Yeni sevgilimin ailesiyle de onun baskı yapmasından dolayı tanışmak zorunda kaldım zaten. Bir de evlilikten iyice soğudum. Eskiden çok hayal kurardım, şimdi tüylerim diken diken oluyor. Şu 2 sorunun cevabını kendimde bulamıyorum.
1) Çok sevilmek istiyorum. Benim her an yanımda olsun, saçımı okşasın, aşık olsun istiyorum. Ama ben sevmekten korkuyorum. Şimdiye kadar eski sevgilim de dahil olmak üzere aşık olmadım. İlk aşkı 14 yaşındayken yaşadım. Bir daha kimseye o yoğunlukta duygularım olmadı, ama çok acı çektim.. Duygularımı ayırmakta güçlük çekiyorum, anlayamıyorum sadece şefkat ihtiyacımın giderilmesi için mi seviyorum hatta seviyor muyum yoksa basit bir hoşlantı mı? Çok sevdiğimi düşünüp de sanıyor muyum?
2) Hayatıma dahil ettiğim bir kişiyi sevmesem bile, hayatımdan çıkaramıyorum. Çıksa bile çok çok zor oluyor. Bunun nedeni ne?
3) Babasız büyüdüm. Onu en son 6 yaşındayken görmüştüm. Ergenlik dönemimde onu çok aradım ve özledim. 12 yıl aradan sonra gördüğümde bana beni sevmediğini söyledi ve depresyon yaşadım. İçimde hep bir ilgi, sevgi ve şefkat eksikliği var. Dolmuyor bir türlü.. Ve ben kimseye aşık olamıyorum sanırım, hoş olmak da istemiyorum. Kendimle çeliştiğim çok fazla soru var ve bunlara cevap bulamıyorum...
GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Aslında her şeyin farkındasın sen.
İkinci sorunun cevabı da üçüncü maddenin en başında çok netçe yazıyor.
Birinci maddenin nedeni de yine üçte gizli. Soruları sorup, cevaplarını vermişsin gayet.
Ancak Cevapları bilsen de, hayatında uygulayacak çözümler üretmekte sıkıntı çekiyorsun. Teorileri, çözümleri bilip de pratiğe dökememek yani.
Bir terapiste danışsan bile iyi olur aslında. Ancak ben, kendi benzer tecrübelerimden yola çıkarak biraz yardımcı olmaya çalışırsam şunları söylerdim..
1) babasız veya bi şekilde babadan uzak büyüyen tüm kadınlarda baskın veya çekinik şeklde var olan bir durum bahsettiğin şey. Dolduramadığın bir boşluğu doldurmaya çalışmak. Şefkat, ilgi, korunma ve sahiplenilmeye olan açlığını başka karakterlerle sağlamaya çalışmak. Bu yüzden normalden fazla sevgili sayısına sahip olmak. Sevmediği halde yine de beraber olmak bırakmakta zorlanmak. Tam olarak aşık olamamak..
Yapman gereken ilk şey bence, bunları bi soru olarak değil de cevap olarak görmek. Yanıtını zaten bildiğin bi soruya sürekli "neden" demeye devam ederek kendini yıpratıyorsun.
Yapman gereken ilk şey, durumu kabullenmek.
Evet. Ben açlık hissettiğim çeşitli duygular yüzünden böyleyim.
Aşık olamıyorum ama sürekli sevgilim var. Çünkü sahiplenilmek, sevilmek istiyorum.
Bunu oturup iyice bi kabullen. Neden diye sorma artık. Bu aslında bir travma çünkü.
Kabullendikten sonra biraz daha kolaylaşacaktır pratik çözümler bulmak.
Peki ne gibi pratik çözümlere ihtiyacın var?
Çözüm gereken durum:
sevgilin olmasa bile, bir boşluk hissetmeden yaşayabilmek.
Sürekli sahiplenilmeye ihtiyaç duymadan idare edebilömek.
Olası çözüm:
Bahsi geçen duyguların yerini doldurabilecek alternatif eşdeğerde kuvvetli duygular bulmak. Anne olmak örneğin. Senin bir bebeğin olsaydı. Onu sahiplenme içgüdüsüyle meşgul olmaktan kendin ne derece sahiplenildiğini düşmnmezdin. Anneler böyledir ya hani.
Tut çocuk yap demiyorum. Ama aynı şiddette sahipleneceğin, kendinden daha değerli birini bulabilirsin. Sevdiğin bi yavru hayvanı sahiplenmek gibi.
Çözüm gereken sorun:
Aşık olamamak.
Olası çözüm:
Aşkı hissedebilmek için, aşkı yazmayı deneyebilirsin.amatörce bi roman yazabilir hatta sonra onu bastırabilirsin bile.
14 yaşında hissettiklerini referans alıp, kaleminle yaratacağın karakterlere sence aşk nasıl olmalıysa, öyle bir aşk yaşatabilirsin.
Yazdıkça üstüne düşünecek, derinine inecek, felsefesini yapacaksın. Düşündükçe hissetmeye başlayacaksın.
Uzun günler boyunca yazdığın her gün, aslında bi nevi karakterlerle beraber sende de aşk neydi.nasıl birşeydi'nin kıpırtıları canlanacak.
Ve yeni biinsanla karşılaştıgında günbegün içine işlediğin kıpırtılar, hissetmeni kolaylaştıracak.
Bi yerden sonra çözüleceksin.
Sevmediğin kişilerden ayrılamama sorunu da yukardakilerle beraber kaybolacak. :)
Umarım faydalı olabilir fikirlerim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi