Düşük Ca 125 (14, 7) ile over kanseri belirtileri

tanrica_fides

Umut
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2016
279
256
Merhaba arkadaşlar, annemin tüm sıkıntıları meğer over kanseri belirtisiymiş. Dün vajinal muayene yapıldı. Ameliyat dendi. Benim merak ettiğim düşük ca125 ile kanserin erken bir aşamasında olduğunu mu düşünmeliyiz? Benzer bir süreçten geçen oldu mu acaba?
Bu arada en sinsi kanser türüymüş. Dünden beri nasıl nefes aldım bilemiyorum. Ne zormuş.

Merhaba arkadaşlar, annemin tüm sıkıntıları meğer over kanseri belirtisiymiş. Dün vajinal muayene yapıldı. Ameliyat dendi. Benim merak ettiğim düşük ca125 ile kanserin erken bir aşamasında olduğunu mu düşünmeliyiz? Benzer bir süreçten geçen oldu mu acaba?
Bu arada en sinsi kanser türüymüş. Dünden beri nasıl nefes aldım bilemiyorum. Ne zormuş.
Değeri daha düşükse kanser olamaz referans aralığına bakmanız lazım

Ca125 tani amacli degilde genellikle tedaviye yanit kontrol amacli bakilir. Yuksek cikmasi herzaman kanseri gostermez dusuk cikmasida kanser yok dedirtmez. Onemli olan klinik bulgulari ve patoloji sonucudur. Kesin olarak kanser olan birinin bile ca125 degeri normal cikabilir. Gecmis olsn

Ne sikayetleri vardi yazabilir misiniz ?

Selam
Annemin karnı şişti.
Hiç acıkmıyordu.
Tuvalete çıkmıyordu.
Kasıkları çok ağrıyordu.
Bazen nefesi kesiliyordu.
İlk ürolojiye gittik. Ultrasonda kistlerin var dedi. Genel cerraha yönlendirdi.
O da ilaçlı tomografi istedi. Orda da kistler vardı. Bir de sıvı artışı olmuş pelviste.
Sonra mr istedi. Mrda da kistler ve sıvı artışı vardı. Kadın Doğuma gidin dedi.
Kadın Doğum da ameliyat olman lazım dedi. Ama biz devlet hastanesinde yapamayız dedi. Gata'ya geldik. İki muayene yapıldı. Ameliyat olacak. Şimdilik borderline gibi görünüyor ama patolojiye göndermeden bilemeyiz denildi.

Selam
Annemin karnı şişti.
Hiç acıkmıyordu.
Tuvalete çıkmıyordu.
Kasıkları çok ağrıyordu.
Bazen nefesi kesiliyordu.
İlk ürolojiye gittik. Ultrasonda kistlerin var dedi. Genel cerraha yönlendirdi.
O da ilaçlı tomografi istedi. Orda da kistler vardı. Bir de sıvı artışı olmuş pelviste.
Sonra mr istedi. Mrda da kistler ve sıvı artışı vardı. Kadın Doğuma gidin dedi.
Kadın Doğum da ameliyat olman lazım dedi. Ama biz devlet hastanesinde yapamayız dedi. Gata'ya geldik. İki muayene yapıldı. Ameliyat olacak. Şimdilik borderline gibi görünüyor ama patolojiye göndermeden bilemeyiz denildi.
Ne çıktı annenizin sonucu?

X