• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düsüncesiz insanlar ve grip

edibe85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
1.035
7
0
İzmir
cıldırmak üzereyim bayanlar..
22 kasımda dogum yaptım.
su an bebegim 41 günlük..
dogumdan bu yana eve neredeyse 50 60 kişi bebek görmeye ziyarete geldi..
ve abartmıyorum hepsi ama hepsi bi grip salgınıdır ki gripler..
umursamadan beni bebeği öpmeler..gözümğn içine baka baka hümkürmeler..sümkürmeler..
ellerini yıkamadan her yeri ellemeler...
ya günah ya..
valla bu zamana kadar nasıl grip mikrobu bebeğime bulasmadı bilmiyorum.
en son dün gelen arkadaslar sanırım bana bulastırdı..
ya da ben artık moralman mahvoldugum için gribe yakalanıcam..
ya onların cocugu olsa böyle mi davranacaklar yaaa..
bi de gözümün içine baka baka ölümcül bi mikrop var grip olmusum bende diyip agzını bilr kapamadan öksürmez mi..
bi de bunu yapan sağlıkçı bi üniversite mezunu dostum..
ne yapıcam bilmiyoru artık yaaa...
sorun bende mi acaba..eşimle beraber cocugu habire yatak odasına saklıyoruz..
cirkef insanlar utanmadan girip yatak odasında seviyolar..
ay sinirden aglıcam ya..
bıktım valla..
bebek bu kadar küçük olmasa sakınmama ama daha bir aylık yaa...
siz nasıl bas ediyosunuz bu ALLAH SIZ insanlarla bu günlerde...

ay nefret ediyorum ya daha kirki cikmadan bi lohusa kadinin yaninda isi niz ne yahu
anlamiyorum inanin bu turk milletini anlamiyorum
ya bi rahat birak anneyi
2 ay 3 ay rahat birak
kadin bi kendine gelsin
bebege alissin bebis bi dunyaya alissin
zaten hormonlar tavan yapiyor
2 saate bi emziriyorsun insan uykkusuzluktan zombiye donuyor
yorgunluk, uykusuzluk, halsizlik
bide hastasin mubarek ne isin var
hicmi vicdan yok hicmi dusunce yok
13 saat sunni sanci cektim bebegim 4 kilo oldugu icin normal doguramadim acil sezeryana alindim
dogumdan sonra hem alt tarafim aciyordu hem karnim
bide ustelik kolikli bi bebegim vardi durmadan viyak viyak agliyordu
yanimda kimsem yoktu gurbet bi taraftan
42 gun misafir kabul etmedim
42. gun bi basladik haftada 3 kez gunduz ve 2 ser 3 er gunde aksamlari misafir agirlamistim
yakin cevrem disinda diger insanlardan nefret ettim diyebilirim
anlayisli insanlara can kurban
bazi arkadaslarimda vardiki
eline bi yemek biseyler alip geliyor
kapidan hal hatir sorup iceri bile bin israrla girip iki kelam edip stresimi alip gidiyordu ..
varsa yapilacak bi isim israr kiyamet yalvardigim halde yapmamasi icin eve bi supurge cekip bi toz alip bi kap yemek yapip gidiyorlardi
en korktugum sey inanin dogum degil
su lohusalik sendromu, lohusalik depresyonu
allah yardimciniz olsun
bence bi sure bebek rahatsiz deyin birseyleri bahane edin misafir kabul etmeyin
cok uzattim kusuruma bakmayin cok doluyum bu konuda :(

bende aynen senin gibiyim..
su son sendromdan sonra artık kimseyi kabul etmemeye yemin ettim..
ya inan senin dediğin gibi..
geliyolar yiyip içiyolar..bi de ardından biz kocamla 2 gün temizlik yapıyoruz..nevresim carsaf yıkamaktan ütü yapmaktan millete cay kahve servisi yapmaktan gercekten fenalık geciricem yaa..
inan hiç iyi değilim..
artık eşimle gelen insanları dısarda yemege cıkardık evde servis yıka düzenle o bu olmasın diye misafir gerizekalı adam ne dese begenirsin
ya evde yeseydik niye dısarda götürdünüzde masrafa girdiniz bi kahve yap da icelim dedi bana ya..zulüm gibi..
bu halimle misafir ağırlayıp salya sümük insanların evimdeki pisliğini temizlemekten bıktım ALLAHım yaaaa

ah canım ah ne demeli ki bu insanlara
vallahi bir kez yaşadım bu şeyleri şimdi yine hamileyim
vallahi eşimle konuuyorum yemin ediyorum diyorumki doğum zamanını kimseye demesekmi doğum yaptığımı felan deme kimseye diyorum
hatta mayısta doğum yapacam bir aylığına yazlık ev mi kiralasak ordamı kalsam diyorum yaa
nefret ediyorum bu tarz düşüncesiz davranışlardan yaaa
yaa ben açık konuşayım doğum yapmış bir anne olarak istemiyorum kardeşim gelemsin kimse bebek hayırlamaya beni görmeye
off offf kapıya yazı asmak istiyorum bir süre müsait değiliz diye
bakmayın misafiri sevmediğimden değl ama minicik yavrularımıza yazık yaa
geliyorlar hadi geldiniz kalkın gidin.. bebeği gördünüz uzaktan çıkın odadan bebek bu işte ne yani yaratıkmı ki görmek istiyorsunuz anlamıyorum
offf off bu konuda çok şey var söylenecek....

