Düşünüyorum o halde varım !

htcx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
61
17
35
Yazımı okuyup bana zaman ayıran herkese öncelikle teşekkür ederim.

Bu günlerde benmi abartıyorum bilemiyorum ama iki senedir çok düşünüyorum. Çok düşünüyorumdan kastım bir konu üzerinde değil, herşeyi düşünüyorum düşünmeklede kalmıyorum çoğu zaman birden fazla şeyi aynı anda düşünüyorum. Mesela bu yazıyı yazarken evde ekmek varmıydı yoksa markete gittiğimi orada ekmek seçtiğimi düşünüyordum.

Örnek verecek olursam.

ben bir işle uğraşırken siz bana geçmiş olan bir olayda bana soru sordunuz. Ben elimdeki işten önce o an düşündüğüm olayı sonlandırıyorum. Sonra elimdeki işi sonlandırıyorum. Buda toplamda 3 dk falan sürüyor. (Tabi bu süre zarfında tepkisizim. İşim dolayısı saatte 5 soru gelir ortalama. ) Daha sonra sorduğu soru üzerinde düşünüyor vereceğim cevabı tartıyorum. Bunu yaparken yapacağım işi de düşünüyorum vs.

Hiçbirşey düşünmemeyi kendimi zorladığımda hayal kurmaya ve hayaller üzerinden mantık yürütmeye başlıyorum. Bazen kendimi o kadar kaptırıyorum ki sesli konuşuyorum.

Ayrıca çok baskı hissettiğim olaylarda tepki veriyormuşum.

Yaşadığım bir olay müdür statüsünde bir adam düşüncesizce bağrıyor bende çok sinirlendim, içimden biri buna keşke bağırsa ve sert şekilde uyarsa diye geçirdim. Sonra biri bağırdı ve helal olsun kim bağırdı diye etrafa bakıyodum. Bağıran kişinin kendim olduğunu, arkadaşım yanıma gelip şaşkınlıkla adamı rezil ettin deyince anladım :)

Normalde çok tepki vermem,

Yani herşeyi düşünme durumu bende de var, aynı anda birkaç şey düşünüp, birini tam çözemeden başka şeye atlama, o esnada ya ben ne düşünüyordum öncesinde de çözememiştim diye düşünüyorum. Hatta o düşündüğüm şey beni daraltıyorsa ve o esnada başka birşey düşünmüşsem içim durduk yere içim sıkılyor ve neden içimin sıkıldığını anımsayamıyorum. Oysa bir önceki düşündüğüm şey canımı sıkmış ama ben onu çözemeden atlayıp başka şey düşünmüş olduğum için ne oluyor diyorum. Çok karışık oldu sanırım

Neyse tek başımayken, çok fazla yapacak şeyim yoksa bu oluyor. Çoğu insanda d aolur bu yani bu normal ama şiu son paragrafta anlattığın ilginç. Adam bağırıp farkıdna olmamak, düşünceni dile getirmek ama bilinçsizce. O kısım beni aşar.

Karışık değil, anlatamadıklarımıda eklemişsin. Aslında ilaç kullanmak istemiyorum. Doktorada gidince dayıyor ilacı..

Sadece dusunuyor musunuz yoksa düşündüklerinizi yapiyor ama yaptiginizin farkinda olmuyor musunuz?
Kendi kendinize helal olsun deyip birden kendinizin bagirdigini mi anliyorsunuz?
Cok tuhaf geldi

Herseyi dusunme bende de var ve o kadar cok yoruluyorki beynimm..
Bazen agri yapiyor cok dusunmek..

Ben de aynen bu aralar tüm gün dükkanda masa başındayım, düşünmekten başka yapacak şey yok. Kendi dertlerim bitiyor başkalarının derdini düşünmeye başlıyorum. Düşündükçe içinden çıkılamaz durumlara geliyorum. Hele ki dini şeyler düşününce kafa kırılıyor. Sorgulamaya başlıyorum herşeyi.

Kesinlikle insan boşta kalmamalı, tüm gün kafasını kaşıyacak vakti olmayanlar şanslı abi, kendimle başbaşa kalmaya korkuyorum bazen, sıkça olması iyi değil..

Farkında olmadan tepkilerim 2 sene içerisinde sadece iki defa oldu. Benim fark edemediklerim varsa bilemiyorum,
Aslında benim için sorun olmaya boş vaktimin kalmaması, yani boş vaktim olmamasına rağmen birincil işlerimi ikinci plana atmak durumunda kalıyorum. Buda benim hayatımı etkiliyor. Beynim o kadar yoruluyor ki, afedersiniz bazen tamamen aptal oluyorum, hani derler ya lazların kafası öğleye kadar çalışır tam olarak bende bu durumda oluyorum. gün sonuna bana birşey kalmıyor.

Tamamen beni anlatmissin

Aynen bende oyleyim cozum bulan oldumu acaba kafayi yicem beynim agriyo ve etrafa yansitiyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…