Düşük amh

gumn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2024
13
4
22
KEndiliğimden adet oluyordum 2 yıllık evliyim adetten kesildim doktora gittiğimde kan testleri verdik fsh 46 amh ise 0.01 çıktı yumurta gelişimi zor dendi istanbul acı badem de Yiğit çakıroğluna prp yaptırdım 3 ay önce daha sonra 2 ay adet ilacı kullandım ve adet oldum bu ay ise ilaçsız deneyelim dendi ader olamadım daha sonra test yaptım silik çizgi çıktı 1 hafta oldu adetim geçeli ve kan verdim 1.49 çıktı değerim sizce ne yapmalıyım bu arada hiç yumurta gözükmezken 6 tane yumurta göründü ama geliştirilecek fsh 15 e kadar düştü bu ay için tüp bebek planlanıyor sizce ne yapmalıyım yazın

Eklentiler

• Screenshot_20240912_143929_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20240912_143929_e-Nabz.jpg
    9,7 KB · Görüntüleme: 61
  • 20240911_200045.jpg
    20240911_200045.jpg
    38,5 KB · Görüntüleme: 59
KEndiliğimden adet oluyordum 2 yıllık evliyim adetten kesildim doktora gittiğimde kan testleri verdik fsh 46 amh ise 0.01 çıktı yumurta gelişimi zor dendi istanbul acı badem de Yiğit çakıroğluna prp yaptırdım 3 ay önce daha sonra 2 ay adet ilacı kullandım ve adet oldum bu ay ise ilaçsız deneyelim dendi ader olamadım daha sonra test yaptım silik çizgi çıktı 1 hafta oldu adetim geçeli ve kan verdim 1.49 çıktı değerim sizce ne yapmalıyım bu arada hiç yumurta gözükmezken 6 tane yumurta göründü ama geliştirilecek fsh 15 e kadar düştü bu ay için tüp bebek planlanıyor sizce ne yapmalıyım yazın

Merhaba ayni durumdayız bende 2 senedir deniyorum gebe kalamadım 32 yaşındayım. Geçensene fsh 34 ile durumumu öğrendim tam bu ayda. Nisanda 4 yumurtam vardı maddi sebeple başlayamadım tedaviye şu an 1 yumurta var geçen ay 1 yumurta ve arkadan gelen bir tane daha oldu 2 yumurtada ignelerle gelişmedi amh 003 bi testte 001 de cıktı. Fsh benimde yüksek 2 ay evvel 53 tü şu an kaç bilmiyorum yumurtaliklari iyice küçülmüş öyle dedi doktor. Gelmeseydi tedaviye başlayacaktık iptal ettiler. Lütfen bir an evvel tedaviye başlayın 6 yumurta çok iyi bişey belki 6 yumurtadan size 1 kaliteli embriyo çıkarda bebiş olur. Fsh de düşmüş ne güzel bana da prp yapılacak bakalım. Tüp bebek deneyin vakit kaybetmeyin

Ama bu testte silik çıkmış fakat kanda çıkmamış test yanlış olabilir tekrar yapın ikinci bi ihtimal geç döllenme de olabilir eğer öyle olduysa bi ksc gün sonra kan testi tekrar verirsiniz inşallah gebelik vardır da gerek kalmaz. Bizin durumumuzda %1 doğal gebelik şansı doktor bana öyle dedi ama yine de olacaksa oluyor örnekleri var

Hemen tüp bebek deneyin piskolojinizi yüksek tutun Allah’tan umut kesilmez. Yaşayan biri olarak söylüyorum benim de tek çarem tüp bebekti Allah’a şükürler olsun pozitifim 🙏🏻

kaç yaşındasınız öncelikle bunu merak ediyorum

şu an erken menopozdasınız ve 26 yaşında başlayan biri olarak bunu çok rahat söyleyebilirim. bu durumda gebelik zor oluyor bildiğiniz üzere. ama yine de tüp bebeğin cevap verdiği kişiler oluyor tabi ki. 1-2 deneme yapıp gebe kalamazsanız , maddi durumunuz varsa ve başka açılardan sorun etmeyecekseniz hemen Kıbrıs da yumurta donasyonu yaptırın. aksi durumda anne olmanız imkansız olacaktır

ve en onemlısı bu sureclerden gecerken, erken menopoz konusunda uzman bır doktor ıle ılerleyın hem gebelık konusunda sıze avutucu yalanlar soylememesı, hem de sızın kendı kemık saglıgınız dahıl sıze hormon tedavısı baslatması ıcın.

amh niz oldukca düşük maalesef, gelısen adet dongunuzu , yanı ılacla regl oldugunuzu da dusunerek sıze cok acık yazmak ıstedım

ve prp tedavileri amh ye etkı etmez, ya da yumurta sayısını arttırmak, adet olmanızı saglamak, yumurta kalıtesını arttırmak, hatta kendılıgınden hamıle kalmanız, bunları etkılemez maalesef.

ha bunların hepsine ragmen, 6 yumurtanız gelısmıs. bu fırsatı muhakkak degerlendırın

X