• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünmekten kendimi yiyorum siz bana bana yardım eder misiniz?

pekiyi_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
272
150
53
Ataması yapılan 37 kişi güvenlik soruşturmasında elendi. Artık memur olmak zorlaşti. Benim kafama takılan birkaç sorunum var lütfen bana yardım edin özellikle hukukçu falan varsa yardım ederse çok iyi olur. Düşünüyorum ama işin içinden çikamadim. Kanunda geçen maddeler şunlar:

Güvenlik Soruşturması
: Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.

* Arşiv Araştırması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanması.
Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatlı" hükümlerine göre revize edilmesi ve ilgili kamu kurumlarına inceleme sonuçlarının bu değerlendirme kriterlerine göre bildirilmesi kamuya FETÖ/PDY terör örgütü veya bölücü terör örgütü PKK destekçilerinin girmesini engelleyecektir.

Bu maddelere bakarak ben neden sıkıntı çektiğimi anlatsam ne düşündüğünüzü söyler mısınız? Ben facebookda 2 yıl önce ölü terörist resmi koymuşlar yorumlar yapılmış. Cehennem köpeği gibi yorumlar net hatırlamıyorum net ne yazdığımı bile hatırlamıyorum ben de yorum yazdım. Neden nefreti yayıyorsunuz, kimin son nefesinde ne olduğunu yalnızca Allah bilir. Son nefeste iman belli olur. Belki de pişman olmuştur, zorla dağa çıkmıştır." bu anlama gelen bir yorumdu tam hatirlayamasam da cümlesi cümlesine. Bunu da zorla dağa kaçırılıp eziyet gören gençleri düşünerek belki o gençlerden biridir düşüncesine kapılıp acıyıp yazdım. Bir de ailemden çok önemli bir kayıp yaşamıştım. İmanlı ölmek konusunda hassas olduğum için o zamanlar sürekli kaybımın durumunu düşündüğüm için acaba imanlı mı gitti, acaba azap mı çekiyor , iyi mı? Böyle düşüncelerde olduğum için böyle bir düşünceye kapildim. Zaten 1 dakika içinde yapılan yorumların hepsini okuyunca orda terör sevici birinin onu savunduğunu görünce anladım hemen hatami. Hemen pişman olup sildim saniyeler içinde. çok pişman oldum. Ben bu durumda PKK sempazitani durumuna mı düşmüşüm? Bu yorumu okudunuz siz böyle mı düşündünüz? Şimdi acimamak gerektiğini acinmayacağini biliyorum.
İkinci bir sorun da ben facebookda biriyle konuştum 1,5 yıl oldu beğendiği sayfalar ilk gözükmüyordu 1 ay konuştum sanırım sonra hdp sayfalarını beğendiğini görünce şok oldum. böyle biriyle nasıl konuşabildim diye. Şimdi ben terörü destekleyen biriyle iltisap, mensubiyet ya da irtibat kurmuş mu oldum. Ama kişisel konularda konuştum öyle konulara girmedim hiç. O yüzden bilemedim. Sonra da öyle biriyle konuşmak istemediğim için bir süre sonra konuşmayı bitirdim.

Bu durumlar atanmama engel olur mu? Lütfen yargilamayin nasıl konuştun diye kafam çalışmıyordu gerçekten her önüme gelenle konuşuyordum sonra. Artık kimseyle tanımadığım, ne olduğu belirsiz hiç kimseyle konuşmuyorum asla da konuşmucam. sadece fikirlerinizi merak ediyorum yardıma çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Istediginizi dusunmekte ve soylemekte* serbest olmaniz gerektigini kisisel olarak dusunuyorum ama devlette isler nasil yurur bilmiyorum.

Niye yazdin derlerse "kandirildim" der gecersiniz. Herkes oyle yapiyor, kitleler pesinden gidiyor.

*bazi platformlarda siyaset, din konusmak yasaksa fikrinizi kendinize saklarsiniz.
Facebook icin gecerli degil.

Tabiki engel değil,bu ülke iyice affedersin b.ka sarıyor,özgür düşünceler paylaşmak yasak vs vs ama sayfasında onca şey paylaşıp atanan kamuda onca kişi var

Teşekkür ederim yorumlarınız için

yazıp sildiğiniz yorumların engel olacağını sanmıyorum..
o kadar detaylı bir araştırma yapılır mı sanki yapılmaz..

