- 30 Nisan 2022
- 94
- 2
- 38
-
- Konu Sahibi Teacherozlem
Oncelıkle sakin kalmalısınız, cok gecmıs olsun, cok fazla kanama yasadım gebelıgım boyunca, ilaclar genelde 12.haftaya kadar kullandırırlır, neden erken bıraktırmıs anlayamadım.. Kanama kahverengi ye donduyse korkmayın.. Her kanama düşük olacak dıye bısey yok.. İlaclarınızin saatine cok dıkkat edın, hormon ilacları oldugu ıcın saati saatıne almalısınız.. Tüp bebek, normal gebelıklere goree maalesef bıraz daha rısklı oluyor, o yuzden bolca dinlenin ıs yapmayın..Merhaba arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım 9 haftalık gebeyim dün sabah kanama başladı az miktarda hemen doktora gittim serum takıldı iğne yapıldı Progestan hapımı tekrar başladı doktor. Tüp bebek doktorum tüm progestanları yavaş yavaş kesmişti ve artık bana gelme yakında bir doktora git dedi(geçen pazar son progestanımı içtim) çarşamba da kanamam oldu bir gün öncesi mutfakta çok yordum kendimi belim çok ağrıdı acaba ondan mı oldu diye kendimi suçlamadan edemiyorum dünden beri kanama devam ediyor her tuvalete gittiğimde kesilmeye başlamıştı az az kahverengi şekilde peçeteye geliyordu, sabaha karşı tuvalete çıktım daha kırmızı ve daha çok geldi peçeteye şimdi yine kahve rengi şekilde peçeteye geliyor az değil tabi sildikçe geliyor biraz tuvalete de akıyor kahveye döndü çok korkuyorum daha önce başına gelen var mı sağlıkla evladını kucağına alan anneler destek mesajlarınıza çok ihtiyacım var dualarınıza da ne olur dua edin sağlıkla alayım kucağıma yavrumu (son olarak Allah tüp bebek doktorunun da insaflısına denk getirsin dün yazdım hocam kanamam var diye kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanmaya devam edeyim mi dedim bana artık soru sormuyorsunuz kendi doktorunuza sorun demez mi bir güzel paylamış beni Allah bir daha düşürmesin) bu doktorum ile bir haftadır tanışıyorum ama tüp bebek doktoru öyle mi sürecin başından beri her şeye hakim diyecek başka sözüm yok
Pıhtılasma bozukugu yoksa kan sulandırıcıyı bırakabilirsiniz, ben ilk kanamayı 5+3te yasadım, direk kestik oksaparı..Merhaba arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım 9 haftalık gebeyim dün sabah kanama başladı az miktarda hemen doktora gittim serum takıldı iğne yapıldı Progestan hapımı tekrar başladı doktor. Tüp bebek doktorum tüm progestanları yavaş yavaş kesmişti ve artık bana gelme yakında bir doktora git dedi(geçen pazar son progestanımı içtim) çarşamba da kanamam oldu bir gün öncesi mutfakta çok yordum kendimi belim çok ağrıdı acaba ondan mı oldu diye kendimi suçlamadan edemiyorum dünden beri kanama devam ediyor her tuvalete gittiğimde kesilmeye başlamıştı az az kahverengi şekilde peçeteye geliyordu, sabaha karşı tuvalete çıktım daha kırmızı ve daha çok geldi peçeteye şimdi yine kahve rengi şekilde peçeteye geliyor az değil tabi sildikçe geliyor biraz tuvalete de akıyor kahveye döndü çok korkuyorum daha önce başına gelen var mı sağlıkla evladını kucağına alan anneler destek mesajlarınıza çok ihtiyacım var dualarınıza da ne olur dua edin sağlıkla alayım kucağıma yavrumu (son olarak Allah tüp bebek doktorunun da insaflısına denk getirsin dün yazdım hocam kanamam var diye kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanmaya devam edeyim mi dedim bana artık soru sormuyorsunuz kendi doktorunuza sorun demez mi bir güzel paylamış beni Allah bir daha düşürmesin) bu doktorum ile bir haftadır tanışıyorum ama tüp bebek doktoru öyle mi sürecin başından beri her şeye hakim diyecek başka sözüm yok
