Düşük ve PCO

mariecurie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2010
802
0
96
İstanbul
Merhaba doktor bey,

Evlendikten sonra korunma amaçlı doğum kontrol hapı kullanmaya başladım ve yaklaşık 2-2,5 sene doğum kontrol hapı kullandım. Hapları bıraktıktan sonra adet görememeye başladım ve doktora gittim. Doktorum bende polikistik over olduğunu söyledi ve adet görebilmem için bana farlutal verdi. Hamile kalmayı düşünmeye başlayınca benden hormon ve şeker tahlilleri istedi. Hormonlarım olması gerektiği gibiydi fakat tokluk şekerimi biraz düşük buldu. (Referans değerler 70 - 120 mg/dl iken benimkisi 79,4 çıkmış). Bunun üzerine doktor bana diaformin (sabah) ve glucobay (öğlen-akşam) verdi. Bu şeker ilaçlarından ürktüm ve bir başka doktora daha gittim. Bu gittiğim doktor bende tam olarak polikistik over olmadığını söyledi, yediklerine dikkat et aç kalmamaya çalış dedi hemen akabinde (ilk denememizde) hamile kaldım. Mart 2010da başlayan hamileliğim Mayıs 2010da düşükle sonuçlandı. Düşükten sonra biraz araştırınca bu düşüğün Polikistik overle alakalı olduğunu öğrendim, Diaformin ve Glucobayı kullanmaya başladım. Son gittiğim doktor bana klomen verdi. 3 ay boyunca günde 2 adet olmak üzere kullanacaksın eğer hamile kalmazsan daha başka bir tedavi uygulayacağız dedi. Fakat klomeni kullanırken yumurta takibi yapacağız falan demedi. Klomen kullanırken yumurta takibi yapması gerekmez miydi? Ya da klomenle beraber çatlatma iğnesini de vermesi gerekmez miydi?

Şimdiden teşekkürler

Merhaba ,

Yumurta büyütme tedavilerinde folükül gelişiminin takip edilmesi gerkirse çatlatma iğnesi kullanılması daha sağlıklı bir yöntemdir.PCO larda evet düşük riski biraz daha fazladır.Bu nedenle gebeliğin ilk birkaç ayında şekerle ilgili ilaçlara biraz daha devam edilmesi uygun olur.

İyi günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…