• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünürmüsünüz bilmem ama...

ddenizs

KRONİK MUTSUZ
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
44
0
86
Ankara
arkadaşlar merhabalar,konuyu yanlış yere açtıysa bağışlayın ama bu konulara bakarken aklıma geldiği için buraya yazıyorum.ben öğretmenim doğuda bir ilçede yatılı okulda çalışıyorum.çocuklarımız çok yoksul coğrafi şartlarda ekonomik durumun gelişmesine izin vermiyor.burada kullanılmış eşyaların satılması çok güzel ama bakarken aklıma geldi çocuklarımıza yollamayı düşünmezmisiniz kullanmadığınız eşyaları?mesela geçen hafta çalıştığım ilçede bir ev yandı 6 çocuk hiçbirşey yok yapabildiğimiz kadarını yapıoruz fakat yetişmiyor işte önümüz kış çıkış yolu yok ya seyirci kalacağız ya da en azından birşeyler yapmak için çaba harcayacağız.site üyesi akadaşlardan kızlarımıza bu konuda elinden gelen yardımı yapacak biri olur belki.çeşitli yazışmalarımız oldu.hatta yardım geldi ama okadar eski ve kötülerdiki anlatamam.zaten çocuklar utanıyor ve artık genç insan sınıfındalar tabiki bunları dağıtamazdık giyilecek gibide değildi zaten.işte böyle arkadaşlar dolaplarınızdaki giymediğiniz eşyaları ve ya kullanmadığınız ev eşyalarınızı bu şekilde değerlendirmek istermisiniz diye sormak istedim sadece.konu yanlış yerdeyse çok çok özür diliyorum .sevgiler

bence çok iyi düşünmüşsün arkadaşım....
mutlaka bu konuda da yardımcı olacak arkadaşlar vardır aramızda...
bende bişeyler yapmak isterim..
yalnız bu konuyu yardım melekleri başlıklı foruma da yazarsan iyi olur düşüncesindeyim
sevgiler.....

adminlerden rica edersen, onlar konuyu yardım melekleri kısmına taşırlar... bir de daha çok ne çeşit kıyafetlere ihtyaç oluyor , onları da yazarsan iyi olur..

örneğin, biz oraya askılı bady yollasak tuhaf olur heralde.. öğrencilerinin yaş ortalaması falan, yada özellikle ihtiyaç olan bir ürün varmı? belki bizim aklımıza gelmeyebilir..

bi de bulunduğun ili de açıklarsan , eminim orda ikamet eden arkadaşlardan yardım etmek isteyenler olacaktır....

Biz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne veriyoruz yıllardır az kullanılmış, hatta bazıları hiç giyilmemiş giyeceklerimizi. Onlar da burada yaşayan öğrencilere veriyor ya da Doğu'ya gönderiyor. Bir kısmını da ikinci el giyim mağazası var derneğin orada çok ucuza satıp derneğe kaynak yaratıyorlar, maddi açıdan sıkıntısı olanlardan ucuza eşya almış oluyor.

İnsan aldığı bir şeyi atmaya kıyamıyor ama yardım söz konusu olunca içi çok rahat oluyor insanın. Ben her yardım götürdüğümde tatlı bir tebessümle, huzurla eve döndüğü fark ediyorum.

Konunuz bu bölüm için uygun değildir, sizlere daha yardımcı olunması açısından konunuz yardım meleklerine taşınmıştıra.s.

Günaydın sevgili öğretmenim.Ben linki arkadaşlara duyaracağım.Yalnız neler yollanabilir onları yazar mısın.Yani kısacası çocukların yaşları nedir vb.?
Arkadaşımız çağdaş Yaşamı destekleme vakfından söz etmiş,oraya ve ilçedeki sosyal hizmetler il müdürlüğünede başvurmanızda yarar var.
ÇÖPE ATILACAK GİYSİLERİN YOLLANMASI HOŞ DEĞİL,ÇOK ÜZÜCÜ.

Günaydın sevgili öğretmenim.Ben linki arkadaşlara duyaracağım.Yalnız neler yollanabilir onları yazar mısın.Yani kısacası çocukların yaşları nedir vb.?
Arkadaşımız çağdaş Yaşamı destekleme vakfından söz etmiş,oraya ve ilçedeki sosyal hizmetler il müdürlüğünede başvurmanızda yarar var.
ÇÖPE ATILACAK GİYSİLERİN YOLLANMASI HOŞ DEĞİL,ÇOK ÜZÜCÜ.
nurşen abla senin gibi duyarlı bi insan görmedim gördümsede hep işlerini yarım bırakmişlardır CADIARZU tşk bi borç bilirim Şenizkaydirigubbakcemile5

günaydın sevgili öğretmenim.ben linki arkadaşlara duyaracağım.yalnız neler yollanabilir onları yazar mısın.yani kısacası çocukların yaşları nedir vb.?
Arkadaşımız çağdaş yaşamı destekleme vakfından söz etmiş,oraya ve ilçedeki sosyal hizmetler il müdürlüğünede başvurmanızda yarar var.
çöpe atilacak giysilerin yollanmasi hoş değil,çok üzücü.

mutluluk paylaştika çoğalir üzüntü paylaştikça azalir bu slogani hiçbirzaman unutmayalim

konu taşınmış çok teşekkür ederim şimdi doğru yerdeyim.ilginize çok teşekkürler istediğimiz sadece dolaplarınızda kullanmadığınız kıyafetler ayakkabılar.biz öğretmen arkadaşlarla böyle yapıyoruz.ve gerçekten çok güzel bir duygu. bulunduğum ilçeyi çocukları teşhir etmemek için özelden yazsam daha iyi olur diye düşündüm.çok büyük giyim firmalarına mail ve telefonla ulaştık ama hep olumsuz cevap verdiler.sosyal hizmetler ve sosyal dayanışma vakıflarından o kadar çok belge istiyorlarki birde her çocuk için ayrı ayrı belgeler istiyolar bunu yapabilmemiz için il merkezine gitmemiz lezım o kadar çocukla bu mümkün olmuyor.beden olarak kızlarda ki ben nedense kızları daha çok önemsiyorum.yaşadıkları yoksulluktan kurtulmak için çok erken evlenmeyi seçiyorlar çünkü.7.-8. sınıfta evlenen kızlarımız oldu üzücü yani.beden olarak çok gelişmişler iriler yani okula geç başlamaları ve nüfusa geç kaydedilmeleri bunda etken.örneğin 5 yıldızlı otellere mail attım ve bütün havlu çarşaf ve battaniye ihtiyacımızı karşıladılar harika bir olaydı.36-38-40 beden çok ağırlıklı ayakkabıda ve terliktede 36-39 arası yaygın umarım dikkate alacak melekler çıkar.tekrar ilginize teşekkürler hepinizi öpüyorum kaydirigubbakcemile3

Back