düsük sonrasi hamile kalanlar...

Slmm kızlarr önceliklee... hepinize gecmiş olsun bende 06.19.2013de kürtaj oldum bebegımın kalbi durmuştu.. ilk düşüğümdü doktorum eşim ve benden genetik testler istedi yaptırdık.. benım sonuclarım cıkmıs fakat hala maillemediler.. umarım sıkıntı yoktur.. kurtajdan yirmi gun sonra adet gördüm 7 gun surdu cok sancılıydı doktor.. ıkı ay korunma vermişti fakat bizz adet bıtımınden ıkı gun sonra kaza ile korunamadık... tamda yumurtlama dönemınden bır gun onceydı.. umarım hamile kalmam.. aslında cook istiyorum fakat korkuyorumda hesaplara göre 6 agustosta adet gorecegım bakalım ıns bir aksilik cıkmaz cunkı aynı seyleri yasamaktan endişeliyim.. umarım rabbım ısteyen herkese verır..

1.kürtajdan 4 ay sonra tekrar hemile kaldım 2,kürtaj oldum 6 ay sonra tekrar oldu ve sağlıkla doğurdum rabbim inş gönlüne göre versin

allah analı babalı büyütsün inş. canm , sana sorum olcaktı , 1. düşükten sonra herhangi bi test yaptırdın mı pıhtılaşma felan ? kromozom yada başka bi test, yada 2. den sonra yaptırdınmı, bi sebebi varmıymış ? bide neye dikkat ettin son bebeğinde düşmemesi için?

canim aynı durumda ayni duyguları ve endişeleri yaşıyordum geçen hafta , hatta betam da düşmemişti günümde 5 gün gecikince çok tırstım açıkçası yasağı deldim diye, 1,5 ay da c grubu antibiyotik içmiştim o yüzden stresliydim çok, ama 5 gün gecikmeden sonra adetimi oldum rahatladım sakin ol tatlım galiba taktıkça gelmiyor

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? kürtaj sonrası yada düşük sonrası hemen test yaptırdınızmı ? ( genetik ) - kromozom , yada pıhtılaşma testi yada başka bişy, ilk gebeliğimdi kalbi durdu, 3.ayım dolunca tekrar denicem ama testi yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım bilemedim, bu hafta yaptırmak istiyorum ama kafam karıştı yardımcı olun lütfen SİZCE YAPTIRILMALI MI BU TESTLER , YOKSA YAPTIRMAYINCA DA SAGLIKLI Bİ ŞEKİLDE DOGUMA KADAR GELİNİYORMU ?

mrb canım benim 3.tüp bebekti malesef eşimde sprem azlığı var diye tüp bebek yapıldı bana tahlil 2 bebekte de yapılmadı yapılsa belki 2 bebeğimde yaşardı pıht.sebebi ile yapılan tahliller var pt, ptt gibi basit bir kanla anlaşılan tahlili bana yapmadılar (

Tatlım bende 7 ocakta zorunlu kürtaj yaşadım üzerinden 5 aydan fazla zaman geçti fakat ben hala cesaret edemiyorum :S

CANİM ZAMAN GEÇİYOR , BENDE İLK KÜRTAJ OLDUGUM ZAMAN SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM , SONRA BAKTIM KK DAN , KİMİSİ İLK AY KALMIŞ DOGURMUŞ KİMİSİ 1 SENE BEKLEMİŞ YİNE ÖLMÜŞ, HİÇ BELLİ OLMUYORMUŞ YANİ, SALIVER KENDİNİ O GÜZEL DUYGULARI BİR DAHA YAŞAMAK GİBİSİ VARMI, DUA ET BOL BOL, KONTROLÜNE GİT YAP ÇOCUGU, HEM İLK SEFERDE OLCAKMI O DA VAR, ZAMAN KAYBETME BENCE BİR AN ÖNCE ÇALIŞMALARA BAŞLA, BENDE 3. ADETİMİ OLUYUM HEMEN DENİCEM VALLA KIZ KASMA KENDİNİ DUALARINI OKU KOYVER GİTSİN, GELSİN BEBİŞİN

canim geçmiş olsn çok , bana da hiç bişy yapmadılar söylemedilerde , ben kendim yaptırmak istiyorum pt felan bilmiyorum bile, bu hafta yaptırayım diyorum bakalım hayırlısı