ya sadece kapıdan baksalar..biz mi yüz veriyoruz anlamıyorum suratına suratına hümkürüyolar bebegin yaa..
valla bak bela okicam allah tan korkuyorum ya...
kucaga almalar gaz nasıl cıkarırlır onu göstermek için 30 günlük bebegimin bacagını kırıcaklardı yaa..
aglıcam sinirden...

bize yatıya gelen karı koca felaket gripti..
sabah kahvaltı hazırlarken eşim bilinçli bi sekilde ya sanırım mikrop kaptım dizlerim fena üsüyo dedi..
kadın ne dese begenirsin aaaaa bak benim de griibim aynı böyle baslamıstı diye..
ya valla ALLAH var yukarda..herseyi görüyo..korusun yavrumu..
pişkin pişkin bulastırmış virüsü bi de bak benim de gribim böyle baslamıstı diyo yaaa

beni lohusalık değil bu altın takmaya gelen insanlar mahvetti...
cok fenayım..
altınları batsın altınları...hediyeleri batsın...

geliyolar yiyip içiyolar..bi de ardından biz kocamla 2 gün temizlik yapıyoruz..nevresim carsaf yıkamaktan ütü yapmaktan millete cay kahve servisi yapmaktan gercekten fenalık geciricem yaa..
inan hiç iyi değilim..
artık eşimle gelen insanları dısarda yemege cıkardık evde servis yıka düzenle o bu olmasın diye misafir gerizekalı adam ne dese begenirsin
ya evde yeseydik niye dısarda götürdünüzde masrafa girdiniz bi kahve yap da icelim dedi bana ya..zulüm gibi..
bu halimle misafir ağırlayıp salya sümük insanların evimdeki pisliğini temizlemekten bıktım ALLAHım yaaaa

hiç sorma canım..
ben oğluma doğum yaptım neyse evde eşim ben varız misafirler geldi komşular felan..
içerde oğlum durmuyor gaz sorunlarımız çoktu sürekli ağlıyor.. eşim içerd emisafirlerle ilgileniyor bende arasıra giriyorum içeri
sonra ne alırsınız dedim ağzımdan çıktı keşke içerde ne varsa getirseydim.. okadar insan türk kahvesi demezmi..
biri şekerli bir sadece orta hepsi saydı
içeri geçtim bütün cezveleri ayarladım koydum bir taraftan eşim gelip gidiyor yardım etmeye çalışıyor
ben bir taraftan çocuğun yanında gidip geliyorum bir taraftan kahveye bakıyom
içerde o kadar bayan var kalkıp biride demedi yardım edeyim diye
ve o koşuşturmalarımıda görüyorlar
neyse pişti kahve eşim servis yaptı cezeryeler felan yediler içtiler saatlerce oturup gittiler
yani doğum yapalı 1 hafta olmuş bebek ağlıyor durmuyor hiç kahve istenecek ortammı hadi istiyorsunuz hepiniz aynı için orta yade sade neyse
biriniz kalkıp bir bakın mutfağa deilmi
sonra eşimde bende konuştuk ne kadar düşüncesiz insanlar diye
yok kardeşim yaa ben doğumdan sonra kimseyi istemiyorum gelmesinler yaa

öff en nefret ettiğim şeydir valla bebeklerin mıncıklanıp öpülmesi yaa
hem de pis pis ıyyy
ben şimdiden diyorum valla öptürmem kesinlikle bi gün çocuğum olursa diye
yaparım da yani
siz de uyarın yaa sizden bebeğinizden kıymetli değil ya
kırılırlarsa kırılsınlar

kızlar bana dua edin...değilsem bile bu moralle grip olucam..basım agrıyo ya..kimse ulaşamasın diye telefonumu kapattım..
pişkinler bi de demez mi bebek mikroplara alışşın alışşıııın diye..
lan gavur..bebek daha 30 günlük ....yuh bee..
bizde biliyoruz herhalde mikroplara alıştırmayı..ALLAHSIZLAR...

ben direk söylüyordum grip olmasalarda lütfen kızımı öpmeyin kucağınıza almayın diye.hatta ben kızımın yüzünü örtüyodum isterlerse görmemiş desinler zaten kızımı zor buldum beş yılda bence direk söyleyin onlar kırılmasın diye bebeğiniz hastamı olsun

Simdiye kadar sümküren hümküren kime hasta mısın diye sordugumda..
Bebeği kucagımdan kapıp degilim gecti gecti dedi hepsi...

