Düşmeyen ateş Dolven kaç ml veriyorsunuz?

-mathilda-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
526
328
53
33
Arkadaşlar bebeğimin 2 gündür ateşi çok yüksek seyrediyor 2 yaşında ve 13.5 kilo . Boğaz enfeksiyonu olmuş doktor antibiyotik verdi iki doz verdim gece de dönüşümlü calpol ve Dolven verdim en düşük 37.7 oldu. Dolveni yarım ölçek veriyorum az mı acaba bilgisi ve tavsiyesi olan yazarsa çok sevinirim

Antibiyotiğinizi sabah akşam tam saatlerinde verin, muhakkak buzdolabında saklayın ve 10 günlük tedaviyi çocuk iyileşse bile tamamlayın. Dolven ve parol(calpol veya tylol) şuruplarını da dönüşümlü 4 saatte bir bir tatlı kaşığı (5cc) verin. Çocuğun ateşi yükseldiğinde gövdeyi değil bacak kısımlarından sırasıyla sağ kasık, sağ diz, sağ bilek, sol bilek, sol diz, sol kasık suya 10ar saniye tutun ve kendiliğinden kurumasını bekleyin. Gövdeye müdahale etmeyin sirkeli su vs kullanmayın. Geçmiş olsun

Prospektusunde kg/ml olcusu yaziyor

benim de oğlum 28 aylık 13 kilo. neredeyse bir yıldır dolven tam ölçü veriyorum. Doktorumuz bu şekilde veriyor.

6 saatte bir verilmeli. Parasetemol bir jlac jle 4 saatte bir donusumlu kullaniliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…