Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Arkadaşlar benim de 2gebelik kaybım var ve Ankara da bi doktor arıyorum,testler istenecekmiş,önerisi olan var mı ?
Bu arada ben de 1ay arayla toplam 4tane dvit ampul içtim,eksikliğinde gebe kalamama olabiliyormuş diye okumuştum

BEN DE DEMİR EKSİKĞİ VAR AMA DOKTOR ÖNEMLİ DEĞİL DÜŞÜKTEN SOONRA TEST YAPTIRDIM DOKTOR YETERLİ DEDİ GEBELİĞE ENGEL DEĞİLK DEDİ AMA

Geçmiş olsun canım.Üst üste 3 tekrarlayan düşükte genetik inceleme yapılması gerekiyor.Üniversite hastanesinden hematoloji bölümüne randevu al.Pıhtılaşma testleri yapılsın.Oranın kadın doğum bölümüne de git rahim filmi çekerler.Sonuca göre tekrar gebelik düşün.Öncesinde aparsan oda kötü sonuçlanabilir ve üreme hızını düşürür.Önce testlerini yaptır.Ben kürtajdan 36 gün sonra adet oldum 2-3 gün sürdü ve kanamam az oldu.

Canım ya yazdığın kafama takıldı şu açıdan, ben çocuk sahibi olmaya karar verince korunmadığımız ilk ay hamile kaldım gelişmediği için kürtaj oldum, 3 ay ara verdik sonraki ay denedik yine ilk denemede hamile kaldım ama kimyasal oldu. Sonra 1 ay ara verdik, 3 ay doğal yollarla, 1 ay klomen ve çatlatma iğnesiyle denedik hamile kalamıyorum, bu ay 2.denemem klomenle. Acaba arka arkaya hamile kalmış olmam yüzünden mi şimdi kalamıyorum...

Canım ya yazdığın kafama takıldı şu açıdan, ben çocuk sahibi olmaya karar verince korunmadığımız ilk ay hamile kaldım gelişmediği için kürtaj oldum, 3 ay ara verdik sonraki ay denedik yine ilk denemede hamile kaldım ama kimyasal oldu. Sonra 1 ay ara verdik, 3 ay doğal yollarla, 1 ay klomen ve çatlatma iğnesiyle denedik hamile kalamıyorum, bu ay 2.denemem klomenle. Acaba arka arkaya hamile kalmış olmam yüzünden mi şimdi kalamıyorum...
Canım bunu ancak jinekolojik muayene ile saptayabilirler.Senin bahsettiğin bu belirtiler tamamen pıhtılaşmayu gösteriyor.Öncelikle kan pıhtılaşması olum olmadığını araştırmalısın üniversite hastanesine gidip hematolojiye 3 kere tekrarlayan gebelik kaybını bildirirsen trombofoli paneli testini yaparlar. 3 kere demezsen yapmazlar testi haberin olsun.Duruma göre doktorun rahim filmi de isteyebilir.Bence testlerini yaptırmadan gebe kalmaya çalışma.Bunca uğraşının üstüne onu da kaybedersen hem bedenin hem psikolojin daha çok zarar görür.Allah sağlıklı yavrular nasip etsin.

Canım bunu ancak jinekolojik muayene ile saptayabilirler.Senin bahsettiğin bu belirtiler tamamen pıhtılaşmayu gösteriyor.Öncelikle kan pıhtılaşması olum olmadığını araştırmalısın üniversite hastanesine gidip hematolojiye 3 kere tekrarlayan gebelik kaybını bildirirsen trombofoli paneli testini yaparlar. 3 kere demezsen yapmazlar testi haberin olsun.Duruma göre doktorun rahim filmi de isteyebilir.Bence testlerini yaptırmadan gebe kalmaya çalışma.Bunca uğraşının üstüne onu da kaybedersen hem bedenin hem psikolojin daha çok zarar görür.Allah sağlıklı yavrular nasip etsin.

sağolasın canım ben bütün o testleri kontrolleri yaptırdım, özele gittiğim için 3 kere olmasını beklemek zorunda kalmadık. Mthfr heterozigot çıktı pıhtılaşma problemi olarak sadece, onun için de coraspin kullanıyorum. Şimdi hamile kalamıyom ama doktora sorunca şansa dedi, bazen birden kalırsın bazen uzun süre kalamazsın dedi...

sağolasın canım ben bütün o testleri kontrolleri yaptırdım, özele gittiğim için 3 kere olmasını beklemek zorunda kalmadık. Mthfr heterozigot çıktı pıhtılaşma problemi olarak sadece, onun için de coraspin kullanıyorum. Şimdi hamile kalamıyom ama doktora sorunca şansa dedi, bazen birden kalırsın bazen uzun süre kalamazsın dedi...
tabikide öyle.1 seneyi geçerse ancak tedaviye gerek görülür.bide çok kafaya takmamak lazım hayatım.Hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin Allahım.Inşallah tez zamanda müjdeli haberlerini verirsin bize canım.

arkadaslar öncelıkle herkeze merhaba demek istiyorum,gecen ay maalesef basımdan talıhsiz bi olay gectı ,cok istedıgım bebeğimi düşürdümsenağlamasenağlamasenağlama ama umudumu hiç kaybetmedım ve benım gıbı düşük yapan , tekrar hamıle kalmak için can atan arkadaslarla derdımızı paylasıp:1hug: umutla beraberce beklemek istiyorum.hem derdımızı paylasalım hem umutla bekledıgımız aylarda bırbırımıze ortak olalım........ a.s. a.s. a.s.[/

Gecmis olsun herkese allah en yakin zamanda bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin...benim patoloji sonucum.cikti uzum gebeligiymis henuz doktorlar gorusmeye gitmedim ama cok merak ediyorum biraz arastirma.yaptim.hic de ic acici degil boyle bir durumda olan varmi

Back