Allah razı olsun sizden inşallah ben de sağlıkla alırım kucağıma daha sakinim dün çok ağladım üzüldüm korktum ama şu an diyorum nasibi varsa gelir dünyaya ama yoksa gelmez Allah’ım hayırlısı ile ve sağlıkla nasip eder inşallah ilaçlarımı alıyorum ve uzanıyorum sadece tuvalete kalkıyorum bugün de doktora gitsem mi acaba gece kırmızıya dönük kanama oldu ve biraz arttı diye korkuyorumOncelıkle sakin kalmalısınız, cok gecmıs olsun, cok fazla kanama yasadım gebelıgım boyunca, ilaclar genelde 12.haftaya kadar kullandırırlır, neden erken bıraktırmıs anlayamadım.. Kanama kahverengi ye donduyse korkmayın.. Her kanama düşük olacak dıye bısey yok.. İlacları izin saatine cok dıkkat edın, hormon ilacları oldugu ıcın saati saatıne almalısınız.. Tüp bebek, normal gebelıklere goree maalesef bıraz daha rısklı oluyor, o yuzden bolca dinlenin ıs yapmayın..
Doktorunuzu gercekten kınıyorum ben de.. Benım de gebelik takıbımı Baska bı doktor yaptı ama tüm sürecimi biliyordu tüp bebek doktorum, basıma bısey gelince arayıp konusuyordu moral veriyordu, Rabbım herkesın karsısına vicdanlı merhametli insanlar cıkarsın
Ona emin olamadılar iki sene önce bir kimyasal gebeliğim var bu sebeple pıhtılaşma bozukluğu olabilir diye kesmiyorlarPıhtılasma bozukugu yoksa kan sulandırıcıyı bırakabilirsiniz, ben ilk kanamayı 5+3te yasadım, direk kestik oksaparı..
Maalesef üzülmemek elde deıl, zar zor bulmusuz, ama sakın kalmak cok onemlı, nasibi varsa ne yapsanız da düşmez o bebek, yoksa da ne yaparsak yapalım kalmaz.. O yuzden yatacaksınız artık.. Ben 15 gunde bır dus alan arkadsımı bılıyorum, yemek yrmek dısında yataktan dogrulmayanı.. Ben bulasik makinesine bulasik bıle koymuyorum egıl kalk olmasın diye.. Sadece yemek yaptım, tencereyi kttele esım tasıyordu, bırlıkte yapıyorduk. Rabbım yardımcınız olsun..saglıcakla kucagınıza alırsınız ınsallahAllah razı olsun sizden inşallah ben de sağlıkla alırım kucağıma daha sakinim dün çok ağladım üzüldüm korktum ama şu an diyorum nasibi varsa gelir dünyaya ama yoksa gelmez Allah’ım hayırlısı ile ve sağlıkla nasip eder inşallah ilaçlarımı alıyorum ve uzanıyorum sadece tuvalete kalkıyorum bugün de doktora gitsem mi acaba gece kırmızıya dönük kanama oldu ve biraz arttı diye korkuyorum
Keske trombofılı panelini yaptırsaydınız,ama kımyasal gebelıgı hemen hemen her kadın yasıyor, pıhtılasmadan dolayı olacagını dusunmuyorumOna emin olamadılar iki sene önce bir kimyasal gebeliğim var bu sebeple pıhtılaşma bozukluğu olabilir diye kesmiyorlar