GRİP BULAŞMIŞ OLSAYDI KAC SAATE ETKİLERİNİ GÖSTERİRDİ..O ucubeler gideli 24 saat oldu da...uff bi rahatlasam..

benim oyle dediğim herkes değilim gecti gecti gribim diyo..o zaman sen ne yapıyosun peki..

ben biraz sertimdir hiç öyle diyen olmadı ama olsaydı bi güzel çemkirirdim. evin görünmez yerlerine yemeklik soğan koy, kesmeden. grip mikrobunu içene hapsediyormuş. ben hep yapıyorum eşimden bile bulaşmıyor bana. çocuğun yanına da koy. kucağa alma işine gelince benim oğlum benden başkasında durmadığı için öyle bi sorunum olmuyo. sende almak isteyenlere ay şimdi uyudu, ağlar durmaz vs diyebilirsin

Bırakın yaşamayı, yazılanları okurken bile siniri bozuluyor insanın... Şükür ben yaşamadım böylesini. Erkekler neyse de hemcinslerimizin anlayışlı olmaması ne kadar üzücü :50:
En iyisi siz bundan sonra gelenlere " Mikrobik bir durum varmış, doktor bir süre insanlarla temasta bulunmasın." dedi deyin. İlk bebeğimde cidden böyle bir sıkıntımız vardı. Gelenler, bebeğe, odanın kapısından bakıyordu.

inan hiç iyi değilim..

ah canım ah ne demeli ki bu insanlara
vallahi bir kez yaşadım bu şeyleri şimdi yine hamileyim
vallahi eşimle konuuyorum yemin ediyorum diyorumki doğum zamanını kimseye demesekmi doğum yaptığımı felan deme kimseye diyorum
hatta mayısta doğum yapacam bir aylığına yazlık ev mi kiralasak ordamı kalsam diyorum yaa
nefret ediyorum bu tarz düşüncesiz davranışlardan yaaa
yaa ben açık konuşayım doğum yapmış bir anne olarak istemiyorum kardeşim gelemsin kimse bebek hayırlamaya beni görmeye
off offf kapıya yazı asmak istiyorum bir süre müsait değiliz diye
bakmayın misafiri sevmediğimden değl ama minicik yavrularımıza yazık yaa
geliyorlar hadi geldiniz kalkın gidin.. bebeği gördünüz uzaktan çıkın odadan bebek bu işte ne yani yaratıkmı ki görmek istiyorsunuz anlamıyorum
offf off bu konuda çok şey var söylenecek....

bize yatıya gelen karı koca felaket gripti..
sabah kahvaltı hazırlarken eşim bilinçli bi sekilde ya sanırım mikrop kaptım dizlerim fena üsüyo dedi..
kadın ne dese begenirsin aaaaa bak benim de griibim aynı böyle baslamıstı diye..
ya valla ALLAH var yukarda..herseyi görüyo..korusun yavrumu..
pişkin pişkin bulastırmış virüsü bi de bak benim de gribim böyle baslamıstı diyo yaaa

hiç sorma canım..
ben oğluma doğum yaptım neyse evde eşim ben varız misafirler geldi komşular felan..
içerde oğlum durmuyor gaz sorunlarımız çoktu sürekli ağlıyor.. eşim içerd emisafirlerle ilgileniyor bende arasıra giriyorum içeri
sonra ne alırsınız dedim ağzımdan çıktı keşke içerde ne varsa getirseydim.. okadar insan türk kahvesi demezmi..
biri şekerli bir sadece orta hepsi saydı
içeri geçtim bütün cezveleri ayarladım koydum bir taraftan eşim gelip gidiyor yardım etmeye çalışıyor
ben bir taraftan çocuğun yanında gidip geliyorum bir taraftan kahveye bakıyom
içerde o kadar bayan var kalkıp biride demedi yardım edeyim diye
ve o koşuşturmalarımıda görüyorlar
neyse pişti kahve eşim servis yaptı cezeryeler felan yediler içtiler saatlerce oturup gittiler
yani doğum yapalı 1 hafta olmuş bebek ağlıyor durmuyor hiç kahve istenecek ortammı hadi istiyorsunuz hepiniz aynı için orta yade sade neyse
biriniz kalkıp bir bakın mutfağa deilmi
sonra eşimde bende konuştuk ne kadar düşüncesiz insanlar diye
yok kardeşim yaa ben doğumdan sonra kimseyi istemiyorum gelmesinler yaa