kan pıhtılaşması var ailemde bende de olabilir diyin artık nerdeyse aile hekimleri bile yapıyr basit bir tahlil allah yaşatmasın ama önlemini alırsın

canımmm bence kesinlikle yaptırmalısın.. benım sonuclarım cıktı şimdi hepsi normal içim rahatladı enazından biliyorumkii sorun bende değil.. ama şimdide eşiminkilerii merakla beklliiiyorum.. sende yaptır enazından bır rahatsızlıgın varmı yokmu ogrenırsın bırdaha yasamamak ıcın tum cabamız.. takdir yaradanın umarım herkes.. gönlune su serpicek bir evlada kavusur.. ve sanırım haklısın taktıkca gelmıyooor :))

Kızlarr... bu benimm doktorum düşük ile ilgili.. bazı bilgiler verıyorr.. gözatmak ıstersenız lınklerını verdım.. umarım işinize yarar...

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaslar oncelikle şunu soyliyim sakın moralinizi bozmayın.. Bu zamanda inanın dusuk yapmadan doguran nadir goruyorum. Ben 3 kez dusuk yaptım, ikisşnde kurtaj olmak zorunda kaldım. Hepsinin ardından da yine sorunsuz gebe kaldım. Benim doktorum şkinci dusukten sonra arastırma yoluna gitmişti ve pıhtılaşma çıkmıştı bende. İnşallah ikinci kayıplatınızı yaşamayın ama olursa da mutlaka kontrol edilmeli tedbir alınmalı yoksa bizim gibi ilk üç ay kayıplaı değil daha ilerlemiş gebeliklerde çok daha yıkıcı kayıplara yol açabilir. Ma ilk dusuk herkeste olabiliyor ve ikincide çoğunlukla sorun çıkmıyor. Allah hepinizin gonlune gore versin...

kan pıhtılaşması var ailemde bende de olabilir diyin artık nerdeyse aile hekimleri bile yapıyr basit bir tahlil allah yaşatmasın ama önlemini alırsın

canim sadece genetik merkezi olan yerler yapıyor o da üniversite hastanelerinde oluyor ve belki büyük özel hastanelerde onuda 2-3 düşük olmadan yapmıyorlar, her pıhtılaşma sayılmıyor gebelikte ki farklı oluyormuş , kaç kez ameliyat oldum ondada yapılıyor o farklı oluyor , o yüzden o sonuçlarımız bi işe yaramıyor, şimdi üniversite hastanesi bile bakmıyormuş burda millet farklı şehirlere gidiyor artık, yaptırcaz ama yapan hastane bulamıyoruz kolay kolay yapmıyorlar çok fazla talep var , özelde de 1000 tl ücretle yapılıyor , keşke asmler yapıyor olsaydı ama tam teşekküllü hastaneler bile yapmıyor maalesef.

karar verdim yaptırcam ama yapan yer bulamıyorum, üniversiteninki artık yapmıyormuş, büyük özel bi hastane var orası ücretli yapıyor ona yaptırcaktım sıra bile alamadım eylüle anca gün veriyor, oda yapıp yapmıcakları da belli deil, başka şehirde yaptırcam mecbur, ya izine gittiğimde memleketimde şansımı denicem, yada yakın bi şehre gidip yaptırcam kromozom ve trombofili testlerini,1000 tl rakamla ,

çok saol canim benm çok moral verdin, bende şansa bırakmak istemiyorum , allah o acıyı bir daha yaşatmasın , bebeğin allahın izniyle yine olacağına inanıyorum ama sonuna kadar sağlıklı şekilde gelsin istiyorum, heriey Allahtan tabi, rabbim izin verirse pıhtılaşma olsa da bişy olmaz ,inş bişy yoktur , ailemde bildiğim kadar yok , genelde genetikmiş sanırım , toxoplazma çıkmadı şükür, bunada baktırmak istiyorum ama bakan hastane bulamıyoruz 3 milyon nüfuslu şehirde , rezalet .

3milyon nufus derken nerdesin bursada mı?? Bu iş kendi başına olmaz bir doktora gitmeli ve onun yonlendirmesiyle ilerlemelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…