Düşük mü boş gebelik mi lütfen bilgi verin yaşayan varmı benim gibi

Sunahakan

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2021
24
4
35
Kızlar merhaba son adet tarihim 5 Mart kan verdim 5 Nisan da 144.97 çıktı son adet tarihime göre şuan 6+3 olmam gerekiyor ayın 12 snde fakat doktora gittim keseyi gördü ama daha çok küçük dedi geç döllenme muhtemelen dedi ayın 17 şu kahverengi lekelenmem oldu sonra kasıklarımda yanma ve yok diyecek kadar az bir ağrı acile gttgmde evet kahverengi akıntı var ama kan değil dedi ultrason ile keseyi gördüler tekrar hcg istedi 387.5 çıktı yani değer olması gerektigi gibi yükselmemiş sabah hemen kendi doktoruna gttm muane etti kese var bu keseye rağmen değerin 2000 lerde olmalı belki gece çıkan sonuç yanlıştır dye tekrar hcg istedi 491 geldi arife günü tekrar kan ver gel dedi kahverengi lekelenmem var hala sizce düşük mü bu yaşayan varmı bebeğim düşüyor mu kendi doktorum da beni tatmin etmedi eğer düşükse ilaçla durdurmaya gerek yok dedi lütfen bilgisi olan bana dönüş yaparsınız lütfen 🙏🏻 çok sevirinim

Geçmiş olsun. Doktorunuzun dediği gibi, kesenin görülebilmesi için en az 2000 olması gerekiyor kandaki beta hcg değerinizin. Düşük yapıyor olsanız değerinizin düşmesi gerekirdi mantıken veya doktor kesede bozulma falan görürdü. sizin değeriniz az da olsa yükselmiş (aslında 17 sinde 380 18’inde 490 çıktıysa normal yükselmiş gibi, Beta hcgnizin iki günde ikiye katlanması, en kötü yüzde altmış kusür artması gerekiyor, sizinki bir günde yüzde kırk gibi artmış). Kese göründüğüne göre kimyasal veya dış gebelik de olamaz. Bence doktorun dediği gibi bir kez daha kan verip takip edin. Belki ilk tahliliniz yanlıştır, (kırmızı) kanamanız veya şiddetli ağrınız yoksa ümidinizi kesmeyin bence.

Geçmiş olsun. Doktorunuzun dediği gibi, kesenin görülebilmesi için en az 2000 olması gerekiyor kandaki beta hcg değerinizin. Düşük yapıyor olsanız değerinizin düşmesi gerekirdi mantıken veya doktor kesede bozulma falan görürdü. sizin değeriniz az da olsa yükselmiş (aslında 17 sinde 380 18’inde 490 çıktıysa normal yükselmiş gibi, Beta hcgnizin iki günde ikiye katlanması, en kötü yüzde altmış kusür artması gerekiyor, sizinki bir günde yüzde kırk gibi artmış). Kese göründüğüne göre kimyasal veya dış gebelik de olamaz. Bence doktorun dediği gibi bir kez daha kan verip takip edin. Belki ilk tahliliniz yanlıştır, (kırmızı) kanamanız veya şiddetli ağrınız yoksa ümidinizi kesmeyin

Gece 1 buçukta sonucu aldm 387 ydi sabah 11 de tekrar sonucu aldm 491 di kahverengi lekelenmem varla yok kadar azdı sonrasında çok az pempeye yakn geldi şimdide yine kahverengi ama kan değil yani ben anlayamıyorum kese 2000 lerden önce görünmüyor ise benim doktorum bana bugün gidince de resim verdi ayın 12 sindede keseyo gördüm dedi kızlar benm kafam çok karışık nolur dua edin üstteki ilk alttaki de bugün hatta büyümüş yani

Eklentiler

• IMG20230418123257.jpg
    IMG20230418123257.jpg
    109,5 KB · Görüntüleme: 186
kimyasala dönebilir bir anda kanamanız gelebilir. benim 5. haftada 250lere çıkmıştı (başka test vermedim) ve 4. haftadan beri hep kahverengi pembemsi akıntım vardı. 6. hafta dolan gün bir anda kanama başladı ve kimyasal oldu.

Gece 1 buçukta sonucu aldm 387 ydi sabah 11 de tekrar sonucu aldm 491 di kahverengi lekelenmem varla yok kadar azdı sonrasında çok az pempeye yakn geldi şimdide yine kahverengi ama kan değil yani ben anlayamıyorum kese 2000 lerden önce görünmüyor ise benim doktorum bana bugün gidince de resim verdi ayın 12 sindede keseyo gördüm dedi kızlar benm kafam çok karışık nolur dua edin üstteki ilk alttaki de bugün hatta büyümüş yani
Bir tuhaflık var gibi ama sizin değeriniz düşmüyor, baya yükseliyor, hatta yükselmesi gerektiği gibi yükseliyor sanki (iki testi de aynı yerde yaptığınızı varsayıyorum, farklı merkezlerde yaptırdıysanız doğru takip edemezsiniz) . Üstelik ekteki usg’de kese boyutu değil doğrudan crl (baş popo mesafesi) ölçmüş doktor, bebeği de görmüş demek ki ama o değer ile mümkün değil bildiğim kadarıyla. Acaba başka bir yerde tekrar mı baktırsanız?

Bir tuhaflık var gibi ama sizin değeriniz düşmüyor, baya yükseliyor, hatta yükselmesi gerektiği gibi yükseliyor sanki (iki testi de aynı yerde yaptığınızı varsayıyorum, farklı merkezlerde yaptırdıysanız doğru takip edemezsiniz) . Üstelik ekteki usg’de kese boyutu değil doğrudan crl (baş popo mesafesi) ölçmüş doktor, bebeği de görmüş demek ki ama o değer ile mümkün değil bildiğim kadarıyla. Acaba başka bir yerde tekrar mı baktırsanız?
İki tahlili farklı yerlerde yaptırdık biri devlet hastanesi acılı diğeri aynı gecenin sabahı özel Medicalde ama şuan siyaha yakn yoğun hafif küçücük parcalr halinde geliyor ve hiç biri müdahale etmiyor yine eve gönderdiler delirmek üzereyim

İki tahlili farklı yerlerde yaptırdık biri devlet hastanesi acılı diğeri aynı gecenin sabahı özel Medicalde ama şuan siyaha yakn yoğun hafif küçücük parcalr halinde geliyor ve hiç biri müdahale etmiyor yine eve gönderdiler delirmek üzereyim
Anladım, ben aynı yer zannetmiştim. Düşük yapıyor olabilirsiniz bu durumda, çok geçmiş olsun ama doktor müdahale etmediğine göre kendi kendine düşmesini beklediği için ilaca gerek görmüyor herhalde, belki parça kalmadan düşerse operasyona gerek kalmadan atlatırsınız. Kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.

Anladım, ben aynı yer zannetmiştim. Düşük yapıyor olabilirsiniz bu durumda, çok geçmiş olsun ama doktor müdahale etmediğine göre kendi kendine düşmesini beklediği için ilaca gerek görmüyor herhalde, belki parça kalmadan düşerse operasyona gerek kalmadan atlatırsınız. Kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.
Teşekkür ediyorum Allah razı olsun şimdi çıktım hastaneden kese bozulmaya başlamış dedi hızlı olsun diye metiler diye bir ilaç verdi bebeğim düşüyor yani 🥹

X