Benim bebeğim 2800 gr doğdu ve hastaneden çıkarken kilosu 2600e düşmüştü. Bebeğimi emzirdim ama muhtemelen düzgün emziremediğimden 2 günde hızlı bir kilo kaybı yaşamıştı ve sarılık olmuştu. Doktor sık sık emzirmemi ve mama ile takviye yapmamı istemişti. İlk ay sık sık emzirdim ama meme + mama şeklinde devam ettim. Mama da verdim kilo alsın diye.
Size de doktorunuz nasıl ilerlemeniz gerektiğini söyleyecektir. Biz burada tavsiye veriyoruz ama siz doktorunuzun dediklerini uygulayın. O da mama ile takviye yapmanızı isteyecektir muhtemelen.
Mama verince size sanki zehir veriyormuş gibi laf söyleyenlere de kulak asmayın. Ben verdim şu an bebeğim 2. ayı doldurdu. İlk ayın sonunda doktorumuz kilosunu normal bulunca mamayı bırakabilirsin demişti ama ben ona da danışarak ara ara vermek istediğimi söyledim. Hala da ara ara veriyorum ne meme reddi yaşadı ne başka bir şey oldu.
Sadece mama ile beslemek zorunda da kalıyor insanlar bebek öyle de büyüyor anne sütüyle de. Doktorunuzun tavsiyesine uyun elbette ama mama vermek durumunda kalırsanız da kendinizi kötü hissetmeyin mama kötü bir şey değil. Bebeğin aç kalması daha mı iyi? Valla şu anne sütü faşizanlığından bıktım, anneleri üzüp kendilerini kötü hissettirmekten başka bir işe yaramıyor.
Elbette herkes sadece emzirmek ister en doğrusu doğalı o ama bazen zorunda da kalınıyor yani zehir veriyormuş gibi sakın vermeyin diye anneleri germeye de hiç gerek yok!