merhaba benim kafam takılan bir soru var yardımcı olursanız sevinirim. Ben daha önce düşük yaptım ve 2 ay sonra yine hamile kaldım Şuan 7. haftam bebeğin kalp atışları normal doktorum düşük olmasın diye coraspin verdi. Ama coraspinin içeriğinde hamilelerin kullanması sakıncalıdır diyor gerçekten kafamı karıştırdı. Düşükten sonra hamile kalan ve coraspin kullanan var mı aranızda? Ve şuan da adet sancılarım var acaba düşük işareti mi?
Coraspini birdestek gibidusun dolaşımını rahatlatıyor.. Pıhtılaşma problemi olanlardacoraspin yetmiyor zaten iğne takviyesi de yapılıyor. Zaten bak çok şukur7. Haftana gelmisşin kalp atışlarını daduymuşsun, Allahın izniyle birşey olmayacak bundan sonra lutfen stresyapma..ama ah şu korkular... Bebeğimin odasını hazırlarken bile mutlu değildim hep birşey olacak sanıyordum. Bak 2 yaşını dolduracak 3 ay sonra... Lutfen çok zor biliyorum ama psikopata bağlamayın.doktorunuzaguvenin inanın ve devam edin...merhaba benim kafam takılan bir soru var yardımcı olursanız sevinirim. Ben daha önce düşük yaptım ve 2 ay sonra yine hamile kaldım Şuan 7. haftam bebeğin kalp atışları normal doktorum düşük olmasın diye coraspin verdi. Ama coraspinin içeriğinde hamilelerin kullanması sakıncalıdır diyor gerçekten kafamı karıştırdı. Düşükten sonra hamile kalan ve coraspin kullanan var mı aranızda? Ve şuan da adet sancılarım var acaba düşük işareti mi?
karar verdim yaptırcam ama yapan yer bulamıyorum, üniversiteninki artık yapmıyormuş, büyük özel bi hastane var orası ücretli yapıyor ona yaptırcaktım sıra bile alamadım eylüle anca gün veriyor, oda yapıp yapmıcakları da belli deil, başka şehirde yaptırcam mecbur, ya izine gittiğimde memleketimde şansımı denicem, yada yakın bi şehre gidip yaptırcam kromozom ve trombofili testlerini,1000 tl rakamla ,
ya kızlar ben hala adet olmadım. Kürtajmin üzerinden 40 gün geçti ve daha ilk adetimi olmadım. Dün kan testi yaptırdım değerler sıfırlanmis bişey çıkmadı. 1 hafta sonra tekrar kan testi yapalım dedi doktor. Ne olabilir ya korkuyorum artk
60 gunu gecmedikce.. sıkıntı yokmuşş cnm burada 50 gun sonra olanlar bile olmuş... bırazdaha bekle. ben yırmı gun snra oldum ama kafama takmıodum nezaman olurum. dıyeee sende oyle yapp.. umarım bıran evvel olur yenıden hamile kalırsn...
Sabır Allahmbeklemekte çok zor canım ya bilgin için çok sağol. Ben korunmuyorumda ne bilim bebek diye düşünmüştüm. Çünkü ilk hamileliğimde ki belirtileri yaşıyorum şu an
tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? kürtaj sonrası yada düşük sonrası hemen test yaptırdınızmı ? ( genetik ) - kromozom , yada pıhtılaşma testi yada başka bişy, ilk gebeliğimdi kalbi durdu, 3.ayım dolunca tekrar denicem ama testi yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım bilemedim, bu hafta yaptırmak istiyorum ama kafam karıştı yardımcı olun lütfenSİZCE YAPTIRILMALI MI BU TESTLER , YOKSA YAPTIRMAYINCA DA SAGLIKLI Bİ ŞEKİLDE DOGUMA KADAR GELİNİYORMU ?
Canım öncelikle hamileliğin hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah. İçin rahat değilse bir başka dra daha danış bence ama coraspini pıhtılaşma problemi olanlar kullanıyor diye biliyorum. Düşüğü önlemesi içinse progestan kullanılıyor. Adet sancısı gibi sancı bu dönemde oluyor ben her tuvalete kan göreceğim korkusuyla giderdim ama dr adet sancısına benzer sancı ve doluluk hissi normal demişti.
Coraspini birdestek gibidusun dolaşımını rahatlatıyor.. Pıhtılaşma problemi olanlardacoraspin yetmiyor zaten iğne takviyesi de yapılıyor. Zaten bak çok şukur7. Haftana gelmisşin kalp atışlarını daduymuşsun, Allahın izniyle birşey olmayacak bundan sonra lutfen stresyapma..ama ah şu korkular... Bebeğimin odasını hazırlarken bile mutlu değildim hep birşey olacak sanıyordum. Bak 2 yaşını dolduracak 3 ay sonra... Lutfen çok zor biliyorum ama psikopata bağlamayın.doktorunuzaguvenin inanın ve devam edin...