Merhaba benimde 2 haziranda kanamam oldu ozaman 6 +3 haftalık gebeydim . Sonra 1 hafta sonra kesildi 20 haziranda tekrar oldu acil gittim doktora bebek iyi ama kanama bölgesi gözüküyor önceden kalan bir kanama da olabilir dediler biraz önce yine doktordan geldim kanamamın rengi kırmızı olmustu herşey yolunda haberini aldım . 2. Tüp bebek tedavim ilk de pozitfdi ama 6 . Haftada kalbi durmustu . Ondan dolayı tedirgin oluyorum ama sanırım suanda yapacak birşey yok zaten 12 saat arayla progestron igne oluyorım göbekden transferim oldugundan beri . Siz nasılsınız durdumu kanamanız ? Suanda 9+3 haftalıgım biraz daha olabilir kanama dediler yapacak birşey yok diyorlar annemde beni 6 ay kanama ile dogurmus genetik olma ihtimalide var anlamadım dogrusu sabır edip bekliyorumMerhaba arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım 9 haftalık gebeyim dün sabah kanama başladı az miktarda hemen doktora gittim serum takıldı iğne yapıldı Progestan hapımı tekrar başladı doktor. Tüp bebek doktorum tüm progestanları yavaş yavaş kesmişti ve artık bana gelme yakında bir doktora git dedi(geçen pazar son progestanımı içtim) çarşamba da kanamam oldu bir gün öncesi mutfakta çok yordum kendimi belim çok ağrıdı acaba ondan mı oldu diye kendimi suçlamadan edemiyorum dünden beri kanama devam ediyor her tuvalete gittiğimde kesilmeye başlamıştı az az kahverengi şekilde peçeteye geliyordu, sabaha karşı tuvalete çıktım daha kırmızı ve daha çok geldi peçeteye şimdi yine kahve rengi şekilde peçeteye geliyor az değil tabi sildikçe geliyor biraz tuvalete de akıyor kahveye döndü çok korkuyorum daha önce başına gelen var mı sağlıkla evladını kucağına alan anneler destek mesajlarınıza çok ihtiyacım var dualarınıza da ne olur dua edin sağlıkla alayım kucağıma yavrumu (son olarak Allah tüp bebek doktorunun da insaflısına denk getirsin dün yazdım hocam kanamam var diye kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanmaya devam edeyim mi dedim bana artık soru sormuyorsunuz kendi doktorunuza sorun demez mi bir güzel paylamış beni Allah bir daha düşürmesin) bu doktorum ile bir haftadır tanışıyorum ama tüp bebek doktoru öyle mi sürecin başından beri her şeye hakim diyecek başka sözüm yok
Sonuç ne oldu acaba? 6+3 haftalığım akşam 8den gece 12ye kadar kanamam oldu yani toplasan ped doldurur gibi sanki regl gibiydi. Hastaneye gitmiştim doktor yatışa aldı hemen sabaha kadar gelmedi hala daha gelmedi şükürler olsun. İlk kanama gelince beta değerim 4872 çıkmıştı değerinde iyi dediler. 2 gün sonra yine baktık. Düşükse eğer değerin düşmesi gerekirmiş. Değerim 8850 çıktı. Doktorum düşük yok değerin iyi artmış dedi. Süreç çok korkutuyor. Tecrübeli arkadaşlar akıl verebilir mi? Sizler nasıldınız?Herkese merhaba 6.haftaya girdim bugün ve gece inanılmaz bşr karın ağrısıyla tuvalete kalktığımda kırmızı kanamam oldu ve ara ara devam etti. Canım çok sıkkın çok ta korkuyorum. Heeşey çok iyiydi hiçbir sıkıntım yoktu. Çokta dikkat etrim. Birden regl oldum sanki. Doktoruma yazdım kalp atışını henüz duymadığımız için beklememiz gerektiğini blirtti. Gerekli tüm ilaçları kullanıyorsun bu dönemde bunlar olabiliyor dedi. Cuma günü kalp atışı duymaya gideceğiz umarım sağlıklıdır şuan