Aslında ben de sanmıyorum ama darbeden sonra bu soruşturmalar atamalar gerçekten daha zor ve detaylı.. yazdığınıza çizdiğinize dikkat edin artık mademki memurluk istiyorsunuz..

Kendiniz sosyal medyadan siyasi icerikli ya da herhangi bir terör örgütü sempatizanı olduğunuzu gösteren paylaşımlar ve beğeniler yapmadığınız sürece yani kafanızı karıştıranlar bu anlattiginizla sinirliysa memur olarak atanmaniza engel olmaz.

İçiniz rahat etmiyorsa mümkünse atanana kadar hatta çok sık kullanıyorsanız sonrasında da sosyal medya hesaplarinizi kapatmanızı tavsiye ederim.

yazıp sildiğiniz yorumların engel olacağını sanmıyorum..
o kadar detaylı bir araştırma yapılır mı sanki yapılmaz..
O yorumu okuduğunuzda benim terör sempazitani destekçisi olduğum mu düşünülür ya ben öyle değilim farlı düşünüp öyle yorum yapmıştım o zaman hani zorla dağa çıkarılanlar var ya onlardan biridir belki diye yüzü hiç acı çekiyormuş

Neyse olan oldu bu saatten sonra hakettiysem atanmadan mahrum olmayı atanmayım zaten. düşünmenin kendimi yiyip bitirmenin bir anlamı yok teşekkür ederim hepinize.

Ataması yapılan 37 kişi güvenlik soruşturmasında elendi. Artık memur olmak zorlaşti. Benim kafama takılan birkaç sorunum var lütfen bana yardım edin özellikle hukukçu falan varsa yardım ederse çok iyi olur. Düşünüyorum ama işin içinden çikamadim. Kanunda geçen maddeler şunlar:

Güvenlik Soruşturması
: Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.

* Arşiv Araştırması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanması.
Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatlı" hükümlerine göre revize edilmesi ve ilgili kamu kurumlarına inceleme sonuçlarının bu değerlendirme kriterlerine göre bildirilmesi kamuya FETÖ/PDY terör örgütü veya bölücü terör örgütü PKK destekçilerinin girmesini engelleyecektir.

Bu maddelere bakarak ben neden sıkıntı çektiğimi anlatsam ne düşündüğünüzü söyler mısınız? Ben facebookda 2 yıl önce terörist resmi koymuşlar yorumlar yapılmış. Cehennem köpeği türü yorumlar net hatırlamıyorum net ne yazdığımı bile hatırlamıyorum ben de yorum yazdım. "Belki zorla terörist olmuştur yüzü gülüyor kimin son nefesinde ne olacağını Allah bilir" bu anlama gelen bir yorumdu tam hatirlayamasam da cümlesi cümlesine. 1 dakika içinde yapılan yorumların hepsini okuyunca zaten anladım hata yaptığımı çok pişman oldum ve sildim yazdığım şeyleri. Ben bu durumda PKK sempazitani durumuna mı düşmüşüm? Bu yorumu okudunuz siz böyle mı düşündünüz? Şimdi asla öyle düşünmüyorum acimamak gerektiğini acinmayacağini biliyorum. Ama o yorumu yapmış bulundum malım ben çünkü.
İkinci bir sorun da ben facebookda biriyle konuştum 1,5 yıl oldu beğendiği sayfalar ilk gözükmüyordu 1 ay konuştum sanırım sonra hdp sayfalarını beğendiğini görünce şok oldum zaten böyle biriyle nasıl konuşabildim diye. Şimdi ben terörü destekleyen biriyle iltisap, mensubiyet ya da irtibat kurmuş oldum. Ama günlük konularda konuştum öyle konulara girmedim hiç.

Bu durumlar atanmama engel olur mu? Lütfen yargilamayin nasıl konuştun diye kafam çalışmıyordu gerçekten sadece fikirlerinizi merak ediyorum yardıma çok ihtiyacım var.
canm onları bulamazlar onalara kadar daha cokkk krter var. ayrıca insan zalime acır bazen kendine yazıl etti diye

Back