Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilmeli Yardım Lüften

xoxmrxuxm66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2008
118
1
arkadaşlar evimin duvarlarını alçı yaptırıyorum bu konuda hiç fikrim zaten ilkkez boyanacak tecrübemde yok zevkli hanımlardan fikir bekliyorum
buradaki evlerde görüyorumda renkler ne kadar ferah aydınlık tertemiz duruyo mobilyalarlada bütünleşmiş bende ferah bi renk istiyorum
benim evim biraz renklli şöyleki
oturma odam fuşya+ lila
salonum kahve tonları koyulu açıklı
yatak odam lila+ beyaz
kolidoruma krem renkli vestiyer yaptırıyorum akçaağaç gibi burası yeni şekillenecek
mutfağımıda komple değiştireceğim için orayı saymıyorum
sizce tek bir renk mi seçmeliyim yoksa eşyalara uygun renklermi güzel durur
modada ne var hangi renkler çok kullanılıyor hiç bilgim yok herkesden yardım bekliyorum şimdiden teşekkür ederim yoorumlarınıza

Duvar boyasında bazen eşyalarla bütünleyen değilde biraz zıt renkler güzel duruyor, ama çok koyu ve aykırı olmayacak şekilde. Mesela bütün evi pamuk şekeri denen bir renk var çok çok açık pembeye çalan bir beyaz böylede yapabilirsiniz, yada yok eşyalarımla bütünleşsin derseniz çok açık lila eminim güzel olacaktır. Klasik takılmak isterseniz bu aralar herkes kese kağıdı rengine boyatıyor evi. Keşke resim ekleseniz, birazda zevkinizden bahsetseniz daha da yardımcı olabilirdik. Birde ben her oda farklı bir renk olsun istemem, göz yormayan renkleri severim mesela, sizin ne istediğinizi bilelim ona göre yorum yapalım.

oturma odam fuşya+ lila
salonum kahve tonları koyulu açıklı
yatak odam lila+ beyaz
kolidoruma krem renkli vestiyer yaptırıyorum akçaağaç gibi burası yeni şekillenecek

Oturma odan çok renkli olduğu için bence krem tonlarını kullanmalısın. belki sadece bir duvarına lila ya da fuşya efekt yaptırabilirsin.

Salonun için önerim, biraz renklendirmen. Uçuk yeşil veya yavruağzı boyatıp koltuklarının üzerine bu renklerden yastıklar atabilirisin.

Yatak odanda da patlıcan moru kullanabilirsin. Eğer çok koyu olacağını düşünüyorsan tek duvarını, örneğin yatak başını mora boyatıp diğer duvarlarını daha açık yapabilirsin.

Antrede açık renkten şaşma; çünkü evin giriş kısmı genellikle en karanlık yerdir ve aydınlık görünmesi için açık renkleri tercih etmelisin.

Sevgiler...

bende evimi kırık beyaza boyatıyorum.. hem acık ve ferah bir renk hemde tüm esya renklerıne uyum saglar..

yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımcı oldu gerçekten tüm evi tek bi renge boyatcam galiba kum beji yada krık beyaz

merhaba canım bende yeni badana yaptırdım. kumbeji bana biraz koyu düşüyordu kırık beyazda çok açık bebeğim var başedemem diye bende senin gibi kararsız kaldım. filli boyanın lületaşı diye bir rengi var onu yaptırdım harika canım. açık krem gibi duruyor gözü yormuyor ferah.