turk milleti olarak dusuncesisiz kizlar gercekten
apartmanimda hic turk yok
fransiz komsularimin hepsi..
altimda oturan kadin geldi
elinde bi tabak kek bi paket hediye 10 dakika durdu gitti bebisi emziriyordum hic rahatini bozma ben zaten bebekler 1 yasina gelesiye kucaklayamam dedi
kapidan bi kac sefer ugradi hal hatir sormak icin, bebek nasil demek icin
karsimdaki komsum hediyesini kapidan verdi israr ettim girmedi
bi 6 ay dinlen ancak toparlaniyor insan dedi
ama bizim turkler bi gun onceden randevu aliyorlar
3 kisi gelcez diyorlar 10 kisi geliyorlar
bi oturuyorlar en az 4 saat
bende muhabbeti severim kizlar ama herseyin bi ayari olmali
ya ben gelenle oturamadim ki cay servisi yapip odaya gidip bebegi emzirmekten
guya beni gormeye geliyorlar
2.de akilli davranicam tam 3 ay misafir kabul etmiycem
bebek hasta ben hastayim
esim evde diycem dahada olmazsa dogum yapar yapmaz turkiyeye annemin yanina cekip gidicem

cıldırmak üzereyim bayanlar..
22 kasımda dogum yaptım.
su an bebegim 41 günlük..
dogumdan bu yana eve neredeyse 50 60 kişi bebek görmeye ziyarete geldi..
ve abartmıyorum hepsi ama hepsi bi grip salgınıdır ki gripler..
umursamadan beni bebeği öpmeler..gözümğn içine baka baka hümkürmeler..sümkürmeler..
ellerini yıkamadan her yeri ellemeler...
ya günah ya..
valla bu zamana kadar nasıl grip mikrobu bebeğime bulasmadı bilmiyorum.
en son dün gelen arkadaslar sanırım bana bulastırdı..
ya da ben artık moralman mahvoldugum için gribe yakalanıcam..
ya onların cocugu olsa böyle mi davranacaklar yaaa..
bi de gözümün içine baka baka ölümcül bi mikrop var grip olmusum bende diyip agzını bilr kapamadan öksürmez mi..
bi de bunu yapan sağlıkçı bi üniversite mezunu dostum..
ne yapıcam bilmiyoru artık yaaa...
sorun bende mi acaba..eşimle beraber cocugu habire yatak odasına saklıyoruz..
cirkef insanlar utanmadan girip yatak odasında seviyolar..
ay sinirden aglıcam ya..
bıktım valla..
bebek bu kadar küçük olmasa sakınmama ama daha bir aylık yaa...
siz nasıl bas ediyosunuz bu ALLAH SIZ insanlarla bu günlerde...

arkadaşım çok haklısında bu kadar takma istersen hani sen korkuyosun ya gripten olmayacağı varsada olur gibime geliyor bebişin herşeyden önemli bence insanları uyar anlamıolarsada anlayacakları dilden.bende hamileyim ama bebeğimin öyle elden ele dolaşmasına izin veremem gibime geliyor yada hoşuma gitmeyen bişey olursa kesinlikle uyarırım insanları ve kimseyede öyle hizmet etmeye niyetim yok durumum müsaitse yaparım bi kahve yada bi çikolata tutarım oldu bitti die düşünüorum o kalmaya gelen insanlarıda anlamıyorum yani yeni doğum yapmış kadının evinde ne işi var.sen ve bebişin herşeyden önemli.sıkma canını.bu günlerinin tadını çıkar

eğer emziriyorsan, anne sütü antibiyotik gibi bebeği koruyor, hiç endişe etme. küçükler falan ama onlar bizden daha dayanıklılar emin ol. eğer bulaşsaydı sana da bulaşırdı şimdiye kadar, 24 saat geçti, bir şey yok demişsin ya, olmaz bundan sonra inş. ama eğer olursan da yavrunu korumak için maske kullanabilirsin. yani üzme kendini, moralini yüksek tut.
zaten lohusalık başlı başına bir sıkıntı, bir de böyle düşüncesiz insanlar yok mu... insanın sinirleri tavan yapıyor, haklısın ama moralli olmaya çalış. Rabbim bu insanlara da düşüncelilik, nezaket, akıl fikir ihsan eylesin yani. çok şükür çevremde böyleleri olmadı, iş arkadaşlarım da ben ve bebek toparlanalım diye çook sonra, kızım 5 aylık falanken geldiler. annem, kayınvalidem gibi en yakınlarım bile bebeği küçükken hiç öpmediler, benim öpmeyin dememe gerek kalmadı çok şükür. düşüncelilik başka bir şey gerçekten.

Back