıkaramıyorum. Çıksa bile çok çok zor oluyor. Bunun nedeni ne?

3) Babasız büyüdüm. Onu en son 6 yaşındayken görmüştüm. Ergenlik dönemimde onu çok aradım ve özledim. 12 yıl aradan sonra gördüğümde bana beni sevmediğini söyledi ve depresyon yaşadım. İçimde hep bir ilgi, sevgi ve şefkat eksikliği var. Dolmuyor bir türlü.. Ve ben kimseye aşık olamıyorum sanırım, hoş olmak da istemiyorum. Kendimle çeliştiğim çok fazla soru var ve bunlara cevap bulamıyorum...

Yeni sevgilimin ailesiyle de onun baskı yapmasından dolayı tanışmak zorunda kaldım zaten. Bir de evlilikten iyice soğudum. Eskiden çok hayal kurardım, şimdi tüylerim diken diken oluyor. Şu 2 sorunun cevabını kendimde bulamıyorum.

1) Çok sevilmek istiyorum. Benim her an yanımda olsun, saçımı okşasın, aşık olsun istiyorum. Ama ben sevmekten korkuyorum. Şimdiye kadar eski sevgilim de dahil olmak üzere aşık olmadım. İlk aşkı 14 yaşındayken yaşadım. Bir daha kimseye o yoğunlukta duygularım olmadı, ama çok acı çektim.. Duygularımı ayırmakta güçlük çekiyorum, anlayamıyorum sadece şefkat ihtiyacımın giderilmesi için mi seviyorum hatta seviyor muyum yoksa basit bir hoşlantı mı? Çok sevdiğimi düşünüp de sanıyor muyum?

2) Hayatıma dahil ettiğim bir kişiyi sevmesem bile, hayatımdan çıkaramıyorum. Çıksa bile çok çok zor oluyor. Bunun nedeni ne?

3) Babasız büyüdüm. Onu en son 6 yaşındayken görmüştüm. Ergenlik dönemimde onu çok aradım ve özledim. 12 yıl aradan sonra gördüğümde bana beni sevmediğini söyledi ve depresyon yaşadım. İçimde hep bir ilgi, sevgi ve şefkat eksikliği var. Dolmuyor bir türlü.. Ve ben kimseye aşık olamıyorum sanırım, hoş olmak da istemiyorum. Kendimle çeliştiğim çok fazla soru var ve bunlara cevap bulamıyorum...

Birinici ikisi de ateşten gömlek yırt at üstünden.Eski sevgilini zaten düşünme bir çok şey bitmiş duygu karışıklığıyla ve aile problemiyle yürümez.Yeni sevgilin desem yazık çocuğa onun yerinde olmak ister miydin bir düşün.
İkincisi hayat bambaşka sürprizi çok öyle bi aşık olursun ki zamanı gelince ve doğru insanı bulunca 14 yaşındaki çocukluğunun farkına varırsın
Üçüncü babasız büyüyen bir çok insan var.Babandan bir tisunami yemişsin küçük dalgalarda boğulmazsın asla.Bu sana bir lütuf aslında Hayata karşı daha dirayetli olman gerek başka şeyler seni kolay üzmemeli.Umarım söylemek istediklerimi anlatabilmişimdir sana.Silkelen kendine gel hayat güzel keyfine bak😉

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Yaşadıklarım beni çok katılaştırdı. Duygu hissedemiyorum ama vazgeçemiyorum da. Bu da bir çelişki işte. Beklentilerim çok, ama ben birşey vermiyorum,veremiyorum..

Aslında her şeyin farkındasın sen.
İkinci sorunun cevabı da üçüncü maddenin en başında çok netçe yazıyor.
Birinci maddenin nedeni de yine üçte gizli. Soruları sorup, cevaplarını vermişsin gayet.
Ancak Cevapları bilsen de, hayatında uygulayacak çözümler üretmekte sıkıntı çekiyorsun. Teorileri, çözümleri bilip de pratiğe dökememek yani.

Bir terapiste danışsan bile iyi olur aslında. Ancak ben, kendi benzer tecrübelerimden yola çıkarak biraz yardımcı olmaya çalışırsam şunları söylerdim..

