Duvar ünitem illa ki yemek masam ve sehpama uygun mu olmalı?

GnotiSeavton

yine yeniden...
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
1.854
41
358
Merhabalar; ne zamandır kafa patlattığım bir konu için fikir almak istiyorum.

Modern tasarımlı duvar ünitesi almak istiyorum fakat bir noktada tıkalı kaldım.

Salondaki yemek masam ve sehpam wenge renginde.

Dekorasyon olarak spor/modern tarzda bir salonum var. Klasik eşyam yok hiç. Duvarım ise kum beji...

İlla duvar ünitem ahşap olursa yemek masama ve sehpamla aynı renkte mi olmalı?

Hepsi wenge rengi olursa boğuk bir görüntü olacağını düşünüyorum, herşeyi geçtim duvar ünitesinde wenge renginde güzel bir çeşit/tasarım bulamadım.

Çok mu alakasız olur yoksa ortaya estetik bir görüntümü çıkar karar veremedim...

Lütfen el atın, değişik fikirlere önerilere çok ihtiyacım var...

Şimdiden teşekkürler...

(Bu arada bir kaç ay sonra koltuk takımımı da yenileyeceğim ve büyük ihtimal yan ve arka taraflarında kitaplıklı olan modellerden alacağım.
Duvar ünitesi rengine göre koltuğun ahşap kısımlarını belirleyeceğim...)

yemek masan ve diğer mobilyalar venge ise ..sende çok başka bir renk kullanırsan hoş olmaz gibi geldi bana..
venge beyaz ya da krem karışımı ya da venge koyu ahşap rengi karışımı birşey alabilirsin..içinde venge olan bir tür mobilya..bu seferde değiştireceğin koltuklarının rengine uyumlu olması gerekir bu venge harici seçeceğin renk..
çok iyi karar ver..hatta alacağın koltukları belirle onun rengine uyumlu venge rengi olan ünitelere bak..:51:

merhaba..benim evimdeki hic bir esya takim degil...cunku imkanima gore farkli zamanlarda aldim...ki aslinda bence boyle daha hos..farkli parcalari birbirine kombinleyip kullanmak bence daha guzel..ben kendi adima uyumlu zitliklari seviyorum..sen de bu dusuncedeysen alip gayette kullanabilirsin...sevgiler..

aynı beni anlatmışsınız benimde vitrinlerim masam venge rengi bende ilerde tv ünitesi olmak istiyorum ama şimdi hep beyazlı falan var güzel modellerde bende sizin gibi düşünüyorum vengeden farklı bi renkmi alsam diye:44::44:

merhaba..benim evimdeki hic bir esya takim degil...cunku imkanima gore farkli zamanlarda aldim...ki aslinda bence boyle daha hos..farkli parcalari birbirine kombinleyip kullanmak bence daha guzel..ben kendi adima uyumlu zitliklari seviyorum..sen de bu dusuncedeysen alip gayette kullanabilirsin...sevgiler..

Aslında benimde her şeyim tam takım değil, malum son zamanlarda farklılıklarla çok güzel kombinler elde edilebiliyor...

Fakat wengeler arasında ünitenin farklı olması çok mu sırıtır, bilemedim...

Sizce wengeye uyumlu tonlar nedir?

yemek masan ve diğer mobilyalar venge ise ..sende çok başka bir renk kullanırsan hoş olmaz gibi geldi bana..
venge beyaz ya da krem karışımı ya da venge koyu ahşap rengi karışımı birşey alabilirsin..içinde venge olan bir tür mobilya..bu seferde değiştireceğin koltuklarının rengine uyumlu olması gerekir bu venge harici seçeceğin renk..
çok iyi karar ver..hatta alacağın koltukları belirle onun rengine uyumlu venge rengi olan ünitelere bak..:51:

Evet özellikle wenge/beyaz güzel duruyor.

Zevkime göre modern bulamadım ne yazık ki, genelde bu renkte klasik tarzda buldum...

Koyu ahşap rengi derken, ne gibi bir şey mesela?:28:

Aslında en mantıklısı koltukları aldıktan sonra almak ama tv ünite ihtiyacım acil açıkcası.

Koltukları almam sanıyorum 4-5 ayı falan bulur.

aynı beni anlatmışsınız benimde vitrinlerim masam venge rengi bende ilerde tv ünitesi olmak istiyorum ama şimdi hep beyazlı falan var güzel modellerde bende sizin gibi düşünüyorum vengeden farklı bi renkmi alsam diye:44::44:

Bende istediğim gibi wenge bulamadım, ya çok klasik ya çok büfe gibi duran tarzlar.

Şöyle daha modern, kaba olmayan ve estetik duran bir ünite arıyorum.

Aslında dekorasyon dergilerinde hep farklı kombinleri görüyorum, gayette güzel ve tasarımsal duruyor.

Ama 2 renk değilde, tek renk düşünürseniz (sadece beyaz gibi) gayet hoş durur vengeye. Özellikle beyaz/krem rengi güzel durur.

Mesela sadece siyahta olabilir...

Ben ahşaplı modeller düşündüğüm için işin içinden çıkamadım.:44:

canım benım yemek odası venge ünitem siyah koltuklarımda mürdün moru avizlerimde sıyah geyet hoş duruyor sende boyle bır kombın ypbılırsın

Aslında benimde her şeyim tam takım değil, malum son zamanlarda farklılıklarla çok güzel kombinler elde edilebiliyor...

Fakat wengeler arasında ünitenin farklı olması çok mu sırıtır, bilemedim...

Sizce wengeye uyumlu tonlar nedir?

merhaba, aslinda fikir verme konusunda biraz cekimserim....venge rengine baktimda bugun bayagi koyu bir renk imis,sececegin mobilya bana gore ne renk olursa olsun, odana canli ve dinamik bir hava katacagini dusunuyorum...ama soyle krem,beyaz ve bir de hani su agacin dogal tonlarinda olan mobilyalar oluyor ya,onlarla uyumlu olabilir...pek dogru bir fikir ldumu bilemeiyorum ama ben kendi adima boyle dusunuyorumbilmiyorum kendi evinizmi,malum kiraci olunca o kadar esyaya deger vermek istemiyorum..insallah birgun evim olursa ozaman herseyin daha bir ozenli olmasina dikkat ederim saniyorum...ama diger yandanda ,boyle takim olan seylere karsi buyuk bir onyargim var..nedense bana mobilyaci dukkanini ve siradanligi yansitiyor..o yuzden farkli parcalari birbiriyle kombinlemek daha hosuma gidiyor..kimbiler belki de fikrim degisebilr..ama simdilik boyle..kolay gelsin...

Back
X