Düşük yapıyorum?

Susuuuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2022
174
144
33
26
Merhaba arkadaşlar bugün gebeliğin 5. Haftasiydi hiç bir ağrı olmadan kahverengi kanamam oldu acile gittim doktor beta hcgye bakarak dış gebelik olduğunu soyledi ve kürtaj yapacağını söyledi daha sonra başka bir hastaneye gittim alttan ultrasonla bakıldı (kanamam devam ediyordu kahverengi) gebeliğin rahimde olduğunu ama kesenin buyumedigini ve düşük olduğunu söyledi. 1 hafta sonra tekrar gelmeemi ve tekrar ultrasonla bakacağını söyledi eğer gebelik kendiliğinden sonlanirsa kürtaj yapmayacağını söyledi. Korkuyorum açıkçası başına böyle bir şey gelen var mı ? Yada bilgisi olan?

İlk doktor rahim içinde bir oluşum görmediğini mi söyledi?

Canim rahim icinde bir oluşum gorulduyse dis gebelik degildir. Mujtemelen kese gelişmedi ve doktor kendiliginden düşmesini bekliyor. Bu tarz durumlarda kendolignden düşer zaten daha 5 haftalik gebelik oldugu icin de canın yanmaz. Düşmezse eger cok basit bir operasyonla kese alinir, gebelik haftası cok kucuk oldugu icin belki operasyona bile gerek kalmaz bir ilac verilip dusuk yapman sağlanır. Dusukde de parca gelmez kucuk bir kanama olur agri da cok az olur ya da hiç olmaz agri.

Eltimin başına geldi yeni.O da o haftalarda düşüemeye başladı.Ona üzüm gebelik demişler.Kan değeri 27000 lere çıkmıştı.10 gün kanaması oldu.Sonra rahim tam temizlenmediği için kürtaj oldu.Aynı gün hayatina devam etti.
Geçmiş olsun.İstiyorsanız sonrası saglikli gebelik olsun inşallah.

Geçmiş olsun 2 kez düşük yaşadım ilk başlarda kahverengi sonra normal kanamaya dönüyor inşallah en hafif şekilde atlatirsiniz rabbim bundan sonra sağlıklı bebisler versin inşallah

Gecmis olsun canim bende aynisini iki defa yasadim iki gün agrisiz kanamam oldu ucuncu gün agir bir sanciyla lavaboya gitigimde küçük bir parca dusdugunu fark etim onunla beraber sancim tamamen gecti ve normal kanamayla bittiAllah saglikli bebisler nasip etsin insallah

Agrim var kanamam da var baya dünden beri kişiye göre değişiyor demekki

İlk doktor ultrasona çekmeden dış gebelik dedi

Ama olmaz ki öyle. Ultrasondan sonra yorumda bulunması gerekmez miydi. Rahim içiyse düşük olur. Bakmadan dış mı iç mi nasıl bilecek

Ama olmaz ki öyle. Ultrasondan sonra yorumda bulunması gerekmez miydi. Rahim içiyse düşük olur. Bakmadan dış mı iç mi nasıl bilecek
İlk doktor resmen suratıma aynen bunu söyledi ikinci doktor alttan ultrasonla baktı gebelik rahimde ama sağlıklı değil dedi

İlk doktor resmen suratıma aynen bunu söyledi ikinci doktor alttan ultrasonla baktı gebelik rahimde ama sağlıklı değil dedi

Sen birinci doktorun söylediğini unut. Bak benim de başıma böyle bişey geldi. Betada gebelik göründü, sonra sağlıksız olmaya başladı. Doktor vajinal ultrasona soktu rahimde kalınlaşma var rahim içi bir durum görünüyor ancak düşüyor dedi. Ve beta gitgide azalarak bitti bende ağrılı bir kanama geçirdim. Hiç bakmadan etmeden dış gebelik demek doğru olur mu.

Evet beni o kadar çok korkuttuki zaten ilk gebeliğim 2. Gittiğim doktorda ultrason aletini cikarmasiyla her yer kan oldu kadın hemen korkma bu çok normal düşük yapiyosun korkacak hiç bişey yok diyerek beni sakinleştirdi gerçekten bazen doktorlar çok vicdansız olabiliyor

Değerleri düzensiz görünce dış gebelik olabilir demiştir belki sen o an korku panikle dış gebelik diye duymuşsundur. Onlar da insan, yanlışıklık olabilir. O sebeple tek doktorda kalmamak iyi oluyor.

Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…