Düşük sonrası psikoloji tekrar çocuk istersem sağlıksız mı olur düşüncesi

umayela

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
422
104
Merhabalar yaklaşık bir buçuk ay önce 7 haftalık düşük yaptım. Düşük anında yaşadığım acı ağrı üzüntü tarifi yok gerçekten. İkinci bebeğim olacaktı ve ne zamandır istiyorduk tam tedavi için doktora gidecekken varlığını öğrenmiştim çok sevinmiştim alacağım kıyafetlere yapacağım odaya kadar düşünmüştüm bir kaç hafta içinde sonra düşük olunca o üzüntü hala içimden gitmiyor. Yeniden bebek isteme konusunda çok kararsızım. Birde bu düşük için sağlıksız bebek düşer gibisinden konuşanlar oldu yeniden bebeğim olursa engelli veya sağlıksız olur mu diye korkuyorum (iki tane zihinsel ve yarı bedensel engelli kardeşim var biri zor doğumdan beyin oksijensiz kalmış sonrasında da soğuk havale geçirip engeli kalıcı olmuş diğeri de erken doğum ile beyni gelişmediği için engelli olmuş) ilk bebeğimde bu düşünceler hiç aklıma gelmemişti bile ama şimdi düşüğün etkisi ile mi böyle bilmiyorum ama kafamda her türlü düşünce var ne gelirse rabbimden tabi ki kabulüm ama psikolojim çok bozuk yıpranmış hissediyorum nasıl iyileşirim ne yapıp kafamı dağıtırım hiç bilmiyorum yardım 🤲🏻

Buraya yazmak bile beni biraz rahatlattı psikolojik destek mi almalıyım acaba

O sorular hepimizin aklına geliyor
Sizin ailede olunca bu korkular çok normal
Bence bir uzman yardımı alın o psikoloji çok zor

X