Canim rahim icinde bir oluşum gorulduyse dis gebelik degildir. Mujtemelen kese gelişmedi ve doktor kendiliginden düşmesini bekliyor. Bu tarz durumlarda kendolignden düşer zaten daha 5 haftalik gebelik oldugu icin de canın yanmaz. Düşmezse eger cok basit bir operasyonla kese alinir, gebelik haftası cok kucuk oldugu icin belki operasyona bile gerek kalmaz bir ilac verilip dusuk yapman sağlanır. Dusukde de parca gelmez kucuk bir kanama olur agri da cok az olur ya da hiç olmaz agri.Merhaba arkadaşlar bugün gebeliğin 5. Haftasiydi hiç bir ağrı olmadan kahverengi kanamam oldu acile gittim doktor beta hcgye bakarak dış gebelik olduğunu soyledi ve kürtaj yapacağını söyledi daha sonra başka bir hastaneye gittim alttan ultrasonla bakıldı (kanamam devam ediyordu kahverengi) gebeliğin rahimde olduğunu ama kesenin buyumedigini ve düşük olduğunu söyledi. 1 hafta sonra tekrar gelmeemi ve tekrar ultrasonla bakacağını söyledi eğer gebelik kendiliğinden sonlanirsa kürtaj yapmayacağını söyledi. Korkuyorum açıkçası başına böyle bir şey gelen var mı ? Yada bilgisi olan?
Geçmiş olsun 2 kez düşük yaşadım ilk başlarda kahverengi sonra normal kanamaya dönüyor inşallah en hafif şekilde atlatirsiniz rabbim bundan sonra sağlıklı bebisler versin inşallahMerhaba arkadaşlar bugün gebeliğin 5. Haftasiydi hiç bir ağrı olmadan kahverengi kanamam oldu acile gittim doktor beta hcgye bakarak dış gebelik olduğunu soyledi ve kürtaj yapacağını söyledi daha sonra başka bir hastaneye gittim alttan ultrasonla bakıldı (kanamam devam ediyordu kahverengi) gebeliğin rahimde olduğunu ama kesenin buyumedigini ve düşük olduğunu söyledi. 1 hafta sonra tekrar gelmeemi ve tekrar ultrasonla bakacağını söyledi eğer gebelik kendiliğinden sonlanirsa kürtaj yapmayacağını söyledi. Korkuyorum açıkçası başına böyle bir şey gelen var mı ? Yada bilgisi olan?
İlk doktor ultrasona çekmeden dış gebelik dediİlk doktor rahim içinde bir oluşum görmediğini mi söyledi?
Agrim var kanamam da var baya dünden beri kişiye göre değişiyor demekkiCanim rahim icinde bir oluşum gorulduyse dis gebelik degildir. Mujtemelen kese gelişmedi ve doktor kendiliginden düşmesini bekliyor. Bu tarz durumlarda kendolignden düşer zaten daha 5 haftalik gebelik oldugu icin de canın yanmaz. Düşmezse eger cok basit bir operasyonla kese alinir, gebelik haftası cok kucuk oldugu icin belki operasyona bile gerek kalmaz bir ilac verilip dusuk yapman sağlanır. Dusukde de parca gelmez kucuk bir kanama olur agri da cok az olur ya da hiç olmaz agri.
İlk doktor ultrasona çekmeden dış gebelik dedi
İlk doktor resmen suratıma aynen bunu söyledi ikinci doktor alttan ultrasonla baktı gebelik rahimde ama sağlıklı değil dediAma olmaz ki öyle. Ultrasondan sonra yorumda bulunması gerekmez miydi. Rahim içiyse düşük olur. Bakmadan dış mı iç mi nasıl bilecek
İlk doktor resmen suratıma aynen bunu söyledi ikinci doktor alttan ultrasonla baktı gebelik rahimde ama sağlıklı değil dedi
Evet beni o kadar çok korkuttuki zaten ilk gebeliğim 2. Gittiğim doktorda ultrason aletini cikarmasiyla her yer kan oldu kadın hemen korkma bu çok normal düşük yapiyosun korkacak hiç bişey yok diyerek beni sakinleştirdi gerçekten bazen doktorlar çok vicdansız olabiliyorSen birinci doktorun söylediğini unut. Bak benim de başıma böyle bişey geldi. Betada gebelik göründü, sonra sağlıksız olmaya başladı. Doktor vajinal ultrasona soktu rahimde kalınlaşma var rahim içi bir durum görünüyor ancak düşüyor dedi. Ve beta gitgide azalarak bitti bende ağrılı bir kanama geçirdim. Hiç bakmadan etmeden dış gebelik demek doğru olur mu.
Evet beni o kadar çok korkuttuki zaten ilk gebeliğim 2. Gittiğim doktorda ultrason aletini cikarmasiyla her yer kan oldu kadın hemen korkma bu çok normal düşük yapiyosun korkacak hiç bişey yok diyerek beni sakinleştirdi gerçekten bazen doktorlar çok vicdansız olabiliyor
Çok teşekkür ederim :)Değerleri düzensiz görünce dış gebelik olabilir demiştir belki sen o an korku panikle dış gebelik diye duymuşsundur. Onlar da insan, yanlışıklık olabilir. O sebeple tek doktorda kalmamak iyi oluyor.
Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?