• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Düşmeyen Ateş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

UgurBocegim 29 09 05 09

Hayat paylaştıkça güzeldir
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar 19 aylık oğlum 2 gündür ateşler içinde yanıyor. Dönüşümlü olarak ateş düşürücü fitil ve ateş düşürücü fitil veriyorum. Ancak 4 saat içinde ateşi yine yükseliyor. Burun akıntısı mevcut. Doktora götürmedim. Çünkü hemen antibiyotik veriyorlar. Ateş 3 günü geçerde düşmezse tehlikeli diye biliyorum O zaman Doktora götüreceğim Kusma ve ishali yok Ancak çok su içme eğilimi var ateşten kaynaklanıyor. İştahsız. Sıvı alımını destekliyorum. Ateşli çocuğun devamlı sıvı alması gerektiğini biliyorum. Ateş düşürücü veriyorum. Alnına ve koltukaltına ılık suyla ıslatılmış pamuk koyuyorum. Öğünlerinde sıkça çorba yedirmeye çalışıyorum. Bu konuda bana tavsiyede bulunmak isteyen arkadaşların fikirlerini bekliyorum Teşekkür ederim a.s.a.s.a.s.

öncelikle geçmiş olsun.

dediğin gibi sıvı alımı çok önemli. hiç birşey yemese bile su içmeli..sadece sıvı bile onun yararına..

koltukaltına,enseye,kasıklara ve alına konulan nemli bez işe yarıyor.ama soğuk suyla değil ılık suyla ıslatılmalı.. ben ayrıca arada bir ıslak mendille tüm vücudunu siliyorum böyle durumlarda..az giydirmek gerekli. evin ortamı müsaitse ılık suyla yapılan bir duş ta olabilir.

ishal olmadığına göre enfeksiyon söz konusu değil.antibiyotiğe gerek yok bence de..

geçenlerde gittiğimiz doktorumuz ibufen ateş düşürücü ve peditus şurup verdi. Burun tıkanıklığı için de iliadin damla. fakat ben okyanus suyu ile burnunu temizledim.

umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur bebişin..

Back