1) babasız veya bi şekilde babadan uzak büyüyen tüm kadınlarda baskın veya çekinik şeklde var olan bir durum bahsettiğin şey. Dolduramadığın bir boşluğu doldurmaya çalışmak. Şefkat, ilgi, korunma ve sahiplenilmeye olan açlığını başka karakterlerle sağlamaya çalışmak. Bu yüzden normalden fazla sevgili sayısına sahip olmak. Sevmediği halde yine de beraber olmak bırakmakta zorlanmak. Tam olarak aşık olamamak..
Yapman gereken ilk şey bence, bunları bi soru olarak değil de cevap olarak görmek. Yanıtını zaten bildiğin bi soruya sürekli "neden" demeye devam ederek kendini yıpratıyorsun.
Yapman gereken ilk şey, durumu kabullenmek.

Evet. Ben açlık hissettiğim çeşitli duygular yüzünden böyleyim.
Aşık olamıyorum ama sürekli sevgilim var. Çünkü sahiplenilmek, sevilmek istiyorum.

Bunu oturup iyice bi kabullen. Neden diye sorma artık. Bu aslında bir travma çünkü.
Kabullendikten sonra biraz daha kolaylaşacaktır pratik çözümler bulmak.

Peki ne gibi pratik çözümlere ihtiyacın var?

Çözüm gereken durum:
sevgilin olmasa bile, bir boşluk hissetmeden yaşayabilmek.
Sürekli sahiplenilmeye ihtiyaç duymadan idare edebilömek.

Olası çözüm:
Bahsi geçen duyguların yerini doldurabilecek alternatif eşdeğerde kuvvetli duygular bulmak. Anne olmak örneğin. Senin bir bebeğin olsaydı. Onu sahiplenme içgüdüsüyle meşgul olmaktan kendin ne derece sahiplenildiğini düşmnmezdin. Anneler böyledir ya hani.
Tut çocuk yap demiyorum. Ama aynı şiddette sahipleneceğin, kendinden daha değerli birini bulabilirsin. Sevdiğin bi yavru hayvanı sahiplenmek gibi.

Çözüm gereken sorun:
Aşık olamamak.

Olası çözüm:
Aşkı hissedebilmek için, aşkı yazmayı deneyebilirsin.amatörce bi roman yazabilir hatta sonra onu bastırabilirsin bile.
14 yaşında hissettiklerini referans alıp, kaleminle yaratacağın karakterlere sence aşk nasıl olmalıysa, öyle bir aşk yaşatabilirsin.
Yazdıkça üstüne düşünecek, derinine inecek, felsefesini yapacaksın. Düşündükçe hissetmeye başlayacaksın.
Uzun günler boyunca yazdığın her gün, aslında bi nevi karakterlerle beraber sende de aşk neydi.nasıl birşeydi'nin kıpırtıları canlanacak.
Ve yeni biinsanla karşılaştıgında günbegün içine işlediğin kıpırtılar, hissetmeni kolaylaştıracak.
Bi yerden sonra çözüleceksin.

Sevmediğin kişilerden ayrılamama sorunu da yukardakilerle beraber kaybolacak. :)

Umarım faydalı olabilir fikirlerim.

Sadece boşluğunu doldurduğunu düşündüğün yeni sevgiline daha fazla haksızlık etmeyerek işe başlayabilirsin.

Herkese iyi geceler,

5 yıllık sevgilimden nişanlanmak üzereyken ayrıldım. Şu an hala görüşüyoruz. Şimdi yeni sevgilim var. Fakat yenisine bir türlü ısınamadım, sevdiğimi de düşünmüyorum. Sadece boşluğumu dolduruyor ama beni çok seviyor. Eski sevgilime karşı da duygularım karışık. Bugün bana bir kızdan hoşlandığını söyledi, garip hissetim. Eskiden çok güzeldik, birçok şeyi yitirdik. Sadece sevildiğim yerde, saçımın okşandığı yerde duruyorum. Duygularımı çözmekte zorlanıyorum. Ama eski sevgilimle de olmaz biliyorum, çünkü ailesiyle ciddi problemler yaşadık. Yeni sevgilimin ailesiyle problem yok. Nasıl çıkılır bu işten bilmiyorum...

