düşüncesizlik mi yoksa dost acı mı söyler

Konu sahibi ayirsin öyleyse dost mu düşman mi arkadaşı :)
Sonuçta en iyi o tanir, diğer tavirlarini da göz önüne alip iyice dusunsun bence.
Bir sure sonra zarar vermeye basliyorlar bazilari çünkü, tipki benim arkadaş gibi :-)
Ama umarim iyiliği için sert konuşmuştur.

detaylandırıp ornek vermedikce yapacagımız cıkarımlar da kısıtlı : )
dedigin gibi, kendisinin ayırması gerke dost mu düşman mı...?
en azından hangisinden olduguna inanıyorsa ona gore tavır almalı,
burada bize soylenip, belki arkasından saydırıp sonra hayatına kaldıgı yerden devam etmesinin de mantıklı bir karsılıgı yok bence.

Aynen kesinlikle .
Simdi net bir tavir koymasa bile ileride yüzüne carpilir gerçekler bana olduğu gibi :-)
detaylandırıp ornek vermedikce yapacagımız cıkarımlar da kısıtlı : )
dedigin gibi, kendisinin ayırması gerke dost mu düşman mı...?
en azından hangisinden olduguna inanıyorsa ona gore tavır almalı,
burada bize soylenip, belki arkasından saydırıp sonra hayatına kaldıgı yerden devam etmesinin de mantıklı bir karsılıgı yok bence.

Dost var iyi gününde sefalıdır ,Dost var kötü gününde cefalıdır .

Olayın ne olduğunu bilmediğimiz için samimiyeti sorgulayamıyoruz. Bu biraz da tahammül sınırıyla ilgili aslında. Arkadaşınızın amacını sadece siz bilirsiniz bu durumda.

Ama bazen oyle seyler yapiyor ki arkadaslar, soylenmek zorunda kaliniyor. Bir arkadasim gelmis 33 yasina, hala liseli gibi serserilere hayran olmalar, 40 yasina geldigi halde evlilik bana gore degil diyen tiplerin pesinde kosmalar, karsisina cikan duzgun insanlara illa ki bir kulp bulup en olmadi sıkıcı diye reddetmeler. Sonra surekli bunalim surekli neden yalnizimlar... Inan kendimi zor tutuyorum "tahmin et sence? orta yaslarina geldigin halde hala ergen heveslerinde oldugun icin olabilir mi acaba?" dememek icin. Arkadasimin hayatini yoluna koyabilmesi icin onu saglam bir silkelemem gerekiyor. Bakalim ne zaman olacak...

Bundan zevk alir gibi mi ?
Aklima bir anima getirdi bu durum.
Bir arkadasimda böyleydi .
Canimi yakmak için güle güle yüzüme vururdu hatami o da..
Meseleyi BİLSEK daha iyi yorum yapariz aslinda
Evet soyleyis tarzı çok önemli. Gulerek veya dalga geçerek mi diyor,yoksa sizin için endişelendigi için aklınızı başınıza alın diyemi diyor.Var benimde bi kaç arkadaşım bi tanesine yumuşak nazik söylerim benim ne demek istediğimi anlar. Bi tanesinede biraz sert söylerim anca öyle beni ciddiye alır çünkü.

Dost acı söyler. Yumuşatmaz, olanı biteni tüm gerçekliği ile tartışır. Ben söylerim şahsen, üstelik defalarca uyarmama rağmen hata yaptıysa ve gelip karşıma ağlıyorsa fena halde haşlarım. Sonra oturur çıkış yolunu düşünürüz tabii o ayrı...
Benim hatam şudur : hocanın tekiyle tartıştım haksızlığa uğradığım için tutamadım kendimi çokta büyütülecek bir şey değil haklısınız ama önceden de tartışmıştim ayni hocayla. Huyum yüzünden haklıyken haksız duruma düştüm azıcık. En yakın arkadaşım olanların farkında. Bana destek olması gerek. Tam tersi oldu. Dahada moralimi bozdu. Sanki derdimi dertten gormuyordu. Ben baya üzüldüm tabi normal olarak. (Hocayla tartışma derken normal konuşma biçiminde laflar atmalar falan) işin içine ailenin sokar, yok bırakır yok şöyle böyle falan.. Girdiği derste önemli. Her neyse işte bir de bugün çok ama çok benzer bir olay bir arkadaşımın başına geldi. Ve bana o sözleri söyleyen arkadaşım ona da söyledi. Ayni bana söylediği gibi. Onuda kotu düşünmeye itti. Kısacası sözleriyle uzuyor. Abartiyor. Kotu halden anlamıyor. En iyisi gidip konuşmak gibide geliyor. :KK43:

Benim hatam şudur : hocanın tekiyle tartıştım haksızlığa uğradığım için tutamadım kendimi çokta büyütülecek bir şey değil haklısınız ama önceden de tartışmıştim ayni hocayla. Huyum yüzünden haklıyken haksız duruma düştüm azıcık. En yakın arkadaşım olanların farkında. Bana destek olması gerek. Tam tersi oldu. Dahada moralimi bozdu. Sanki derdimi dertten gormuyordu. Ben baya üzüldüm tabi normal olarak. (Hocayla tartışma derken normal konuşma biçiminde laflar atmalar falan) işin içine ailenin sokar, yok bırakır yok şöyle böyle falan.. Girdiği derste önemli. Her neyse işte bir de bugün çok ama çok benzer bir olay bir arkadaşımın başına geldi. Ve bana o sözleri söyleyen arkadaşım ona da söyledi. Ayni bana söylediği gibi. Onuda kotu düşünmeye itti. Kısacası sözleriyle uzuyor. Abartiyor. Kotu halden anlamıyor. En iyisi gidip konuşmak gibide geliyor. :KK43:

Bu durumda bu kişi zaten snein dostun değil. Endişe etmekten dolayı herşeyi açıkça konuşmak başka, durumdan yararlanıp insanı rencide edip psikolojisini bozmak ayrı bir şey. Bence konuşma bile çünkü huyu bu, yavaş yavaş mesafe koy ve üzüntünü, acını, hayalkırıklıklarını kesinlikle paylaşma bu insanla...

Tamam ama ne demesini bekliyorsunuz, salla ya, hocaya ağzının payını verip ne güzel oturttun demesini mi? Aradığnız destek haklıyken haksız duruma düşmüşseniz ne olabilir yani?

Diğer benzer şeyi yaşayan arkadaşınıza da aynı şeyleri söylediyse tutarlı biri ayrıca.

bence arkadaşınız iyi yapış :KK66:
eğer sana haklıydın deseydi gaza gelip tekrar edebilirdin yani önünü almak için yapmış olacağını düşüyorum

Olayı tam olarak Anlatmadım. İkimizinde suçlu olduğunu düşünüyorum. Gaza gelen biriside değilimdir bu arada. Çok zor birisiyle tartışırım. Yorumlarınız için teşekkür ederim.. Sorunu konuşarak halledeceğim..

yapmasaydın ben söylemiştim çekeceksin.......
bu konuşmalar ancak mantıksız insanlara yakışır....
bilsem zaten yapmazdım...

X