düşmesi çarpması

selenay83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2015
14
3
41
mrb arkadaşlar
benim neredeyse 4 yaş olacak bir kızım var . ev hanımıyım, bütün günü kızımla beraber geçiriyoruz. bu sene kreşe başladı gerçi, öğlenden itibaren bütün gün beraberiz.

sorun şu ki, kızım çok düşüyor, çok çarpıyor biryerlere. biraz sakar yani.

çamaşır sepetinin içine girmeye çalışır, dengesini kaybeder kafaüstü düşer.. şurup içirmeye çalışırken inatlaşır, kendini arkaya atar, kafasını sert duvara çarpar.. sofrayı kurmaya yardım edeyim diye tutturur, bardağı götürürken düşer bardak elinde kırılır...

son olarak parkta, çiçek toplarken palmiye ağacının dikenlerinin üstüne yüzüstü düştü, yüzünde 2 derin çizik oluştu, yara biraz kapandı ama iz kalır diye korkuyorum.

hangi birini sayayım, çok düşüyor çok çarpıyor, ömründen ömür gidiyor benim birşey olacak diye. ne zaman kendine dikkat etmeye başlayacak, ne zaman kendini korumayı öğrenecek bilemiyorum. başkalarının çocuklarına bakıyorum, tavana tırmanıyorlar ama ne düşüyorlar ne çarpıyorlar, kendilerini korumayı biliyorlar.

ben ona sürekli anlatıyorum, kızım dikkat et düşersin.. düşerken ellerinle kendini koru.. kendini fırlatma arkaya sağa sola.. ama yine birşey oluyor biryerden, yine düşüyor çarpıyor vs.. biz de çocukken çok düşerdik ama dizimizin dirseğimizin üstüne düşerdik, bizimki bodoslama kafasına ya da yüzüne düşüyor.

bir denge problemi falan yok şükür.. ama niye böyle dikkatsiz davranıyor anlamıyorum, ben ev hanımı olduğum için, sürekli yanında olduğum için bana mı güveniyor acaba annem beni korur diye ? tek ev hanımı ben miyim bu dünyada.

aşırı korumacı bir anne değilim, yerinde müdahale etmeye çalışıyorum ama artık kestiremiyorum nereden düşecek nereye çarpacak, aşırı müdahale etmeye başladım artık sinirlerim bozulmaya başladı.

ne dersiniz ne önerirsiniz arkadaşlar, sinirlerim bozulmaya başladı artık.

Onu korumaya devam edin.gözünüz üstünde olsun kötü düşüyormuş.elbet bu durumdan o da bıkacak kendini korumayı öğrenecektir.seneye anasınıfınada başlayacak bu sene ya da seneye kalmaz düzelir tahminin.

Rica ederim ya birde şimdi aklıma geldi. çocuk sizin dikkatinizi çekmek için böyle yapıyor olabilir mi.sonuçta yanına gidiyorsunuz ilgileniyorsunuz falan.aranız nasıl birlikte yeterince zaman geçirirmisiniz.ya da son zamanlarda evde bir değişiklik vs oldu mu ilgi dağıldı ise tekrar toplamak için yapıyor olabilir.biraz çocuk psikolojisinde anlarımda öyle bir durum yoksa dediğim gibi öğrenir kısa sürede umarım.

aramız iyi, dikkat çekmek için yaptığını sanmıyorum, bütün gün beraberiz zaten, oyunlar oynarız şarkı söyleriz vs.. artık biraz daha fazla koruyorum onu, eskisi gibi serbest bırakmıyorum, öğretiyorum bak bu tehlikeli bu sivri bu kesici, bunu tutma vs. diye oturdum öğretiyorum artık ne yapayım.

yüzündeki diken yarası geçti, biraz iz kaldı ama, o da geçer mi ne dersiniz ? çalı çırpı dikeni değil ama küçük palmiye ağacının dikeni, biraz sert oluyor o dikenler.

Geçer bence hızlı iyileşmesine yardımcı bir krem filan olabilir bir araştırın isterseniz.Yaşadığınız geçici bir dönem canınızı sıkmayın bazı çocuklar böyle oluyor ama okula başlayınca düzeliyor hem öğretmen gözetimi hem okulun kuralları hem de yaşının gereği azalıyor.tabi gözetmek şart.kazasız günler size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…