Sağol canım. Doğru söylüyorsun bu korkuları yenmek lazım. Her şey Allah'ın takdiri ,lütfu demek ve ondan gelene razı olup çokta panik olmamak gerek. Birkere düşük tecrübesi yaşayınca endişelenmemek elde değil tabii ama dediğin gibi psikopata bağlamamak lazım :))
geçmiş olsun canim, bende 20 mayısta kürtaj oldum, 2. adetim yeni bitti 3. yü bekliyorum kesinlikle yasak dedi doktor 3 ay boyunca, yaklaşık bir ay sonra gittiğimde doktor biraz toparlanmış fena değil demişti , bugün yada yarın soğan kürüne başlıcam inş , sonra incir , bu süreçte testlerimi yaptırabilirsem yaptırcam yoksa tekrar denicem şansımı napiyim, yok doktorlar yönlendirmeden olmuyor , ya illa sevk etcek yada yazıp vercek , yoksa kendi başına çabala çabala zor yani, şehir şehir test yaptırcak yer arıyoruz rezaletBende 31 mayısta kalbi durduğu için bebeğimi kaybettim. Kürtaj oldum. O zaman baya bi sordum heryere test yaptırsam mı diye. Çünkü acım çok çok tazeydi ve ikinci kez aynı şeyi yaşamadan tedbir almak istedim ama bir türlü ayarlayamadım ve yaptıramadım. Sadece hamilelik için doktora gittiğimde smear, kan sayımları ve tiroid testleri yapmışlardı o kadar. Doktorum kürtaj sonrası 2 ay korunmalısınız demişti. Ama 1 ay sonra kontrole gittiğimde rahim kendini toparlamış dedi. Verilen genel rakamlardır 3-5 ay. Ama kontrole gittiğinde doktorun rahim kendini toparlamışsa zaten korunmayı bırakabilirsin diyor. Kişiden kişiye değişen bir süreç. Kimisi çabuk toparlanır. Kimisi daha geç toparlanır. Tahlil meselesine gelince de yaptırmıycam sanırım. Rabbime emanet ettim kendimi ve bebeğimi. Verirse Rabbim verir elbet diyorum. Hakkımızda hayırlısı.
aaa oylemı cnm hiç korunmadıysan hamilede olabilirsin.. kurtajın ılk gunu adetın ılk gunu sayılıyormuşş.. gunun gectıgıne gore hamilede olabilirsn cunkı hamile kalan cok oluyormuşş boylede tabı ne desek.. bos al bir test varsa cıkar yoksada stresten kurtulursun cnmbeklemenın zorr oldugunu cok ıyı bılıyorum.. inş.. hamilesındr ve aynı seylerı yasamazsn
Inşallah tatlım inşallah.. Ama kan testi yaptırdım çıkmadı işte 1 hafta sonra tekrar yapalım dedi doktor
Güzelll haberlerinii bekliiyoruzz cnm hakkında hayırlısı olllsun.... umarım arzu ettiğin bebişine biran evvel kavusursun.. olmasada uzulme.. rabbım vaktı zamanı gelınce verir.. hıı bende suan coook huzursuzum bir daha hamile kalabilecekmiyim.. yada kaldım dıyelımm ya tekrar bebegımın kalbi durursa.. dıye cook endıselııyım.... bılmıyorum coook zor hem bedenen hem ruhen buyukk çökuntuye ugruyoor ınsan ama derdi veren dermanınıda verıyor dıyorum.. halimize coook sukur.. allah daha buyuk acılar yasatmasn
geçmiş olsun canim, bende 20 mayısta kürtaj oldum, 2. adetim yeni bitti 3. yü bekliyorum kesinlikle yasak dedi doktor 3 ay boyunca, yaklaşık bir ay sonra gittiğimde doktor biraz toparlanmış fena değil demişti , bugün yada yarın soğan kürüne başlıcam inş , sonra incir , bu süreçte testlerimi yaptırabilirsem yaptırcam yoksa tekrar denicem şansımı napiyim, yok doktorlar yönlendirmeden olmuyor , ya illa sevk etcek yada yazıp vercek , yoksa kendi başına çabala çabala zor yani, şehir şehir test yaptırcak yer arıyoruz rezalet
Amin canım aminn . Aynı şeyleri düşünüyorm bende çok korkuyorum Rabbim yardımcımız olsun inşallah olur ve sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?