zor olanı atlatmıssın
ve ondan ayrılmıssın
aılesıyle zaten annnaysamıyor ve olumsuzluklar yasamıssınız
bu ccııddı bır sorun

hazır ondan kurtulmussken bu işin gerı donusu olmaz

suan sevgılınız varken sevmeye calısın sevmek ıstemıyorsanız vakıt gecırın tadını cıkarın //// eskıden hayır gelmes////

suankı bırlıktelıgınızle az da devam edın eskı ıle sakın sakın görüşmeyın cunku sonu gene yasayan bırı olarak hüsranla bıtıcektır bılgınız olsun

bu sevgılınızle olmuyorsa olmasın,ılerde da ıyı bırı ıle bırlıkte olursunuz en azından huzurunuz olur

eski sevgiliniz çoktan gönlünü başka kızlara kaptırmış gününü gün etsin sizde hala onu düşünün çok iyi yapıyosunuz yeni sevgiliniizi sevmeye çalışın ayrıca da görüşmeyin görüşmek zorundamısınız...

Son düzenleme:
Hep sevdigin degil sevildigin yerde mutlu olursun. Eski sevgilinle gorusmeyi kesmelisin ona aliskanlik var sende 5 sene dile kolay simdi bir baskasiyla oldugunu dusundugunde icinin acimasi sadece aliskanliktan sevdiginden oldugunu dusunmuyorum.
Bence simdiki sevgiline yogunlas eskisini cikar aklindan. Hemen nisanlan evlen demiyorum ama ikisi arasinda secim yapmaya zorunlu kalsam ben beni seveni secerdim.
Ve dik dur. Babasizlik cok zor bunu atlatmissin sen neler neler atlatirsin tek ihtiyacin olan mantikli dusunmek.

Alışkanlıklar kolay çıkmıyor hayatımızdan. Eski sevgiliniz büyük ihtimal bir alışkanlığınız. Bu yüzden yeni sevgilinize de ısınamıyorsunuz. Sevmeye korkuyorsunuz fakat çok sevilmek istiyorsunuz bu çelişki. Çok sevilmek için sizinde emek vermeniz gerekir aksi halde karşınıza kim çıksa ısınamazsınız, hala sevmeye korkarsınız.
Bir de sizin aradığınız sevgi genellikle şefkat üzerine sanki size bu şefkati göstermeyen sizi sevmiyormuş gibi gelir.
İsteklerinizi makul düzeyde tutarsanız zaten mutluluğun size kendiliğinden geldiğini göreceksiniz.
Bu kadar hayata kapanmayın biraz akışına bırakarak anı yaşayın.

Herkese iyi geceler,

İkisini de bırak

Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ama bu ilgi eksikliği durumumu kabullenmek yerine bunun bir çözümü yok mu? Yani benim sevgi konusunda doyumsuz
olmam beni çok rahatsız eden bir durum. Bu arada 2 kedim var zaten evde, hayvanlar onlara gösterdiğim aşırı sevgiden bunalmış haldeler :) İşte böyle sevdim mi çok seviyorum, sevmedim mi olmuyor. Roman yazabilirim, kimbilir belki yeni bir Agatha olabilirim..

bu yenıyı bıraz daha kullan..

kampanya zamanı gelınce 2 eskıyı verıp,1 yenıyı götür..

Bence yeniden ayril, icindeki boslugu o dolduramaz.

Ben de ilgiye ve sevgiye acim , ama secmedigim birinden gelen ilginin benim icin bir anlami yok, icimdeki boslugu dolduramiyor, anlatabildim mi?

Eski sevgilini de s...tir et gec gitsin.

Herkese iyi geceler,

Niye hala ex ile görüşüp hem kafanızı karıştırıyor hem de duygularınızı allak bullak ediyorsunuz ki? Yeni bir sayfa açmak için eskiyi tamamen kapatmak gerekir. :6:

.

Back